Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאורה בבגאג'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה בבגאג' אצלי יש סידור יפה של המערכת - רציתי להוסיף ניאון בצבע כחול (לא שזה מעניין) :)

רציתי לד'עת מבחינה חשמלית !!

אפשר לחבר את זה במקביל לנורה שנדלקת עם פתיחת הבגאג' ! או שלא כדאי

ואם כן

יש צורך בפיוז או שיש כבר פיוז בבית הפיוזים לנורה הזאת בגולף 2001 - מנוע 2000 !

תודה !

:silly: Cx5 - 2012

פורסם

עשיתי חיפור עוד לפני שכתבתי בכלל הודעה (לא כותב סתם נושיאם חדשים)

מצאתי הרבה דברים דומים

אנשים שאלו איך לעשות את זה.

איך להעביר חוטים

אבל שאלתי היא ממש קטנה וקלה למי שמבין

1. האם אני צריך פיוז? אם כן כמה אמפר ?

2. אם לא אשים פיוז מה יכול לקראת !

עריכה: ומה ה ממסר - בקטנה !

תודה

פורסם

לא ביצעת חיפוש על הסברים כיצד להזין צרכן בעזרת ממסר ,כיצד יש לתת לו פיקוד ,הזנת מתח והגנות.

1. אתה צריך פיוז.

2. אם לא תשים פיוז , במקרה קיצוני ,אתה עלול לשרוף את האוטו (נדיר , אבל עשוי לקרות).

3. אם אתה שואל שאלות המעידות על ידע ברמה נמוכה ,עדיף שבפעם הראשונה תלך לבעל מקצוע או תיעזר במישהו בעל נסיון.

(כן ,אני יודע שאם לא תנסה לבד לא יהיה לך אף פעם נסיון , אבל בלי להתכוון אתה יכול לעשות נזקים שיעלו לך BIG TIME. תן למישה להדריך אותך פעם אחת. את הפעם הבאה תוכל לעשות לבד. לא בושה ללמוד מאחרים).

פורסם

OK תודה !

עוד משהו קטן

עוצמת המנורה הרגילה שאליה אני מחבר לא תרד כיוון שאני מחבר במקביל ? האם זה נכון ?

ומה זה ממסר בשורה אחת?

פורסם

קצת חשמל.

חיבור שני צרכנים במקביל גורם לעלייה בצריכת הזרם. אין שינוי במתח.

חיבור שני צרכנים בטור גורם לירידת מתח (ובעקבותיה לירידה בעוצמת ההארה).

יש לחבר את מתח ההפעלה של הממסר במקביל לנורה ,ואת הזנת המתח לניאון או כל מתקן משונה אחר שתחפוץ מהמצבר דרך הממסר.

פורסם

לא הבנתי ! אבל לא משנה

אתם בוחרים להגיב בצורה של חכמים !

אני שואל מה זה ממסר ועונים לי בתשובה - שכולה ממסרים ! מה הצפיה שאני אבין :)

" יש לחבר את מתח ההפעלה של הממסר במקביל לנורה ,ואת הזנת המתח לניאון או כל מתקן משונה אחר שתחפוץ מהמצבר דרך הממסר. "

חפיף לא משנה !

חשבתי לחבר במקביל וזהו כשאפתח את הבגאג' ידלק

לא משנה תודה בכל אופן !

פורסם

אני אחזור על עצמי , כדי שיהיה לך יותר ברור

אם אתה שואל שאלות המעידות על ידע ברמה נמוכה ,עדיף שבפעם הראשונה תלך לבעל מקצוע או תיעזר במישהו בעל נסיון.

(כן ,אני יודע שאם לא תנסה לבד לא יהיה לך אף פעם נסיון , אבל בלי להתכוון אתה יכול לעשות נזקים שיעלו לך BIG TIME. תן למישה להדריך אותך פעם אחת. את הפעם הבאה תוכל לעשות לבד. לא בושה ללמוד מאחרים).

אתה רוצה לעשות את זה בדרך שלך ? FUCK IT , אוטו שלך , תעשה מה שבא לך . נתראה כשתבוא להתבכיין על זה שנשרפו לך פיוזים , חוטים והשד יודע...:evil:

פורסם

לא אמרתי שאני עושה את זה בדרך שלי

פורום לא קיים רק לאנשים מבינים !

את הבסיס יש לי בחשמל (בגלל זה לא ביקשתי שמישהו יעשה לי את זה (בעל מקצוע לדבריך))

אבל אני לא חושב שכל אחד אמור לדעת מה זה ממסר !

לא משנה שכח מהנושא !

חלומות פז !

פורסם

את הבסיס יש לי בחשמל (בגלל זה לא ביקשתי שמישהו יעשה לי את זה (בעל מקצוע לדבריך))

!

ממסר זה אלף בית בחשמל...

אולי עדיף שלא תיגע פן תיפגע (עם שווא ב"פ")

פוטנציאל הנזק גדול מפוטנציאל החסכון הכספי בצורה משמעותית, לכן במקומך הייתי הולך לבעל מקצוע.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

נראה לי שאתם קצת מגזימים - תרדו מהבחור ותנו לו ללמוד קצת... - ממסר בפשטות מקסימלית = מפסק.

כאשר תחבר את הנורה הנוספת תצטרך לחבר אותה לאדמה ולמתח 12V - כאשר שני החוטים האלה כבר מחוברים לנורה שיש לך שם כך שתוכל לחבר אותם במקביל אליה - תמיד כשרוצים להישאר על אותו מתח מחברים את המכשיר במקביל - הבעיה שאז כל המתקן (שני הנורות) צורכות יותר זרם אבל עם זה הרכב יכול להתמודד אבל יתכן שתאלץ לשים פיוז חזק יותר עבור הפיוז שאחראי על מתח הנורה בבגאז'.

בנוסף תצטרך לחבר מפסק שיעזור לך לשלוט בניאון - שוב לא הכרחי אם לא איכפת לך שידלק כל פעם שהבדאז' נפתח.

זהו אחד מהפרויקטים שכבר סיימתי - אם אתה רוצה אעלה תמונות:

חיבור נורה בבגאז' (ניאון - לא היה שום תאורה לפני כן) - מתג שנדלק אוטומטית כאשר נפתח הבגאז' + מתג חרום ליד הנהג למקרה של בעיות או שאני רוצה לכבות את זה ידנית.

אצלי זה יושב על פיוז המצת כאשר בדקתי שהוא יוכל לעמוד בעומס (כל הנורה צורכת 0.75A).

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

לא יותר פשוט לוותר על הנורה הרגילה של הבגאז' ובמקומה לחבר את הניאון שרצית?בסופו של דבר כך או כך האור של הניאון יסתור את האור של הנורה בבגאז ולא תראה אותה בכלל....

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

אולי בעיברית פשוטה יילך יותר טוב??

מה שאני עשיתי באוטו שלי(205) יש את המנורות שמוכרים ב70 שקל (ניאון) נראה לי אתה יודע למה אני מתכוון...קניתי אותה פירקתי אותה ועקפתי את הסוויץ' שלה כי כמה אפשרויות עבודה (פתיחת דלת, כבוי, וכל הזמן מופעלת...) התקנתי אותה במקום המנורה הקיימת אומנם העברתי את מיקומה מהצד לקרש האחרוי היכן שנמצאים הרמקולים שלי ככה שלא רואים את המנורה אך את האפקט שלה מקבלים בכל מקרה...יש לי חבר שעשה ככה עם 4 מנורות בבגאז'...יצא לו ממש נחמד...

אני מייעץ לך לחווט במקום המנורה הקיימת בלי פיוזים ובלי נעליים ושטויות על הדרך - אתה גם יכול לא לפרק את המנורה כמוני ולהשאיר אותה עם המפסק אם החלק הטכני קצת כבד עלייך... בכל מקרה אם אתה צריך עזרה או משהו אשמח לעזור - כנס בפרטי אם יש לך שאלות

מיכאל.

פורסם
נראה לי שאתם קצת מגזימים - תרדו מהבחור ותנו לו ללמוד קצת... - ממסר בפשטות מקסימלית = מפסק.

כאשר תחבר את הנורה הנוספת תצטרך לחבר אותה לאדמה ולמתח 12V - כאשר שני החוטים האלה כבר מחוברים לנורה שיש לך שם כך שתוכל לחבר אותם במקביל אליה - תמיד כשרוצים להישאר על אותו מתח מחברים את המכשיר במקביל - הבעיה שאז כל המתקן (שני הנורות) צורכות יותר זרם אבל עם זה הרכב יכול להתמודד אבל יתכן שתאלץ לשים פיוז חזק יותר עבור הפיוז שאחראי על מתח הנורה בבגאז'.

בנוסף תצטרך לחבר מפסק שיעזור לך לשלוט בניאון - שוב לא הכרחי אם לא איכפת לך שידלק כל פעם שהבדאז' נפתח.

זהו אחד מהפרויקטים שכבר סיימתי - אם אתה רוצה אעלה תמונות:

חיבור נורה בבגאז' (ניאון - לא היה שום תאורה לפני כן) - מתג שנדלק אוטומטית כאשר נפתח הבגאז' + מתג חרום ליד הנהג למקרה של בעיות או שאני רוצה לכבות את זה ידנית.

אצלי זה יושב על פיוז המצת כאשר בדקתי שהוא יוכל לעמוד בעומס (כל הנורה צורכת 0.75A).

צביקה

אם אתה יכול תעלה תמונות כדי שנוכל להיעזר בהם

גם אני רוצה להוסיף נורה לפגוש ואני לא יודע מאיפה להתחיל כי אין לי שם נורה.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

צודק - אבל אוטו חדש לא רוצה להחיל לפרד דברים מקוריים !

בכל זאת הבנתי

והשחר הזה היו יכול להגיד מהתחלה מפסק אבל שמתם לב שהוא מתחכם !

אוקיי הבנתי

ואשמח אם תעלה תמונות לראות מה אתה עשית כי יש לי רעיון כבר בראש !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...