Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הבוקר כאשר הייתי בדרכי לעבודה שמתי לב שהמד מהירות אינו עובד. מה אפשר לעשות? זה משהו שאני יכול לבדוק בעצמי ? לתקן בעצמי ?

האמת שמתי לב בתקופה האחרונה (כמה שבועות) שכאשר האוטו נוסע במהירות של 20-80 קמ"ש היה רעש שממאיץ ככל שאני מאיץ ומאט את קצב הרעש כאשר אני מאט. כאילו משהו שמרעיש בהתאם להאצה או האטה של הרכב. והיום הפסיק הרעש לגמרי וגם המד הפסיק לעבוד.

אשמח לעזרה

תודה מראש

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

לא.

לא הופיעה נורית תקלה כלשהי לא היום ולא בעבר

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

שלום,

אתמול בערב אכן הופיעה נורת תקלה Engine check - סרקתי את קוד התקלה - אכן ספידומטר.

לפני 15 שעות, רפי לין כתב:

כנראה שאחת משתי אפשרויות:

1. חיישן מהירות פגום.

2. הספידומטר בלוח השעונים פגום.

בברכה  -  רפי לין

רק מוסך יכול לתקן זאת ?

תודה מראש

פורסם

אני מבני ברק.

דיברתי עם אדם נחמד ממכון ספידומטר בפתח תקווה. (אילן ספידומטר)

הוא ממש הסביר לי יפה בטלפון וביקש גם שאשלח לו לפני תמונה של לוח השעונים.

אז ככה - 

זה או החיישן או הגלגל שינים שנטחן.

הוא הסביר לי שאם זה החיישן - פשוט להחליף.

אם זה גלגל שיניים - קשה להשיג את החלק היות ומדובר ברכב ישן מאוד, אמר שאולי יש לו בג'אנק אבל לא בטוח. כמו כן עליי הסביר לי שיכול להיות שהבעיה היא גם בגלגל שיניים הנגדי שבגיר ואז הרכבת גלגל שיניים חדש יועיל ליומיים בלבד עד שהוא גם ייטחן ולכן זאת בעיה.

הוא אמר לי שאם אני רוצה אני יכול לבוא לדיאגנוזה מדויקת - כנראה אני אקפוץ אליו ויעדכן אתכם 

חשוב לציין שהוא היה ממש אדיב עם הסבר מפורט וענה לי על כל השאלות שהיו לי.

תודה

• אהבתי 1

פורסם

שלום,

הייתי אצל אילן ספידומטר והוא ממש עזר לי. הוא פירק את החיישן עם הגלגל ואכן הגלגל חרוש.

מכיוון שלא היה לו את החלק שאלתי ביונדאי שופ ויש להם במלאי (35 ש"ח גלגל, 80 ש"ח חיישן) 

ואני ארכוש ואלך לאילן ספידומטר שירכיב לי

IMG-20250130-WA0004.jpg

IMG-20250130-WA0007.jpg

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם

שבוע טוב. ברצוני לעדכן....

רכשתי את החלק (גלגל השיניים) ב 35 ש"ח כולל מע"מ בחנות יונדאי שופ - החלפתי לבד (עם עזרה של חבר) והכל חזר לעבוד תקין. מנורת ה Engine check כבתה ואין תקלות.

תודה לכולם על העזרה

• אהבתי 3

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...