Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. אני נמצא כרגע בטיול באוסטרליה וברשותי טויוטה לנד קרוזר prado, rv מנוע בנזין (נטול עופרת 98), 2700 ליטר, 4 צילינדרים, שנת 1997. (ידנית).

לפני שבועיים בערך המנוע התחמם (מאוד) כתוצאה מבלאי רציני וחוסר תשומת לב שלי למכסה הרדיאטור שדלף כמו משוגע. התוצאה העגומה הייתה נזק בלתי הפיך לראש מנוע, אטם ראש וכו'.

הכנסתי למוסך - החלפתי לחדש את הראש מנוע (לא שיפוץ), לידים (lead ignitions), פלאגים, רדיאטור, מכסה רדיאטור, כמובן שמן ומים חדשים, טרמוסטט חדש, אטם ראש מנוע, כל הברגים והאטמים השונים, ספייסרים, פילטר שמן וכנראה עוד כמה חלקים שאני לא יודע את שמם..

עד כאן הכל היה בסדר, הרכב מניע בלי שום בעיה - רק מיד לאחר ההנעה - כ10 שניות - המנוע מכבה את עצמו בבת אחת. הכוונה היא שלא מדובר בדעיכה או קושי להישאר מונע (כמו שקורה לפעמים במצב של טורים נמוכים וכד') אלא מרגע ההנעה - מחוג הטורים מתייצב קצת מתחת ל1, ואחרי 10 שניות נכבה באופן שנראה ממוחשב למדי. כמובן שמיד עם היכבות האוטו נדלקת נורית תקלה במנוע בצבע כתום.

לעומת זאת - אם מיד אחרי ההנעה אני שומר על גז יציב למשך 20-30 שניות, או לחילופין מתחיל לנסוע (לא משנה אם קדימה / אחורה) האוטו כבר לא נכבה. אפילו לא בעצירה או עמידה ברמזור וכד'.

ניסיתי לנסוע מרחק ארוך - כ40 ק"מ, לתת לרכב להתחמם, ואז שוב להניע כשהוא חם - וכמו בכל הפעמים - נכבה בדיוק אחרי 10 שניות ונדלקת נורית תקלה במידה ולא לוחצים על הגז למשך 20-30 שנ'.

אז למה אני כותב את כל זה? כי המוסכניק פה טוען שהוא הוציא מהמחשב של הרכב 2 קודים של תקלות, טיפל בעקרון בשתיהן ולא יודע עוד מה לעשות. לטענתו הוא שלל תקלה במערכת הדלק, במערכת כניסת האוויר, או ענייני אזעקות ואמובילייזר.

אני לחלוטין מת להמשיך את הטיול כי אני תקוע פה כבר שבועיים על הסיפור הזה.. המכונאי אמר משהו על "חיישן נקישות" knock sensor . אולי הוא נדפק ושולח מסרים הזויים למחשב. בכל אופן זה נשמע משהו מאוד ממוחשב ולא מכני..

2 שאלות בפי:

1. מה סדר גודל של החלפה של חיישן נקישות..? הכוונה למחיר.. בארץ..

2. נאמר לי גם שהמחשב פשוט צריך איתחול לאחר החלפת ראש מנוע.. כרגע אין לי בסביבה סוכנות רשמית של טיפולים וכו' של טויוטה. יש הבדל בין קריאת קודים ע"י מחשב של מוסכניק לא מורשה לבין מוסך רשמי של טויוטה בעבודה עם המחשבים?

3. האם אני יכול לסוע ככה? עד לסוכנות רשמית של טויוטה? או שיש פה סיכון לנזקים אחרים.. או לסוע ככה בכלל עד יעבור זעם?

תודה מראש!!

אייל

• תוכן חדש...