Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר אין ספור שיחות עם חברים, בני משפחה וחיפושים בפורום, הרכבים הבאים הם הרכבים הפוטנציאלים,

כאשר התקציב הוא 35,000 - 45,000 ש"ח, והצורך הוא ברכב קטן, אמין, אוטומט, חסכוני(דלק/תחזוקה) ובטוח.

• דייהטסו סיריון
  • דייהטסו שרייד
  • פיאט פונטו ספייס
  • פז'ו 206
  • סוזוקי סוויפט
  • רנו קליאו
  • טויוטה יאריס (כנראה תרד בשל העלות)

הרשימה ארוכה מידי מכדי להתחיל לחפש באופן ממוקד רכב,

לכן אשמח לשמוע מכם יתרונות וחסרונות של הרכבים,

ואף לקבל המלצה לדגמים ספציפיים מתוך הרשימה, או מחוצה לה, שעדיפים על השאר.

תודה רבה.

פורסם

הבחירה שלך היא בין הפיאט לפיז'ו.

שתיהן נוחות מאוד ובטוחות באופן יחסי, וכן מציגות אמינות טובה במידה וטופלו כראוי (חובה לבדוק היסטוריית טיפולים).

הסוזוקי, ויותר מכך שתי הדיהטסו נופלות בגלל הדר מוחלט של נוחות ועידון, וכמובן בטיחות או ליתר דיוק העדר הבטיחות. הן לא יותר אמינות מהפיז'ו והפיאט ובהחלט לא יותר זולות באחזקה. היפניות נמכרות במחירים מופרזים בעליל, מחירים שיתנו לך שנתונים ישנים יותר מהאירופאיות.

הרנו נופלת כאן בסעיף האחזקה והעלויות שלה. לעיתים היא כואבת מאוד, ואת הטויוטה כבר הפלת לבד.

דגמים נוספים שמתאימים לך: סיאט איביזה / קורדובה, סקודה פאביה, פולקסווגן פולו / פולו קלאסיק, פורד פיאסטה.

חג שמח ובהצלחה.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
הבחירה שלך היא בין הפיאט לפיז'ו.

שתיהן נוחות מאוד ובטוחות באופן יחסי, וכן מציגות אמינות טובה במידה וטופלו כראוי (חובה לבדוק היסטוריית טיפולים).

הסוזוקי, ויותר מכך שתי הדיהטסו נופלות בגלל הדר מוחלט של נוחות ועידון, וכמובן בטיחות או ליתר דיוק העדר הבטיחות. הן לא יותר אמינות מהפיז'ו והפיאט ובהחלט לא יותר זולות באחזקה. היפניות נמכרות במחירים מופרזים בעליל, מחירים שיתנו לך שנתונים ישנים יותר מהאירופאיות.

הרנו נופלת כאן בסעיף האחזקה והעלויות שלה. לעיתים היא כואבת מאוד, ואת הטויוטה כבר הפלת לבד.

דגמים נוספים שמתאימים לך: סיאט איביזה / קורדובה, סקודה פאביה, פולקסווגן פולו / פולו קלאסיק, פורד פיאסטה.

חג שמח ובהצלחה.

תודה רבה על הסקירה !

1. אנשים רבים המליצו לי על הסיריון, מכיוון שהיא וזלה מאוד לאחזקה,

אפילו באחת הכתבות במגזין אוטו, צויין שלא הצליחו לאסוף נתונים ממוסכים, מכוון שהסיריון "לא רואה מוסך..".

האמנם ?

2. הבנתי שלסיריון יש אותו מספר כוכבי בטיחות כמו לפונטו, לא ? מדוע העדר בטיחות ? (אשמח להרחבה בנושא, מכיוון שהינו קריטי)

3. מהדגמים הנוספם שציינת, כיצד הם עומדים מול הפיאט והרנו ?

תודה !

פורסם
הבנתי שלסיריון יש אותו מספר כוכבי בטיחות כמו לפונטו, לא ? מדוע העדר בטיחות ? (אשמח להרחבה בנושא, מכיוון שהינו קריטי)

בתקציב שאתה מציין, לא תקנה את הדגם הנוכחי של הדיהטסו (שגם הוא מוערך יתר על המידה), אלא דגם קודם.

לגבי המכוניות האחרות שציינתי, כולן עומדות בשורה מקבילה מול הפיאט והפיז'ו, ובחירה כבק הופכת לענין של עיצוב, מצאי בשוק וכמובן מצב המכונית הספציפית שתמצא.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
תודה רבה על הסקירה !

1. אנשים רבים המליצו לי על הסיריון, מכיוון שהיא וזלה מאוד לאחזקה,

אפילו באחת הכתבות במגזין אוטו, צויין שלא הצליחו לאסוף נתונים ממוסכים, מכוון שהסיריון "לא רואה מוסך..".

האמנם ?

בתור מי שהביא לך את הכתבה, אני מוחה. :wink:

היה רשום בפירוש שיש בעיות בתיבה האוטומטית ובמנוע בגירסת ה1L.

פורסם
בתקציב שאתה מציין, לא תקנה את הדגם הנוכחי של הדיהטסו (שגם הוא מוערך יתר על המידה), אלא דגם קודם.

לגבי המכוניות האחרות שציינתי, כולן עומדות בשורה מקבילה מול הפיאט והפיז'ו, ובחירה כבק הופכת לענין של עיצוב, מצאי בשוק וכמובן מצב המכונית הספציפית שתמצא.

מה הכוונה "הדגם הנוכחי", ו "דגם קודם" ?

אני מתכוון לסיריון נפח 1300 (שנת 2001 ו 2002 נכנסות בתקציב...)

לגבי המכוניות האחרות שציינת - אין לי העדפה מבחינת עיצוב, אתה טוען שאין יתרון לרכב אחד על משנהו ?

בתור מי שהביא לך את הכתבה, אני מוחה. :wink:

היה רשום בפירוש שיש בעיות בתיבה האוטומטית ובמנוע בגירסת ה1L.

כשכתבתי סיריון, הייתי צריך לציין שאני מתכוון לנפח 1300...

פורסם
אאל"ט ב2005 יצאה הסיריון החדשה. היא זכתה ב4 כוכבים.

הסיריון הישנה זכתה ב3.

OK, אז הכוונה שלי (בכל הרכבים), היא של מספר שנים קודמות,

בין 2000 ל 2002.

האם זה מסייע באלימינציה של חלק מהרכבים ?

אם אוכל למתוח את התקציב ל 50,000 (זה המחירון של יאריס 1300 שנת 2000),

האם תוספת המחיר כדאית מבחינת הקריטריונים שהצבתי (ובראשם הבטיחות ?)

פורסם

לך תמצא יאריס שנת 2000 במבצ טוב למכירה ואז תשאל.

בשנת 2000 ויותר בשנת 2001 המארק היה בשפל - אנשים העדיפו (ובצדק) לקנות גולף ופולו על פני היצור המכוער הזה שקוראים לו יאריס. מ2002 שהמארק הפך ליורו פתאום היאריס נראתה עוד איכשהו סביר :-D.

פורסם
לך תמצא יאריס שנת 2000 במבצ טוב למכירה ואז תשאל.

בשנת 2000 ויותר בשנת 2001 המארק היה בשפל - אנשים העדיפו (ובצדק) לקנות גולף ופולו על פני היצור המכוער הזה שקוראים לו יאריס. מ2002 שהמארק הפך ליורו פתאום היאריס נראתה עוד איכשהו סביר :-D.

מה הכוונה ?

יאריס של שנת 2000 נראת שונה מבחינה חיצונית מיאריס של 2002 ?

או שמדובר בשינויים מהותיים מבחינה מכאנית ?

פורסם

אין שום שינוי. אך העיצוב שלה הוא מאד , בא נקרה לזה, מיוחד. לפחות מבחינתי וממי שאני מכיר היא הייתה נחשבת מאד מכוערת (אני זוכר כמה שיחות בנושא והשוואתה ליונדאי אטוס כמכוניות מוזרות).

בקיצור לא נמכרו הרבה כאלה עד 2002.

פורסם
אין שום שינוי. אך העיצוב שלה הוא מאד , בא נקרה לזה, מיוחד. לפחות מבחינתי וממי שאני מכיר היא הייתה נחשבת מאד מכוערת (אני זוכר כמה שיחות בנושא והשוואתה ליונדאי אטוס כמכוניות מוזרות).

בקיצור לא נמכרו הרבה כאלה עד 2002.

אני לא מבין.

אתה בעצם אומר שבין הדגמים של 2000 ל 2002 אין שום הבדל, לא בצורה החיצונית ולא בפנימית,

וכל מה שאתה אומר הוא שלדעתך היא מכוערת ?

פורסם

לא. אני אומר שלא נמכרו כאלה הרבה ב2000 וב2001 ולהשיג אחת מ2000 עם מנוע 1.3 זה דבר יפה להגיד וקשה מאד למצוא. בהצלחה!

• תוכן חדש...