Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית שלום לכולם.

לאחרונה האונו מעשנת עשן שחור. טוב אין לי מושג אם זה לאחרונה או לא, יכול להיות שאני שמתי לב רק לאחרונה, בקיצור תיאור התופעה:

האונו עמדה בסרק מספר דקות (ע"מ לטעון מצבר של רכב אחר), ולאחר מכן לחיצה בריאה על דוושת הגז (אזור ה5-6 אלף) הוציאה כמות של עשן שחור שלא תבייש אוטובוס 303 של אגד. לאחר איזה 20 שניות (משהו כזה) עם דוושה לחוצה בטורים גבוהים ועזיבה ולחיצה על הדוושה לסירוגין, העשן פחת ולאחר מכן נעלם. דבר נוסף הוא שלאחר עזיבת דוושת הגז (כלומר בסרק) למשך מספר שניות בין כל לחיצה ולחיצה, עדיין יצא עשן שחור אבל ממש מעט ולאחר מכן נעלם. עוד שמתי לב שבאותו המקרה לאחר התנעה מחדש של האונו, בתחילת ההנעה יצא מעט אבל ממש מעט עשן שחור, ולאחר מכן נעלם.

הקרבורטור נוקה ושופץ אם איני טועה לפני משהו כמו חצי שנה אולי יותר. אין שום בעיות הנעה, והמנוע עובד ונשמע עגול (עם צ'וק בבקרים, וגם ללא צ'וק כשהאוטו מתחמם). צריכת הדלק עומדת על 1:12 בנסיעה משולבת.

אם כן ממה נובע העשן השחור? אני כמעט בטוח שמדובר בתערבות עשירה, יש למישהו רעיונות אחרים?

מהם ההשלכות של תערובת עשירה? למעט עניין בזבוז הדלק, ופיוח הפלאגים יש אילו שהם עוד סכנות (חוץ מאשר לזהם את הסביבה)?

עוד דבר, האם תערובת עשירה בעצם משפרת את ביצועי המנוע? שכן הרי יש יותר דלק ביחס לאוויר, והבעירה אמורה להשתפר, האם מצב כזה משפר את ביצועי המנוע (או שמא פסיכולוגית בלבד)? זה לא שאני מנסה להוציא עוד סוס או שתיים מהאונו העגלה, אבל סתם לידע כללי.

הרכב המדובר הוא פיאט אונו 1.3 שנת 90.

תודה לעונים.

ROOONEEYY

פורסם

בנוסף לכל מה שציינת,תערובת עשירה מדללת את השמן.

תערובת עשירה יותר לא משפרת את ביצועי המנוע,להיפך.

תמיד תזכור שמנוע נושם ולא שותה.

גש למכון קרבורטורים וכוון את הקרבורטור,רצוי עם מכשיר 4 גזים.

חבל על הדלק שנישרף לחינם(וזיהום האוויר כבונוס).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

קודם כל תודה על התשובה חן.

ברשותך מספר שאלות:

א. מדוע העשן השחור נוצר אך ורק אחרי עמידה בסרק? מדוע למשל אחרי נסיעה בטורים גבוהים לא יוצא עשן שחור? הרי אם התערובת עשירה היא עשירה בכל תחום הפעולה של המנוע, מדוע העשן מופיע רק אחרי עמידה בסרק? יכול להיות שישנה בעיה עם דיזת הסרק, והיא זו אשר גורמת לתערובת עשירה יותר דווקא בסרק?

ב. שאלה נוספת: מדוע העשן יוצא אך ורק כשמגיעים לסל"ד גבוה (סביבות ה-5 6 אלף), ובסל"ד נמוך יותר בסביבות 4 4 וחצי ומטה אין בכלל עשן? ואם כבר העשן יוצא והבעיה היא בדיזת הסרק, מדוע אין עשן בסרק?

בנוגע לשיפור הביצועים ע"י תערובת עשירה, זכור לי שבתרד מסויים צביקה אמר שבעלי מכוניות משופרות תמיד נוטים לכוון לתערובת עשירה יותר. בהנחה וזה נכון, מדוע?

תודה על התשובות.

ROOONEEYY

פורסם

שלום.

מתי לאחרונה בדקתה שמן מנוע? אולי " העשן " הוא לא תערובת דלק עשירה אלה אכילת שמן מופרזת

מגומיות מובלי השסטומים.

בדוק מיפלס שמן המנוע ותעדכן אותנו.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

ברשותך מספר שאלות:

א. מדוע העשן השחור נוצר אך ורק אחרי עמידה בסרק? מדוע למשל אחרי נסיעה בטורים גבוהים לא יוצא עשן שחור? הרי אם התערובת עשירה היא עשירה בכל תחום הפעולה של המנוע, מדוע העשן מופיע רק אחרי עמידה בסרק? יכול להיות שישנה בעיה עם דיזת הסרק, והיא זו אשר גורמת לתערובת עשירה יותר דווקא בסרק?עשן בסרק יכול להעיד על טפטוף דלק לסעפת היניקה, הנובע ממפלס דלק גבוה בקרבורטור, הגורם להצפה, המתבטאת בצורת עשן שחור, מצינור הפליטה בסרק, בסלד גבוה, פתיחת המצערת, משווה את התערובת אוויר ודלק, אשר מאזן את ההעשרה, אך לא מונע בזבוז דלק, פיוח פלגים, דילול השמן, וקיצור חיי המנוע!

ב. שאלה נוספת: מדוע העשן יוצא אך ורק כשמגיעים לסל"ד גבוה (סביבות ה-5 6 אלף), ובסל"ד נמוך יותר בסביבות 4 4 וחצי ומטה אין בכלל עשן? ואם כבר העשן יוצא והבעיה היא בדיזת הסרק, מדוע אין עשן בסרק? הבעייה היא לא בדיזה סרק, ויש לפרק קרבורטור על מנת לבדוק מהיכן הבעייה, לא ניתן לאבחן דרך מסך המחשב, רק להעלות השערות!

בנוגע לשיפור הביצועים ע"י תערובת עשירה, זכור לי שבתרד מסויים צביקה אמר שבעלי מכוניות משופרות תמיד נוטים לכוון לתערובת עשירה יותר. בהנחה וזה נכון, מדוע? בעלי רכבי ספורט, ורכבים

משודרגים, בעלי נפח מנוע גדול ומוגדל, מעונינים בשיפור התאוצה, על חשבון חיסכון בדלק,

מה שטוב למכונית מרוץ, לא מתאים למכונית עממית וסולידית!

תודה על התשובות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ברשותך מספר שאלות:

א. מדוע העשן השחור נוצר אך ורק אחרי עמידה בסרק? מדוע למשל אחרי נסיעה בטורים גבוהים לא יוצא עשן שחור? הרי אם התערובת עשירה היא עשירה בכל תחום הפעולה של המנוע, מדוע העשן מופיע רק אחרי עמידה בסרק? יכול להיות שישנה בעיה עם דיזת הסרק, והיא זו אשר גורמת לתערובת עשירה יותר דווקא בסרק?

תודה על התשובות.

אתה מתכוון לזה שאם אחרי נסיעה אתה עוצר במקום ולוחץ גז בניוטרל אז אין עשן? ויש עשן רק אם עמדתה כמה דקות בניוטרל?

אני חושב שפשוט אתה בודק את זה בנסיעה ולא מצליח לראות את העשן כי הוא מתפזר.

פורסם

בוקסר אכן אתה צודק. בזמן נסיעה אין עשן כלל וכלל לא בסל"ד גבוה ולא בסל"ד נמוך, העשן מופיע רק לאחר עמידה של כמה דקות בסרק. ואין שום סיכוי שבזמן נסיעה אני לא אראה את העשן, מכיוון שבסרק העשן סמיך מאוד וקשה שלא לראות אותו גם אם הוא מתפזר.

צביקה ובני תודה על התשובות.

בנוגע לשמן מנוע: שמן חסר מדי פעם, נניח לאלף קילומטר צריך להוסיף בערך 300 מיליליטר שמן, משהו כזה. אם נסתכל על המדיד אז חסר בערך חמישית מדיד משהו כזה.

בנוגע לתשובה של צביקה:

לא הבנתי מספר דברים או שכנראה אתה לא הבנת אותי.

נגיד ואני עומד עם הרכב בסרק עומד ולא לוחץ על דוושת הגז בכלל, אין עשן לחלוטין. גם אם אני אעמוד 10 דקות ללא לחיצה על הדוושה בסרק לא יהיה עשן. לאחר שאני עומד מספר דקות בסרק, ואם אני לוחץ על הדוושה בטורים גבוהים או אז מופיע העשן השחור. לאחר כ10-20 שניות של לחיצה על דוושת הגז ועמידה בטורים גבוהים העשן מפסיק ונעלם.

אם אכן ישנה הצפה ודלק חודר לסעפת היניקה מדוע בסרק ללא נגיעה בדוושת הגז אין עשן שחור?

מובן לי שהבעיה היא בקרבורטור, צריך למצוא זמן ולטפל בזה.

בכל מקרה תודה על התשובות.

ROOONEEYY

פורסם

לדעתי אין לך בעייה כלל.

עשן שחור בהאצה מסרק, לא מעיד על מצב פגום, רק על העשרת דלק חזקה שנובעת ממשאבת ההאצה במאייד. המאייד כידוע אינו מדייק בכמויות הדלק שהוא נותן, בניגוד למערכות הזרקה.

תצרוכת הדלק שלך תקינה, ועבודת המנוע שלך יציבה בכל תחום הסל"ד, וזה מעיד על מאייד תקין.

בדיקת 4 גזים אצל משפץ קרבורטורים תאמת בוודאות את הצורך בתיקון או לאו.

פורסם

דניאל זה בהחלט לא תקין.

אני לא מכיר את המאייד באונו אבל יש מקרים בהם מחליטים להחליף את הקפיץ של משאבת התאוצה באחד חדש או חזק יותר ( אם המשאבה בעלת קפיץ ) או אחד לא מתאים מבחינת תכונותיו האלסטיות אך מתאים פיזית.

גורם לעישון רציני בהאצה אך בנסיעה לא מרגישים בגלל הצורך הגודל בדלק עם העומס.

פורסם

יכול להיות בעיה במצוף.ביקור אצל צביקה יסדר לך את המצב, כמובן שאת מחיר התיקון אתה מקבל במרוצת הזמן ע"י חיסכון בדלק ופחות עצבים, בנוסף שמעתי שהוא מכין גם קפה משובח....

פורסם
דניאל זה בהחלט לא תקין.

אל תחרוץ גורלות, לא ראית את העישון של הרכב.

הרבה רכבים בעלי קרבורטור יעשנו שחור בהאצה חזקה מסיבובי סרק. וגם מערכות הזרקה.

פורסם

אז הם לא תקינות נקודה סוף.

קרבורטור שמעשן בהאצה חריפה ככל שתהיה לא מכוון טוב.

אם ניתן להבחין בעישון בעין בלתי מקצועית בכלל אין על מה לדבר.

פורסם

האם יצא לך לבדוק, באנלייזר 4 גזים, את כמות ה HC שנפלטת מהמנוע בזמן האצה?

עשן שחור מעיד על תערובת עשירה. בזמן האצה מתקיימת תופעה מעניינת מאוד, שנקראת העשרת דלק.

ללא העשרת דלק, לא תהייה תאוצה חזקה.

התבונן היטב ברכבים חדשים, שמאיצים (קיקדאון) בנסיעה בכבישים מהירים, וראה את כמות העשן שהם פולטות.

ברור שלמערכת הזרקה תקינה ומודרנית כמות העשן שתפלט תהיה קטנה מאשר רכב קרבורטור.

• תוכן חדש...