Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פגעו לי ברב בחניה וברחו.

נפגע כנף וטמבון,

הלכתי למספר מוסכי פחחות, המוסך המרכזי טוען שאביא את הרכב ב 8 בבוקר ואקבל ב 10 למחרת,

מוסך אחר באותו סיפור רק שאקבל למחרת בצהריים.

ועוד מוסך שגם המליצו עליו אמרו שאביא ב 7:30 בבוקר ואקבל באותו היום ה 16:30 וגם הם צובעים בתנור.

האם צורת העבודה נורמלית ובאמת מהבוקר ועד 16:30 באותו יום הכל יהיה במצב טוב והעבודה תקינה?

השאלה היא כזו, האם רכב צריך לעמוד לילה ללא תזוזה אחרי עבודת פחחות וצבע?

פורסם

יכול להיות שכן ויכול להיות שלא. התשובה לשאלה "הכל יהיה במצב טוב והעבודה תקינה?" תלויה בראש ובראשונה בפחח שיעבוד לך על הרכב ולא בזה שהרכב יעמוד עוד 12 שעות ברחוב הקטן שליד המוסך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

העיניין מאוד פשוט

קודם כל הפחח צריך לעבוד על הפח, חיספוס הצבע של החלק , פירוק החלק במידת הצורך ותלוי במקצועיות הפחח

תיקון הפגיע , שוב פעם בהתאם לחומרת המצב .

זמן העבודה על החלק ורמת העבודה תלויה במקצועיות הפחח .

לאחר מגיע שלב הצביע , צבע יסוד , שצריך להתיבש , ואז צבע בסיס וכמובן לקה .

כל שלב העבודה אמור לקחת מספר שעות ספורות , שוב פעם תלוי מאוד ברמת המקצועיות וכמובן ברמת הפגיע .

מה שלוקח הרבה זמן זה ההמתנה ליבוש חלקי של הצבע בין שכבה לשכבה , ובסוף היבוש ה״סופי״ של הצבע .

תלוי מאוד בסוג החומר שעובדים איתו זמן היבוש משתנה , כעיקרון יבוש ״בריא״ של צבע נע בין 8 ל12 שעות ,בתנור יכול להיות שהתהליך מעט יתקצר , שוב תלוי מאוד בסוג החומר ובהגדרת היצרן .

יבוש סופי סופי של צבע , יכול לקחת עד עד שבוע ימים , בגלל זה לא מומלץ לעשות שלייף סבון ופוליש בשבוע שבועיים לאחר הצביע.

וכן הרכב חייב לעמוד בחלל סגור בשלב הקריטי של יבוש הצבע , בשביל שלא ידבקו לך דברים לא רצויים ללקה, כמו חול אבק זבובים ועוד דברים שאנחנו לא רוצים בתוך הצבע שלנו .

ממליץ לך מנסיון אישי , לחפש באמת מישהו שיודע את העבודה , ואני אישית הייתי נזהר ממוסכים מורשים , לא תמיד התוצאות מרשימות במיוחד , ותשלם סתם הרבה כסף , כי זה מוסך ״מורשה״ , אני אישית מאוד התאכזבי מהעבודה שעשו על האותו שלי בתקופה של הבעלים הקודמים .

ורצוי מאוד שלא תחפש את ההכי זול , כי בדרך כלל כך גם תראה העבודה .

פורסם

בקיצור- כן , הרכב צריך לעמוד לילה במוסך.

פירוט: זמן העבודה מתחלק :

1.שיוף,יישור,מילוי הפח,שיוף.

2.צביעת יסוד,ייבוש,שיוף

3.יישום 2-3 שכבות צבע,ייבוש.

4.יישום שכבות לקה,ייבוש.

בשלבים 2-4 זמן ההמתנה מתארך משלב לשלב ומשכבה לשכבה.

משתנים נוספים -

1.מקצועיות הפחח.

2.סוג החומרים.

3.עבודות נוספות במוסך.

גם אם העבודה תסתיים באותו היום אפילו לאחר תנור, חלקיקים קשים באויר עלולים להספג בשכבת הלקה הטרייה בזמן נסיעה.

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

• תוכן חדש...