Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

נכנסו לאחותי ברכב (הונדה סיוויק 2001), נהג נסע רוורס ונכנס בדלת אחורית + כנף אחורית, הנהג שנהג ברכב אינו הבעלים שלו, אך הבעלים לוקח אחריות. ברכב של אחותי ביטוח צד ג' לרכב הפוגע ביטוח מקיף.

הלכנו לברר מס' הצעות מחיר לתיקון, כולם המליצו להפעיל ביטוח כתוצאה מעלות הנזק. יש צורך בהחלפת דלת.

אני מעוניין במוסך ספציפי, שלפי הבנתי אינו מוסך הסדר של הבחור. לאחר בדיקה התברר שהסוכן ביטוח שלו הוא במקרה גם הסוכן שלי.

הסוכן ניסה לשכנע אותי ללכת לאחד ממוסכי הסדר, אך לא הסכמתי. איך עליי לפעול? האם אני צריך להביא שמאי מטעמי?

תודה,

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

האופציה הכי טובה עבורך - שמאי מטעמך + תיקון במוסך שאתה בוחר.

חיסרון - אתה צריך לממן את העלויות ומקבל החזר אח"כ (אם לא - מצריך הגשת תביעה לבימ"ש כנגד חברת הביטוח ו/או נהג הרכב הפוגע).

יתרון - אתה הלקוח ולא חברת הביטוח שעלולה לנסות לחסוך על חשבון איכות התיקון.

פורסם

במקרה כזה בו נסעו רוורס ונכנסו לו ברכב ועוד לקחו אחריות סיכויים מאוד גדולים שלא יעשו לו בעיות בקבלת התשלום.

אבל תיאורטית, ברור שכל תסריט אפשרי.

בכל אופן, אני מהמר על המקרה הראשון.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

הבעיה העקרית שלך היא שיתכן שהרכב במצב אבדן מוחלט.

כיון שמדובר בפגיעה ברוורס ופוגע שמודה באשמה קרוב לודאי שלא תהיה לך בעיה עם הביטוח. בכל מקרה, הסיפור של מוסכי הסדר בעייתי מאד, יש ביניהם טובים ויש ביניהם מבישים, לפני שבוחרים במוסך שאינו מוקר צריך לבצע בירור די מעמיק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המוסך שלי, שאתו אני עובד כבר למעלה מעשרים שנה, הוא מוסך הסדר של מספר חברות ביטוח. אני מניח שמוסך הסדר ששלחו אותך אליו, הנו מוסך "רגיל" של לא מעט לקוחות אחרים. אני לא מבין מה הבעיה עם זה ומדוע יש צורך להערים קשיים. (הרי לא מדובר ברכב ייחודי). אני מניח שמוסך הסדר, לא מחפש לדפוק את המסכן שחברת הביטוח שלחה אותו אליו, יותר מאשר הוא דופק את הלקוחות הקבועים שלו...

ארז רונן

פורסם

איך מוסך הופך להיות מוסך הסדר? סביר להניח שהוא סוגר עסקה עם הביטוח תמורת הנחה מכובדת כזו או אחרת.

מוסך הסדר שרוצה שחברת הביטוח תמשיך לשלוח אליו לקוחות כנראה ירצה מצד אחד לא להגדיל את החשבון לחברת הביטוח יותר מדי מצד אחד, ומצד שני יש לו פחות בשר.

כלומר יש אינטרס למוסך הסדר לנסות לחסוך קצת בתיקון.

אני לא טוען חלילה שכל המוסכים יתנהגו כך, ואפילו אני מוצא תועלת במוסכי ההסדר כנגד המנהג שכאשר חברת הביטוח משלמת הכל לפי מחיר מחירון ואין הנחות שניתנות כמעט אוטומטית.

אם יש מוסך שאתה סומך עליו שהוא במקרה מוסך הסדר - סבבה.

אם לא, לא הייתי מתעקש על מוסך הסדר.

כמובן, צריך גם לשים דברים בפרופורציות. אם חמישה מוסכים מכובדים למשל נותנים הצעה לתיקון הנזק ב-2,000 ש"ח ואילו רק המוסך הספציפי בו בחרו לתקן רוצה 10,000 ש"ח - לטעמי הסיכוי לקבלת הסכום הגבוה נמוך.

פורסם

מעדכן - בסופו של דבר הרכב נכנס מחר למוסך שאני רציתי, אעדכן בהמשך.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

• תוכן חדש...