Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

רכשתי לוח שעונים של 106 MK2... הסתבר לי שהספידומטר בלוח הנ"ל מבוקר מחשב, ואצלי יש כבל.. מחובר מכנית.

יש אפשרות לעשות משהו? לחבר חיישן AFTERMARKET אולי?

תודה רבה!

יניב.

פורסם

תאורטית אם יש לך את הסכמה החשמלית שהולכת מיחידת המרת סיבובי ציר לקריאה חשמלית עד ללוח שעונים כולל הרכיבים שבדרך, אז אם הידע המתאים+מספר שעות לא מובטל, העבודה תוכל להתבצע.

מעשית, רד מהרעיון. ישנם עוד אלף ואחד שיפורי קוסמטיקה פנימיים שתוכל לעשות לפני שרעיון החלפת מערכת הספידומטר יהיה חוצץ להגשמת שיפור פנים הרכב.

במידה ותחליט ללכת על ביצוע הרעיון תצטרך סכמות חשמליות מפורטות ברמת רכיב שלא בטוח שתמצא במקורות מידע קונבציונאליים כגון היינס\החשמלאי של השכונה\מתקיני פילטרים.

פורסם

תודה על התגובה.

אני מתכוון לגשת לבעל מקצוע... לדוגמא, "המחוון" בחולון.

הלוח כבר ברשותי ככה שאם כבר בצעתי קניה, אני אתקין.

השאלה היא אם אני זקוק ל-VSS חיצוני או שקיים אחד כזה בדגם שלי ומה שנשאר זה בעצם לחבר אותו ללו"ש הנ"ל.

תודה רבה!

יניב.

פורסם

אם כל הכבוד למי שתלך אני בספק אם יש לבחור אפילו את הדבר הפשוט להתחיל, קונקטור כחול כמדומני שאמור להתחבר מאחורי לוח השעונים. ייתכן וליחידה "שיושבת" על הגיר שלך ישנו חיבור חשמלי כאופציה להתקנה ברכבים ממודלים מתקדמים יותר = במידה ויש הרווחת !

תגיד,חשבת כיצד אתה הולך לחבר את מד הסל"ד ?, ושאר השעונים שעובדים בצורה שונה מהדור הקודם ?

אחרון, גם אם תמצא איש מקצוע, לדעתי עלות העבודה תהפוך את הפרוייקט הזה לא כדאי בעליל,

פשוט חבל על הכסף ועל המאמץ.

אם בכל אופן תלך על זה נשמח לראות פרוייקט שאפתני זה בפורום !

בהצלחה

פורסם

מוטי, אתה צודק. אני מתנצל, רציתי לפרט ולציין את דגם הרכב... העניין הוא שהכותרת מוגבלת באורך...

להבא אפסח על "אכלתי אותה" ואהיה יותר ענייני...

זיגי, אני אגש ממחר בבוקר למתקין ואעדכן מה הלך שם.

המון תודה!

יניב.

פורסם
תאורטית אם יש לך את הסכמה החשמלית שהולכת מיחידת המרת סיבובי ציר לקריאה חשמלית עד ללוח שעונים כולל הרכיבים שבדרך, אז אם הידע המתאים+מספר שעות לא מובטל, העבודה תוכל להתבצע.

מעשית, רד מהרעיון. ישנם עוד אלף ואחד שיפורי קוסמטיקה פנימיים שתוכל לעשות לפני שרעיון החלפת מערכת הספידומטר יהיה חוצץ להגשמת שיפור פנים הרכב.

במידה ותחליט ללכת על ביצוע הרעיון תצטרך סכמות חשמליות מפורטות ברמת רכיב שלא בטוח שתמצא במקורות מידע קונבציונאליים כגון היינס\החשמלאי של השכונה\מתקיני פילטרים.

יוני אז ככה:

גם אני חשבתי שזה סרט

גם אני הייתי שם-למדתי את הסכמות חשמל בעל פה ועוד לימדתי את דרור על הדרך...

בקיצר לא צריך להסתבך...

נסעתי ל"אילן ספידומטרים" שבצומת סגולה בפתח-תקווה

הוא הלחים לי חוט מחיישן חשמלי שכעת יושב בתושבת של הגיר במקום החיישן המכאני(במקור אצלי היה חיישן מכאני וחשמלי ביחד...) ישירות ללוח שעונים , והעביר עוד פלוס ומינוס מהצמה של הלוח המקורי

שורה תחתונה:

יש לי ראלי דור ראשון

לוח השעונים משודרג נוסח 106 גי טי אי מחוג מהירות חשמלי (איזה כיף לי אין יותר רטט במחוג)

החלפתי את כל המסיכה החיצונית של הדשבורד לשל 106 גי טי אי

יצא מדהים...

חסרונות:

עלה לי 250 ש"ח על העבודה

החיישן למזלי כבר היה (למי שאין יעלה עוד כ200 ש"ח פלוס מינוס)

סטייה של -10% במהירות...יענו במקום 100 מראה 90

נ.ב-

כל שאר הקונקטורים של הלוח שעונים זהה לחלוטין

ובספר היינס אכן מופיע התרשים חשמל-אבל לא נכון!!!

פורסם

וכל מה שרשמת נכון גם לגבי הדגם שלי?

אם כל ה"כאב ראש" הזה מסתכם בכ250 ש"ח - אני רגוע...

אגב, כל השעונים עובדים? לחץ / גובה שמן / סל"ד וכו'?

פורסם

אני לא יודע איזה דגם יש לך...

לי יש ראלי דור ראשון ולך?

מה לגבי החיישן החשמלי? יש לך אותו

הכל עובד יותר מפיקס (טפו טפו, מלח מים)

רועי

פורסם

XR... דור ראשון...

לא, אין לי יוניט לחץ שמן כמדומני... או חיישן גובה שמן... אולי אפילו לא סל"ד.. לא בטוח.

פורסם

מה עשית לפני שכתבת את ההודעה הזאת-עישנת משהו אח שלי?

משהו חזק חזק...

בכל אופן אם אין לך את החיישנים בצמת ניהול מנוע,ומעבר החשמל של החיישנים ללוח שעונים דרך צמת הדשבורד זאת אכן בעיה לא קטנה...

אני האחרון שמרפה ידיהם של אחרים-אבל זה באמת לא שווה את זה,עצתי לך רד מזה.

אגב מאיפה ירד הלוח שעונים ומה הוא מכיל?

רועי

פורסם

לא, אבל תיכף יצא לי עשן מהאזניים... נשרף לי המוח מנבירה באתרים טכניים. :|

הלוח ירד מראלי דור שני. אין לי מושג אם החיישנים קיימים אצלי או לא, אבל ההיגיון הבריא אומר לא - פשוט אין סיבה שיהיו.

פורסם

טוב, עדכון:

היום בבוקר נסעתי ל"המחוון" (רפי, מסרתי ד"ש חם לפניאל, מסר בחזרה... :-) ).

חיבור ראשוני של לוח השעונים - מד הסל"ד עובד, הדלק, חום המנוע ושאר הנורות.

מה שלא עבד :

ספידומטר לא מגיב.

מד גובה / לחץ שמן.

לאחר בדיקה הסתבר שהVSS (חיישן מהירות נסיעה) קיים אצלי ברכב. העברנו חוט והופ! יש ספידומטר.

לגבי מד השמן - העדפתי שבשלב זה לא יפעל מכיוון שחסרים לי חיישנים - גובה ולחץ ועלותם גבוהה יחסית. בשלב מאוחר יותר נטפל גם בזה...

קיימת רק בעיה אחת שמציקה לי - שמתי לב בדרך הביתה שכשאני מפעיל את המזגן מד חום המים לא עובד בכלל - מישהו יכול לשער למה?

זיגי ורועי - המון תודה על העזרה!

אורן - אני מצטער. לקחתי על עצמי את הפרוייקט והחלטתי לחבר את הלוח, לא משנה מה יהיה המחיר. קניתי את הלוח ב"המאגר" - לדעתי קיימים עוד כמה לוחות כאלה שם, שווה בדיקה. כתובת האתר:

http://www.maagar.co.il

יניב.

פורסם

האם המהירות אצלך מדויקת או גם נמוכה ב-10 אחוז?

נשמע כאילו אצל הבחור שזה נמוך אצלו יש בעיה חשמלית (נפילת מתח?) שגורמת לזה, שכן אם יש שם חיישן הוא אמור להיות מדויק...

...Carpe Diem

• תוכן חדש...