Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להרחיב את מגוון כלי העבודה שלי, ומתלבט איזה מסור לקנות

אני מניח שהשימושים יהיו מזדמנים ולא יכללו עבודות נגרות "ממש" כמו בניית ארונות מטבח וכ'ו, אבל בהחלט פעילויות כמו בניית מחסן קטן, מדפים שונים ועוד עבודות כלליות.

התקציב באזור 2000 ש"ח (לא אכפת גם פחות)

הכלים שאני מתלבט ביניהם הם

1. מסור שולחן

2. מסור "פנדל"

3. מסור "גרונג"

בנוסף אשמח לקבל המלצה על חנויות טובות ורציניות (לא הום סנטר אייס וכו)

מה דעת החברים?

תודה

פורסם

מסור פנדל וגרונג זה אותו דבר - מסור שתפקידו לחתוך קורות עץ לאורך מסויים. ההבדלים (בשמות ובפועל) נובעים מיכולות לחתוך בזוויות שונות.

בגדול, מסור שולחן יכול לבצע כל דבר שמסור גרונג יכול לעשות, ועוד הרבה דברים שמסור גרונג לא יכול לעשות. עם זאת, מסור גרונג הרבה יותר נוח לחיתוך קורות לאורך מסויים, שכן אתה רק מניח את הקורה על המסור ואז מוריד את הלהב לביצוע החיתוך. במסור שולחן הלהב קבוע ואתה צריך להזיז את העץ לתוך הלהב. בקורות עץ ארוכות (למעלה ממטר אורך) זה נהיה מסורבל ומסוכן (שכן העץ רוצה ליפול מהצד שלא נתמך).

לשימוש מזדמן, הייתי ממליץ דווקא על מסור עגול רגיל - תוכל לעשות איתו כל מה שאפשר לעשות עם מסור שולחן ומסור גרונג, רק בצורה מאט פחות מדוייקת. יש גם דברים שמסור עגול עושה יותר טוב (כמו חיתוך פלטות סנדוויץ' גדולות, שמסורבל (ומסוכן) לחתוך על מסור שולחן קטן). בעזרת מוביל אפשר להגיע לחיתוכים די מדוייקים עם מסור עגול, גם כתחליף גרונג (עם מוביל 90 מעלות וזוויות ע"י הקפדה על מדידה וסימון) וגם כתחליף למסור שולחן (אבל עם זהירות בעבודה עם קרשים צרים).

במחיר המטרה מסור שולחן יהיה סיני מעפן, עם גדר שבלתי אפשרי לכוון שתהיה במקביל ללהב בצורה עקבית, מה שלא רק פוגע בדיוק, אלא גם מסוכן (במקרה כזה לעץ יש נטייה לטפס על הלהב של המסור ולעוף חזרה לכיוון המשתמש, או למשוך את ידיי המשתמש לתוך הלהב).

אני לא מכיר כל כך דגמים עדכניים, אבל ה-GKS190 של בוש נחשב סוס עבודה בזמנו, והוא משמעותית נמוך מהתקציב. לדעתי רוב החנויות האינטרנטיות שאפשר למצוא דרך זאפ יהיו טובות (בטוח יותר טובות מאייס/הום סנטר). בזמנו היה שרשור על המלצות של חנויות.

פורסם

בהחלט אפשרי. זה יותר עניין של תקציב. תוכל להסתפק במסור גרונג קטן וזול יחסית אם יהיה מסור עגול שיוכל לחתוך קורות רחבות יותר.

פורסם

ערן,

נשאלת השאלה האם אתה הולך לבצע עבודות הקשורות לתוך הבית או לחצר?

כי בדרך כלל מחוץ לבית, כשבונים דקים, פרגולות, מחסנים, סככות וכו' - עובדים הרבה עם קורות - ורצוי מסור גרונג טוב שחותך ישר ומדוייק.

אם אתה עובד בתוך הבית - יש יותר עבודה עם פלטות ואז כדאי מסור עגול.

פורסם

לי יש נסיון רב עם גרונג 10" ללא פנדל.

5 על 10 - הוא חותך מצויין

קורות יותר רציניות - כבר לא ניתן לחתוך במהלך אחד.

אם תרצה לעבוד עם 7 על 15 למשל - לא תוכל לחתוך את הקורה במהלך אחד. צריך במקרה כזה לחתוך מצד אחד ואז להפוך ולחתוך מצד שני, וכמובן שהחיתוך לא ייצא 100 אחוז מדוייק ככה.

לכן הייתי ממליץ לך להשקיע או בגרונג עם פנדל או לחלופין גרונג 12", למרות שזה יגמור לך את כל התקציב.

• תוכן חדש...