Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

אז התחלתי במסע החיפוש שלי אחר הרכב המושלם, לצערי עם פחות רקע או הבנה בתחום

אשמח לקבל מכם המלצות ו\או נקודות נוספות שעליי עוד לברר לפני קניית רכב.

כמה פרטים שיעזרו לכם לעזור לי:

התקציב: עד 50K, מעדיף שלא לחרוג כי בוודאי יצוצו עוד הוצאות פחות צפויות

השימוש: נסיעה יומיומית לעבודה 60KM (הלוך וחזור), בעיקר בינעירוני (כביש 22) לצערי קצת פקקים בחזור.

הרכב: אוטומט. סופר-מיני - לא נעול על זה, אבל אני בנאדם גדול ואין מצב שאקח מכונית עם פחות מ 5 דלתות.

והקטגוריה הבעייתית- הנהג: כבד על הגז, שונא מכוניות שלא סוחבות (נהגתי בחיי רק על רנו מגאן ישנה אך נוחה, i30 שלא סוחבת עליות, ו i30cw שההתנהגות שלה על הכביש יותר מתאימה לאמא שמקפיצה את הילדים לבית הספר)

העדפות: כמובן בגלל שאני צעיר אני מעדיף רכב עם תיקונים שלא קורעים את הכיס, הוצאות דלק וביטוח נמוכות, ואמינות מסוימת - לא מתכנן להחליף רכב ב 3-4 שנים הקרובות

נ.ב יש לי קטע חזק לפולקסוואגן.. הנראות של הפולו והגולף דיי מדבר אליי

(אבל ממש ממש לא מבין בכל ה R GTI DSG ועוד מרעין בישין שכאלו)

תודה מראש לעוזרים! :wink:

פורסם

אם חשוב לך כוח אז השילוב של מנוע 1.2 TSI עם גיר DSG7 (שנמצא ברוב דגמי הקונצרן העממיים) יתן לך את מבוקשך. המנוע חזק מספיק והגיר זריז.

החסרון הוא בעיקר בפקקים וביציאה מהרמזור , שחלק מדווחים על השהייה של שנייה וכמובן המוניטין של הגיר מבחינת אמינות עליו תוכל לקרוא רבות בפורום.

הפולו וגם אחיותיה הפאביה והאיביזה שתוכל למצוא בשנתון מתקדם יותר מהפולו גם מגיעות עם השילוב הזה.

פורסם
סופר-מיני - לא נעול על זה, אבל אני בנאדם גדול ואין מצב שאקח מכונית עם פחות מ 5 דלתות.

דרך כמה דלתות אתה מתכוון להכנס לאוטו בו זמנית? אפילו לי מספיקה דלת אחת כל פעם, ודווקא דלת של מכונית עם 3 דלתות תהיה בהרבה מקרים גדולה יותר.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אוקיי,

אז כמה שאלות:

1. דווקא דגמי 1200 סמ"ק? להתרחק מ ה1400?

2. לגבי הגיר DSG הבנתי שהייתה בעיה איתו ושהיו צריכים להחליף שמה את הקלאטצ'ים לחזקים יותר ואת השמן לשמן מיניראלי

מה זה אומר מבחינת קנייה? לא לרכוש ממישהו שלא עבר את התיקון הנ"ל?

3. באיזה דגמים\שנים קיימת הבעיה של הגיר? מאמין הרי שמשנתון מסויים הם התחילו לייצא אותם "מתוקנים".. לא?

4. בגדול... מה ההבדלים המרכזיים בין הפולו לגולף?

5. ממה שאני רואה יש לרכבים האלו שוק ממש סבבה ולא יהיה יותר מידי למכור בעוד מספר שנים- אני צודק?

פורסם
דרך כמה דלתות אתה מתכוון להכנס לאוטו בו זמנית? אפילו לי מספיקה דלת אחת כל פעם, ודווקא דלת של מכונית עם 3 דלתות תהיה בהרבה מקרים גדולה יותר.

בדרך כלל אני נכנס דרך כל החמישה..

האמת, זה לא בא בחשבון כי אני לא שש להעביר מדורי גהנום אנשים שעולים אליי לרכב :)

מה גם שאני לא רואה יותר מידי סיבות לקנות רכב 3 דלתות למעט הלוק הספורטיבי

פורסם
רצית כוח לא? ה1.2 זה טורבו וה1.4 בפולו הוא אטמוספרי.

אחלה, תודה.

יש מצב לתשובות על השאלות האלו?

2. לגבי הגיר DSG הבנתי שהייתה בעיה איתו ושהיו צריכים להחליף שמה את הקלאטצ'ים לחזקים יותר ואת השמן לשמן מיניראלי

מה זה אומר מבחינת קנייה? לא לרכוש ממישהו שלא עבר את התיקון הנ"ל?

3. באיזה דגמים\שנים קיימת הבעיה של הגיר? מאמין הרי שמשנתון מסויים הם התחילו לייצא אותם "מתוקנים".. לא?

4. בגדול... מה ההבדלים המרכזיים בין הפולו לגולף?

פורסם

אין צורך לצטט הודעה אחת מעליך.

אני בטוח שאתה יכול לקרוא בפורום על כמה מקרי DSG ולהבין מה החליפו, בקצרה - מוח גיר, שמן, מצמדים.

מבחינת קנייה צריך לראות שהגיר מתפקד כנדרש ולא קופץ או חובט.

זה גיר נפוץ בדגמי קונצרן פולקסווגן עם מנועי 1.2 ו1.4 טורבו בנזין ושווק בהתחלה גם עם 1.4 ו1.6 אטמוספריים.

בגדול הגולף פשוט קטגוריה מעל הפולו וזה מתבטא בגודל ובמנועים גדולים יותר בגולף.

פורסם

כל השנתונים של הפולו מגיעים עם גיר\מוח גיר\שמן\קלאטצ'ים "דפוקים" או החל משנתון מסויים התחילו לייצר אותן עם הרכיבים המתאימים?

פורסם

יש כאלה שעברו את העדכונים ונוסעות בלי בעיות ויש כאלה שהיו צריכות עוד פעם תיקון.

עיקר המקרים היה בשנים 10-12 והלך ופחת למקרים בודדים בשנים האחרונות.

פורסם

תודה רבה על התשובות בנאדם!

שאלה קטנה שהיא יותר כמו עצה- עם קצת כיפופים אני יכול לעמוד במחירים שיבקשו על שנתון 2012

כמה כדאי לי "למתוח עוד קצת את הסליל" ולהשקיע את מה שמבקשים על שנתון 2013?

זה ייתן לי יותר סיכויים להיחלץ מההוצאות הענקיות האלה (הבנתי שרק מוח גיר זה 15K~)

פורסם
תודה רבה על התשובות בנאדם!

שאלה קטנה שהיא יותר כמו עצה- עם קצת כיפופים אני יכול לעמוד במחירים שיבקשו על שנתון 2012

כמה כדאי לי "למתוח עוד קצת את הסליל" ולהשקיע את מה שמבקשים על שנתון 2013?

זה ייתן לי יותר סיכויים להיחלץ מההוצאות הענקיות האלה (הבנתי שרק מוח גיר זה 15K~)

מצד אחד VAGיות של 2012 בדרך כלל קיבלו אחריות של 5 שנים (כלומר, שנגמרת ב2017) על הגיר. מצד שני, אחרי 2013 שומעים הרבה פחות על תקלות הגיר עצמו, אלא על הצורך להחליף מצמדים.

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

• תוכן חדש...