Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בחלומות.

בתור אחד שגדל על בית"ר מ-76 , אני יכול בשקט להקביל אותה לצרפתייה.

פעם זו הייתה קבוצה שגרמה הרבה כיף לכל מי שהיה בקרבתה , הרבה מכלולים מתוצרת עצמית , מהטובים שהיו בשוק אז (מלמיליאן , נוימן , ויקטור לוי) שבעזרת משקל נמוך (יוסי אברהמי) ידעו לתת ביצועים טובים למרות ההספק הנמוך , אבל יכולת להיות בטוח שבדיוק ברגעים המכריעים תהיה תקלה שתמנע ממך להגיע בשלום למחוז חפצך (בדוק כמה סגנויות יש לבית"ר בין 77' ל-87') . למרות זאת הבולמים , גם אם היו מיושנים משהו (יצחק ג'אנו) - עשו את עבודתם נאמנה , ובמקרה הגרוע יכולת תמיד לסמוך על הבלמים , שגם אם לא היו מאווררים ומחורצים , היו עוצרים את הסכנות גם אם כבר נסעו על הברזלים (יוסי מזרחי).

עם הזמן השתכללו בבית"ר , הביאו ראש מנוע 16V (אוחנה) שביחד עם מערכת ההזרקה (מלמיליאן אחרי הניתוח של ד"ר מרטנס) ועוד מספר מכלולים שפותחו בבית (אופיר שמואלי , שמוליק לוי וכו') ובעזרת סט שיפורים אפטרמרקט (שלמה שירזי) ומערכות שיובאו במיוחד מחו"ל (ואנדרמולן , דידו) וכו' הצליחו להגיע סוף סוף לביצועים שאף אחד אחר בשוק לא הציע (אליפות ראשונה ,87).

עם הביצועים גדל גם התיאבון , ובקונצרן החליטו להפסיק לסמוך רק על תוצרת בית , וההנהלה החלה להביא מערכות ניהול מנוע תוצרת חוץ (איציק זוהר) , וכן מכלולים אלקטרוניים מוצלחים מאוד (גרשנייב) . בתחום הבולמים הביאו קוני ספורט (בנאדו , אסי דומב ,אלון חרזי , אמסלם) , ובבלימה הגיעו לעידן ה-ABS (קורנפיין , השוער היחיד בליגה עם תואר אוניברסיטאי). יותר מאוחר הובאו הגה ספורט ישיר ומהיר עם הרבה רגש(שאלוי) ומגדש על (פישונט) , ובעקבותיהם גם גיר עם יחסי העברה משופרים (שאנדור).

כמובן שהבעלים היה אלוף החאפרים , עבד הרבה ללא קבלות וסגר עסקאות על מפית , אבל מעטפת הביצועים הייתה טובה.

התוצאות , כמובן , היו בהתאם - 2 אליפויות , מוסך חדש ומפואר (טדי) , אחריות יצרן מורחבת (חוזים

שמנים , גד זאבי) .ברם ,אולם , אבל - באותה שנה של האליפות האחרונה הלך מנוע ה-16V המהולל אשר הובא בייבוא אישי מבלגיה (אוחנה) , ולמרות שעוד אליפות נוספה (בזכות המהירות שצברה הקבוצה הצליחה להגיע לדגל השחמט ראשונה) היה צורך לחפש מנוע חדש.

לרוע המזל - הובא מוסכניק גרמני מומחה (גוטמן) , אשר רק שנה קודם הצליח להריץ קבוצה עם מנוע דיזל (הפועל חיפה) לתוצאות מדהימות - רק שאותו מוסכניק לא הבין שהצרפתיות בנויות מחומר אחר , ולמרות שקיבל מנוע מחוזק (רוסו) ומערכת פליטה רועשת (מזרחי) , לא הצליח לתאם את המנוע בצורה נכונה , וכתוצאה מכך החלו הויברציות לפרק את כל האוטו , חלקים נשרו ממנה בדרך , וההוצאות חנקו את בעלי הבית ,עד שהחליטו להעביר בעלות.

הבעלים החדשים (פניג'ל), אשר היו משוכנעים שקנו רכב ספורט ממדרגה ראשונה -החלו מייד בקניית צמיגים רחבים (טלקר) , הגה כח חשמלי (ליאור אסולין) ומערכת ניהול מנוע מתוחכמת בעלת יכולות טכניות מזהירות , אבל בעיות רבות בצידן (נמני מולטיפלקס). כמו כן הובא מוסכניק מתחיל (אוחנה) אשר למרות שהחל לשלב מחדש רכיבי הנעה תוצרת בית ו/או כאלה שנרכשו בתחילת פיתוחם (מליקסון,ברוכיאן,ששון וכו) לא הצליחו לשחזר את התנהגות הכביש של פעם - אולי משום שלמרות התחכום , החסכון ותקוות שנתלו - מערכת המולטיפלקס החדשה ועימה כל מערכת ההנעה התגלו כלא יציבות. לעיתים מקבלים ביצועים של מכונית מירוץ , ולעיתים של עגלה עם שני סוסי משא.

גילויי חוסר האמינות הללו הורידו את ערכה של בית"ר מאוד , והיום , עפ"י מחירון לוי יצחק (טבלת ליגת העל) - סובלת הקבוצה מביקוש נמוך ומאובדן ערך .

ההנאה , שהייתה , עקב כל הרכיבים המתוחכמים וויתור על מגע ישיר עם המשתמשים , נעלמה :???:

אוי שמר, גדול!!!!

ומה לגבי השאלה ששאלתי על שוטר?

(ואוף טופיק קטן אחרון לגבי בית"ר - מסכים איתך לחלוטין שבתקופת אוחנה בבית"ר (בתקופת מלמיליאן לא הייתי אפילו בקדם התוכניות של ההורים שלי) היא הייתה הרבה יותר כיפית ומענייינת, אבל מאז גד זאבי התחילה הנפילה הגדולה שלה. לדעתי - לאחרונה, הנפילה שלה קצת נחלשה והמצב שלה טוב יותר מאשר היה מלפני שנתיים או שלוש - שאז הוא היה באמת גועל נפש. נחכה ונראה מה יהיה. כולי תקווה...).

Back to the original - NC again.

פורסם

נשמע לי כמו שוטר מתחיל מבית ספר לשוטרים שרצה למצוא תירוץ גם כן לנסוע 170:-)

הרי הזכרירו פה שאין לא מצלמה או מחשיר מדידת מהירות לזה, אני מקווה שלא הודת, כי יכול להיות מצב שהוא הקליט בטייפ מנהלים כזה.

ודו''ח על נהיגה בחוסר זהירות או קלות ראש ניתנת אם היית מזגזג בין הנתיבים או שיכור חלילה, או עושה שטויות, נסעת 170 על צד שמאל, זאת או עברת מהירות, שלא הוחכה, או עברה על תפיסת נתיב שמאל.

שזה כבר שטויות...

ויש לך באמת יותר מזל משכל.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם
אוי שמר, גדול!!!!

גם הבחורות אומרות 8)

אל תיתן לשוטר סיבה לחפש אותך - הוא כבר ימצא אחת . גם אם אין לו אמצעי מדידה. הוא רשאי סתם לעכב אותך 3 שעות לשם השעשוע (אם יש לו מספיק שכל , לך אסור יהיה לפצות פה. אין הרבה שוטרים כאלה , אבל תאמין לי שאפשר).

אגב , מה נגמר עם המעצר ההוא?

ואוף טופיק קטן אחרון לגבי בית"ר - היום זו קבוצה גועל , עם אוהדים עוד יותר גועל . פשוט בושה וחרפה (כן , אני מדבר על ה"קומץ" :evil:משהו כמו פז'ו 307 אלף שש מאות עם ספויילרים וחצאיות בסגנון הכי מצועצע שאפשר...

.....

פורסם

קודם כל ברור שלא הודתי ... זו הטעות הכי גדולה!!! פשוט להכחיש או לסתום את פה כשצריך...

דבר שני לא זיגזגתי בין נתיבים ולא חתכתי אף אחד אותטי בין מעבר נתיבים אפילו שזה נשמע דבילי במהירות כזו אבל לדעתי זה עדיין חלק חושב בנהיגה... אני גם לא חושב שסיכנתי מישהו חוץ מעצמי

והשוטר... השוטר הוא זה שסיכן אותי שפתח אחרי מרדף ונצמד לי לתחת כמו אני לא יודע מה!!!

זה רשלנות מצדו לפתוח אחרי במרדף כשהוא לא בתפקיד אין לו סירנה והוא עם רכב של של משטרה... מה גם שזה מסוכן הדרך שהוא עשה את זה !! אני נסעתי במהירות שלי סיימתי לעקוף את מי שעקפתי הוא האיץ למהירות שלי 170~ ומסמן לי עם היד במהירות הזו והוא בשיא העצבים לעצור בצד

ומה אם הוא היה שוטה טיפה ימינה ומעיף אותי ואת עצמו קיבינימט??!?!

מוכר את המערכת רמה גבוהה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2685354#post2685354

פורסם

אוי שמר, גדול!!!!

גם הבחורות אומרות 8-)

בבית האבות?...:wink:

אל תיתן לשוטר סיבה לחפש אותך - הוא כבר ימצא אחת . גם אם אין לו אמצעי מדידה. הוא רשאי סתם לעכב אותך 3 שעות לשם השעשוע (אם יש לו מספיק שכל , לך אסור יהיה לפצות פה. אין הרבה שוטרים כאלה , אבל תאמין לי שאפשר).

אגב , מה נגמר עם המעצר ההוא?

מחכה להתפתחויות נוספות... הייתי בתחנה כבר פעמיים מאז כדיי לראות מה נסגר - התיק עדיין בחקירה, ולכן אסור להם להביא לי פרטים על מה שקורה, אבל לפי מה שאמרו לי אם רואים שאין לי עבר וכל ההיסטוריה שלי נקייה - יש סיכוי גדול שיסגרו אותו. נחכה ונראה...

ואוף טופיק קטן אחרון לגבי בית"ר - היום זו קבוצה גועל , עם אוהדים עוד יותר גועל . פשוט בושה וחרפה (כן , אני מדבר על ה"קומץ" :evil:משהו כמו פז'ו 307 אלף שש מאות עם ספויילרים וחצאיות בסגנון הכי מצועצע שאפשר

האוהדים, או לפחות ה"קומץ" שלהם מתנהגים ככה לא רק מהיום, אלא כבר הרבה זמן. באמת גועל נפש. מסכן בנאדו.

.....
.....

Back to the original - NC again.

פורסם

עם הזמן השתכללו בבית"ר , הביאו ראש מנוע 16V (אוחנה) שביחד עם מערכת ההזרקה (מלמיליאן אחרי הניתוח של ד"ר מרטנס) ועוד מספר מכלולים שפותחו בבית (אופיר שמואלי , שמוליק לוי וכו') ובעזרת סט שיפורים אפטרמרקט (שלמה שירזי) ומערכות שיובאו במיוחד מחו"ל (ואנדרמולן , דידו) וכו' הצליחו להגיע סוף סוף לביצועים שאף אחד אחר בשוק לא הציע (אליפות ראשונה ,87).

:?

ענק!

אם הזיכרון שלי אינו מטעה אותי, היה לכם מוסך משוכלל הרבה יותר ממה שהיה לכם בזמנו [בלומפילד במקום ימק"א בעונת האליפות]. :wink:

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

אני יודע שהטעות שחבר שלי עשה לא חוקית, הוא תמיד עושה שטויות, ולא, אני לא מתגאה בו, אני נוזף בו המון...

אבל בעיה שלו, ועד כמה שהבנתי לא היה קשר עין בינהם אבל זה ככה חבר שלי, אי אפשר לדעת.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
קודם כל ברור שלא הודתי ... זו הטעות הכי גדולה!!! פשוט להכחיש או לסתום את פה כשצריך...

דבר שני לא זיגזגתי בין נתיבים ולא חתכתי אף אחד אותטי בין מעבר נתיבים אפילו שזה נשמע דבילי במהירות כזו אבל לדעתי זה עדיין חלק חושב בנהיגה... אני גם לא חושב שסיכנתי מישהו חוץ מעצמי

והשוטר... השוטר הוא זה שסיכן אותי שפתח אחרי מרדף ונצמד לי לתחת כמו אני לא יודע מה!!!

זה רשלנות מצדו לפתוח אחרי במרדף כשהוא לא בתפקיד אין לו סירנה והוא עם רכב של של משטרה... מה גם שזה מסוכן הדרך שהוא עשה את זה !! אני נסעתי במהירות שלי סיימתי לעקוף את מי שעקפתי הוא האיץ למהירות שלי 170~ ומסמן לי עם היד במהירות הזו והוא בשיא העצבים לעצור בצד

ומה אם הוא היה שוטה טיפה ימינה ומעיף אותי ואת עצמו קיבינימט??!?!

השוטר רשלן ??? תגיד לי, אתה על טריפים או משהו כזה ???

לסוע 150-170 כאשר יש מכוניות סביבך זה מסוכן (ועוד ברייסר, חבל על הזמן). במהירויות כאלה הטעות הכי קטנה יכול לגרום לך ולכל הרכבים שתקח אתך בדרך לנזקים שאתה לא מדמיין.

אני לא אומר שנסיעה במהירות 170 זה מסוכן, אני כבר נסעתי מעל 200 כאשר הייתי צעיר יותר ודפוק יותר. אבל לפחות אני עשיתי את זה כשהכביש ריק לחלוטין ואין איתי אף אחד באוטו, כדי שאם אני אעשה טעות אז היחיד שיסבול מזה זה אני. כאשר ראיתי באופק רכבים אחרים ישר ירדתי למהירויות חוקיות, כי לאף אחד לא מגיע לסבול מהטעויות שלי.

אני מקווה שפעם הבאה שתחליט לסוע מהר תבדוק פעמיים האם אתה מסכן רק את עצמך או גם את הסביבה ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...