Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

"התחדשתי" בפוקוס הרובוטית שנת 2014.

חיפשתי בפורום וגם ברחבי הרשת מה הנוהל הנכון לביצוע זינוק בעלייה עם הגיר הנ"ל, אבל מצאתי רק תגובות על הגיר DSG של VAG...

אשמח להסבר מיודעי דבר על הנוהל הנכון לגבי הגיר הרובוטי של הפוקוס.

תודה  מראש,

ADZ.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

תתחדש!

אני עם אוטו כזה כבר שנים ומאד מרוצה, אמינות נדירה למעט תקלות מצמד ונזילות שמן הגה. שווה את המחיר הזול ברכישה.

לשאלתך - כשהגיר במצב תקין ההתנהגות שלו דומה לגיר אוטומט רגיל מבחינת זינוק בעלייה

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

@chezik

תודה על התשובה!...

אני אכן מקווה שלא תהיינה בעיות.

סך הכל לפי הסטוריית הטיפולים במוסך מורשה נראה שהרכב אכן טופל כולל בבעיית תיבת ההילוכים (הוחלפו שני מחשבי גיר,האחרון ביולי 2017 וערכת מצמדים בינואר 2018).

מה שכן,לפי הסטוריית הטיפולים אכן רואים את בעיות הממיר (הוחלף באפריל 2019) והוחלפו חיישני חמצן (אחורי ביולי 2019 וחיישן נוסף שלא צויין איזה במאי 2021).

בנוסף הוחלפו צינורות הגה באוקטובר 2019 ואני החלפתי אותם עכשיו לאחר הקנייה עקב נזילה, הוחלף מעבה מזגן במרץ 2020 ואני החלפתי צינורות חימום עכשיו לאחר הקנייה,שוב - עקב נזילה.

כך שנראה שהבעיות לגבי יחידת הפליטה (ממיר וחיישנים) בעיות צנרת ההגה וצנרת החימום שנחשבו למחלות ידועות ברכב הזה אכן אירעו.

מקווה שיישור הקו שעשיתי יחזיק מעמד מספר שנים...

*עריכה - כל הטיפולים שהזכרתי (כולל האחרון שאני ביצעתי) בוצעו באותו מוסך מורשה יבואן.

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

אם אתה בקטע לבצע אצל המורשה כל טיפול שהם ממליצים - אני לא יודע אם כלכלי לך להחזיק רכב משומש מתבגר.

אני מטפל רק במוסכים רגילים, האוטו הזה לא מפונק מידי.

לגבי בעיות הממיר - אני מכיר את התופעה, אבל הרכב תמיד עובר טסט (אני שם תוסף יום לפני הטסט) ולא נכשל בזיהום אויר.

בד"כ בדרך לטסט אני קופץ למוסכניק שלי שיאפס את נורת צ'ק מנוע, אחרי יום יומיים הנורה חוזרת ואני נשאר איתה עד הטסט הבא.

אני החלפתי פעמיים מצמד, פעם אחת באחריות, פעם שניה לבד, רצו 8,500 במורשה, 7,000 במוסך רגיל, שלחתי את האוטו לאן שצריך.. וסגרתי את זה ב-1,700 ש"ח

דרך אגב - תבדוק את התושבת מנוע, באוטו הזה התושבת לא מחזיקה מעמד הרבה זמן משום מה, אני מחליף כל 50K ק"מ בערך, השיפור שמתקבל הוא עצום. עולה 400 ש"ח במוסך רגיל (כולל חלקים, עבודה, ומע"מ), אפשר לעשות את זה לבד אם יש לך קצת רקע, באוטו הזה זו עבודה של 2 דקות.

פורסם

@chezik

תודה על התשובה!!

מספר שאלות/הערות:

1. לגבי החלפת המצמדים - כל כמה ק"מ בערך היית צריך להחליף?

בעיקר אשמח לדעת כמה ק"מ עברת עם הסט השני.

2. כרגע,לשמחתי,אין תקלת ממיר/חיישנים ואין נורת תקלה דולקת...

הרכב עבר בדיקה מקיפה כולל בדיקת מחשב במורשה וכרגע הכל נקי מהבחינה הזו,אבל הרבה תודה על ההתייחסות לנושא - לקחתי לתשומת לבי!

3. האם היו לך בעיות צנרת הגה או צנרת חימום/מערכת הקירור?

מעניין אותי אם גם אצלך זו הייתה נקודה בעייתית?

4. לגבי תושבת המנוע - כפי שכתבתי מעל,הרכב נבדק באופן יסודי ולא עלתה הנקודה הזו,מה גם שאין רעידות - לא בסרק ולא בנסיעה,אבל שוב - תודה על ההערה,אם וכאשר תעלה הבעיה הזו אז המידע ששיתפת מאד יעזור לי.

שוב,

תודה על ההתייחסות המפורטת!!

ADZ

פורסם
לפני 15 שעות, adz כתב:

לגבי החלפת המצמדים - כל כמה ק"מ בערך היית צריך להחליף?

בעיקר אשמח לדעת כמה ק"מ עברת עם הסט השני.

קניתי את האוטו ב-130K ק"מ, כעבור שנה+ (אחז בערך ב-155K) הוחלף פעם ראשונה במסגרת אחריות.

פעם שניה היתה כעבור שנתיים וחצי, אחרי נסועה של כ-65K נוספים, מאז נסעתי עוד כ-50K והכל בסדר.

לפני 15 שעות, adz כתב:

האם היו לך בעיות צנרת הגה או צנרת חימום/מערכת הקירור?

מערכות קירור וחימום מעולם לא עשו בעיות, אפילו מילוי גז לא ביצעתי מעולם והמזגן עובד קשה ביום יום, הרכב אוחז ב-270K ללא תקלות מיוחדות (גם לא שמעתי על תקלה כזאת בדגם באופן כללי)

מיכל הגה הוחלף לפני כשנה וחצי אחרי שמוסכניק לא מקצועי טיפל שם באיזור קצת באגריסיביות ודפק את המיכל, ומאז היתה גם נזילה קטנטנה בצנרת, לפני שבוע הנזילה התגברה משמעותית, נכנסתי למוסך שאבחן דליפה בצינור לחץ של המערכת, הוא אמר שתיקון מושלם (החלפת כל הצינור) יעלה 2,000 ש"ח, והציע לנסות להחליף את הקטע הפגום בצינור לחץ גומי, הלכתי על זה, עלה 250 ש"ח, נסעתי ככה כבר 700 ק"מ ובנתיים אין נזילה, מקווה שימשיך ככה.

אגב, קנית את הסטיישן טרנד הקלאסי? או דגם אחר?

פורסם (נערך)

@chezik

קודם כל - תודה על התשובות המפורטות!!

1. לגבי מצמדים - מעניין אם בסיבוב הראשון זה החזיק 155K או שהייתה החלפה באמצע.

אם אכן החזיק 155K אז אני בסדר...

אם אורך החיים שלהם הוא סביב ה-65K אז כנראה שממתינה לי בקרוב החלפה.

כרגע הרכב נוסע בסדר גמור,אבל...

2. לגבי צנרת ההיגוי - אז אני מבין שמדובר בטיפול לקוי (באסה,קורה...) ולא בבלאי טבעי.

3. הרכב שלי הוא סטיישן טרנד קלאסי 1.6.

שוב,

הרבה תודה על המידע!!!

ADZ

עריכה אחרונה על ידי adz

פורסם
לפני 4 שעות, adz כתב:

מעניין אם בסיבוב הראשון זה החזיק 155K

לפי הסטוריית טיפולים שראיתי לא היתה החלפה קודם, וגם ההחלפה הזאת לא היתה נדרשת באמת, הגעתי אליהם עם גרר אחרי שהאוטו לא הצליח לשלב הילוך והיה ברור לי שזאת הבעיה, מה שהתברר לי אח"כ שהבעיה היתה בכלל מצבר גמור, פשוט האוטו הזה מצליח משום מה לתפקד כרגיל ממש עד טיפת החיים האחרונה של המצבר ולא תמיד מקבלים איתות מקדים שהמצבר הולך להיגמר, אז האוטו הצליח להניע בטיפת הכח האחרונה שלו ואז לא הצליח להכניס לדרייב.

תכלס, המוסך כנראה מרוויח טוב על החלפת מצמד, אז בדקו ורשמו בדו"ח בדיקה ש'מורגשת החלקה בכניסה להילוך רביעי', וכך הרווחתי החלפת מצמד בטרם עת.

לפני 4 שעות, adz כתב:

הרכב שלי הוא סטיישן טרנד קלאסי 1.6.

שאלתי כדי ליידע אותך שניתן לקנות משענת יד לרכב, משפר את איכות החיים (לפני שהשגתי אותה שקלתי למכור את האוטו), עולה 250-350 ש"ח, צריך משענת אוניברסלית ברוחב 19 ס"מ (הסטנרד הוא 11-14 ס"מ, צריך קצת לחפש את הרוחב הזה)

• אהבתי 1
פורסם

@chezik

אחלה,תודה!

1. לגבי הקלאצ'ים,יש לך הערכה למה בסיבוב הראשון הם החזיקו 155K (ולפי מה שכתבת אפילו היו יכולים להחזיק עוד),ובסיבוב השני רק 65K?

אני מנסה להבין איך להתנהג עם הרכב כך שהקלאצ'ים יחזיקו כמה שיותר...

2. לגבי משענת היד - תודה!!

ברכב הקודם שלי הייתה לי משענת כזו וזה אכן מאד נוח.

בהחלט יש מצב שארכוש כזו כמו שתיארת!!

תודה,

ADZ

פורסם

לא יכול להגיד בוודאות, אבל הערכה שלי - באותם 65K נתתי הרבה לאחד העובדים שלי לנהוג על האוטו, והוא נהג מאד באגריסיביות בלי לרחם. באותה תקופה לא היה אכפת לי כי לא חשבתי שאחזיק את האוטו הרבה זמן, כיום אני שומר יותר, והמוסכניק שלי אומר שהגיר עושה רושם במצב מעולה וכנראה יחזיק עוד הרבה זמן.

משהו חשוב שלמדתי כאן בפורום - בפקקים - לא לשחק גז ברקס כל הזמן, כי בגיר רובוטי זה הברקס הוא כמו חצי קלאצ' והגיר מתחמם במהירות, לפני שידעתי את זה הגיר היה מתחמם לי בפקקים בירידות, כיום אני מעביר למצב ספורט (S) ושומר על הילוך נמוך (עם הבורר הידני) עם סל"ד גבוה וכמעט לא לוחץ על הברקס במצבים כאלו.

דבר נוסף - בעליות קורה שהגיר משחק בין ההילוכים (קורה לי בד"כ בדרך לירושלים כשאני מנסה לשמור על מהירות גבוהה) ואז אני מעביר לספורט בלי לגעת בבורר הידני, וככה הגיר שומר כל הזמן על כח זמין = הילוך אחד נמוך יותר, ונמנע הצורך לשחק בין ההילוכים, אני מאמין שזה גם שומר עליו לאורך זמן, גם בירידות הארוכות בדרך לירושלים אני משאיר על ספורט בלי לגעת בבורר, וכך אני חוסך הרבה שימוש בברקסים (-זה רלוונטי בכל רכב, הרבה יותר בטיחותי מבחינת יעילות הבלמים)

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

@chezik

המון המון תודה על ההסברים!!!

דרך אגב - זה שהצלחת לשמור על הגיר בנסועה שכוללת גם פקקים וגם את העליות/ירידות לירושלים אומר מבחינתי שני דברים:

1. למרות ההשמצות כן ניתן לעבוד עם הגיר הזה ולשמור עליו לאורך זמן.

2. העצות שלך לחלוטין במקום.

ADZ

עריכה אחרונה על ידי adz

פורסם

נזכרתי במשהו נוסף שראיתי כאן בפורום, לא להתחיל ליסוע מיד בהתנעה, אלא לחכות קצת, אין לי מושג לכמה זמן המתנה התכוונו אלו שרשמו את זה, אני משתדל לחכות חצי דקה, חוץ ממתי שאני ממהר (וזה קורה הרבה)

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, chezik כתב:

....חוץ ממתי שאני ממהר (וזה קורה הרבה)

😁 למי לא?...

בנקודה הזו אני (כמעט...) תמיד מחכה.

פותח סוויץ',ממתין כמה שניות לשמוע שכל התקתוקים/כוונונים מסתיימים,מניע,מחכה שה-bluetooth יתחבר - בכל זאת חייבים מוזיקה מה-2ADP...

ברקס,משלב להילוך,ממתין להרגיש שהשתלב,משחרר את הברקס ובעדינות לוחץ על הגז ונוסע.

את זה עשיתי גם ברכבים עם גיר פלנטרי רגיל.

כנראה יש סיבה למה גירים מושמצים גם של מגאן 2008 וגם של האופל אסטרה ברלינה 1.4 טורבו 2013 החזיקו אצלי במצטבר סביב ה-250K-260K בכל אחד מהם ולא שבקו חיים...

עריכה אחרונה על ידי adz

• 8 חודשים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...