Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

האם ניתן להוסיף בקרת שיוט לסוזוקי אלטו ידני ? (אני יודע ששאלה קצת מוזרה)

למען חסר ספק, במקור הרכב מגיע ללא בקרת שיוט בשום גרסא.

חיפשתי באינטרנט וראיתי שתי מקומות:

https://www.proservauto.com.au/p/Cruise-Control-Kits/Cruise-Control-Kit-Suzuki-Alto-1.0-Manual-2010-ON/CCO-SU02S

https://www.canm8.com/precision-cruise-suzuki-alto.html

במקום ראשון המחיר 650$, שזה קצת ייקר לטעמי,  במקום שני זה 185$ שזה עוד אפשר לחשוב. המחירים לפני עלות המשלוח התקנה.

האם יש מקומות בארץ שמתקינים מערכות כאלו ?

יש דעות נוספות?

עריכה אחרונה על ידי michael_1234
פורסם (נערך)

היית נוהג בראש שקט עם בקרת שיוט לא מקורית, שהיא למעשה התקנה מקומית עם בקר שמתעלק על צמות חוטים מאוד קריטיות במע'?

אני לא הייתי נוהג ברכב עם מערכת כזו אלא אך ורק עם התקנה מקורית שתוכננה ע"י היצרן.

תחשוב שאיזה חיבור כלשהו לא יעשה כמו שצריך או שהבקר יחליט לשבוק ולפתע הרכב יאיץ מעצמו לבד.

הסיכוי שזה יקרה עם בקרת שיוט מקורית שואף ל 0 כי במחשב המנוע יש תוכנה ייעודית שיודעת לפקח על התנהגות תקינה של כל הרכיבים, משמע גם אם יש איזה קצר או רכיב תקול המחשב יודע לזהות את הבעיה ומיד לנטרל את המע' עד לתיקון.

בבקר חיצוני זה בדיוק כמו אזעקה או קודנית שיום אחד מגיע ומתחילים הבעיות, רק שפה מדובר בבטיחות.

בקיצור מדובר בצעצוע מסוכן מאוד.

ברכבים ששניתן להוסיף בקרת שיוט מקורית זה בדרך כלל ע"י הוספת/החלפת ידית ויש כאלה שדורשים גם ביצוע שינוי הגדרות במחשב ואז בעצם המערכת מתפקדת ע"פ תכנון היצרן.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4
פורסם

תודה @ba323f!

יש פה על מה לחשוב.....

המחשבה שלי שזה בסה"כ רכיב פשוט שמקבל נתוני מהיר ו-"לחוץ על דוושה אם צריך" וכמובן תמיד ניתן לנטרל אותו כשלוחצים מעט על בלמים.

יש מישהו בקהל שחושב אחרת, שזה אכן בסדר?

• תוכן חדש...