Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

ברשותי סיטרואן קסארה מנוע טורבו-דיזל HDI שנת 2001 185,000 קילומטר.

לפני מספר שבועות נתקלנו מידי פעם בבעיות הנעה שאינן קשורות לסטארטר.

בבדיקה במוסך התברר כי משאבת הסולר לא נותנת במקרים אלו את הסולר ההתחלתי להנעה וכי הדבר קשור להגעת זרם חשמל למשאבה. לאחר שנשללה האפשרות שהתקלה באמוביליזר, נשלחתי לחשמלאי והוחלפה הקופסה

המפצלת את הזרם למשאבה.

כעבור שבועיים התקלה חזרה. החשמלאי עבר על כל המגעים של החשמל מתחת לרכב ותיקן כל מיני נתקים.

כעבור שבועים התקלה חזרה.

החשמלאי טוען כי אין ברירה ויש להחליף את המשאבה (עלות משאבה מקורית כ 2200 ש"ח)

יש לציין שהבעיות לא קורות כל הזמן אלא מפעם לפעם.

כאשר יש בעיות הנעה, אני מחבר את חוט החשמל של המשאבה למצבר וכך ניתן להניע.

כבר קרה ששכחנו להסיר את המעקף והמשאבה רטטה עד אשר נגמר המצבר.

האם נראה לכם שיש להחליף את המשאבה? האם התקלה במשאבה, אם קיימת, יכולה להיות קשורה לכך שהיא רטטה מספר שעות כאשר הרכב כבוי? אם הבעיה במשאבה מדוע היא עובדת עם המעקף הישיר למצבר?

החשמלאי איתו אני עובד אמין ומקצועי, האם לפנות למוסך מורשה ולהתחיל את כל הסיפור מחדש?

תודה

מני

פורסם

אני מבין שמדובר במשאבת הסולר הראשונית החשמלית ואם ע"י חיבורה הישיר למצבר היא פועלת אז כנראה שהמשאבה תקינה.

לפי תאורך אז יתכן מאוד ורצוי לגשת למוסך מורשה סיטרואן או כזה המכיר היטב מכוניות אלו.

מהיכן אתה בארץ?.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה.

הבהרתי לחשמלאי שהרכב מניע בעזרת המעקף והוא אומר שאכן נראה כי הבעיה אינה במשאבה.

אני גר בירוחם - מוסכים מורשים בבאר שבע: שרודר, כרמלי.

אני שוקל אולי להשאיר את המצב כמות שהוא ולהשתמש במעקף במידה ויש בעית הנעה.

פורסם

גש למוסך מורשה והראה לו מה צריך לעשות - דיגנוסטקיאי טוב מ מוסך מורשה ימצא לך את הבעיה לבטח.

על פי תיאורך - לא מדובר במשאבת הזרקה ראשית.

אם אתה נותן לה חשמל - והיא מניעה היטב, אז איך יתכן שהבעיה בה? הבעיה נעוצה בחשמל.

ממסר - ריליי - חישן

אלו הדבריםש יתכן ודפוקים , ואותם יש להחליף

לא את המשאבה.

אם אין לך משחק סל"ד בסרק, עשן לבן\שחור , עושה רושם שזו לא המשאבת הזרקה.

יתכן ומדובר במשאבה הקטנה במיכל הסולר. ( ב HDI יש משאבה קטנה במיכל.) ששואבת סולר ועוזרת למשאבה הראשית, הרבה מתקלקלות.

נ.ב אני ממליץ לך על שרודר בבאר שבע, הם טובים.

אני מצטט אותך

"

המפצלת את הזרם למשאבה.

כעבור שבועיים התקלה חזרה."

סימן שהתקלה נפתרה לאחר החלפת הקופסא המפצלת - שם בעייתך. או בקצר, או בחיישן, או בפיוז

• ספונסר פורום
פורסם

אני מניח שהוחלף ממסר כפול או כידוע בשם ממסר ראשי.

במידה והמשאבה עובדת כאשר מחברים מתח קבוע למשאבה העיה היא לא בה.

יש לבדוק הזנות והארקות לממסר כפול, קבל טיפ קטן, ישנו קונקטור עגול מאחורי המנוע ליד קיר האש, בדוק אותו, סביר להניח שהוא מלא קורוזיה.

אורן

פורסם
החשמלאי טוען כי אין ברירה ויש להחליף את המשאבה (עלות משאבה מקורית כ 2200 ש"ח)

עלות משאבה חדשה מקורית למנוע HDI נעה באיזור ה 8000-9000 שח, אין סיכוי לקבל אחת ב 2200 (אני בספק אם גם משופצת תוכל לקבל במחיר כזה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• ספונסר פורום
פורסם
עלות משאבה חדשה מקורית למנוע HDI נעה באיזור ה 8000-9000 שח, אין סיכוי לקבל אחת ב 2200 (אני בספק אם גם משופצת תוכל לקבל במחיר כזה).

איציק

איציק, הוא מתכוון למשאבה החשמלית במיכל.

פורסם
איציק, הוא מתכוון למשאבה החשמלית במיכל.

אה, עכשיו זה נשמע הגיוני :p (משום מה כבר התרגלתי ש"משאבת סולר" זו המשאבה המכאנית על המנוע ולא החשמלית במיכל הדלק ;-) ).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...