Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לאחרונה נדלקה לי ברכב (לאנטיס 2003) נורה אדומה של כריות אוויר. אחרי ההנעה היא הייתה נדלקת למשך 3 שניות ואז מהבהבת בקביעות.

הדבר הטבעי בשבילי היה להתחבר לסורק תקלות. ניגשתי למספר מוסכים, כאשר אף אחד מהם לא הסכים לבצע בדיקת סורק תקלות ללא עלות. חוץ מכמובן, רון, שהסכים, בתנאי שאחזור עוד כמה ימים מכיוון שהיה עסוק מאוד.

היה אפילו מוסך מאזדה ששמו פרח מזכרוני לצורך כתיבת שורות אלו שהחליט שמחשב כריות אוויר "הלך" וצריך להחליפו, ואף הגדיל בטובו לעשות והציע לי הנחה על מחשב כולל עבודה ומע"מ ב-500 ש"ח.

הבעיה היחידה הייתה שהאבחון נעשה בטלפון :shock:

בתור חייל בודד בלי כסף מיותר לבזבז החלטתי לעשות מחקר. אחרי שיטוט באינטרנט הגעתי לפורום מאזדה ברוסית ותוצאות השיטוט לפניכם:

יש קונקטור של החיישן כריות אוויר שנמצא מתחת למושב שלצד הנהג.

אם מסתכלים על המושב של הנהג מאחורה ניתן לעקוב אחרי כבל שנראה כמו הכבלים של הדוש במקלחת, מעטפת מתכתית שבה עוברים חוטי חשמל. החוט יוצא מהמושב ומגיע עד לרצפת הרכב. ברצפת הרכב ישנו חיבור בין כבל חשמל אחד לשני. חשוב לבדוק שהחיבור לא רופף.

במושב שלצד הנהג ישנם גם חוטי חשמל שמגיעים מכרית האוויר שנמצאת בתוך המושב. ווידאתי שהחיבורים לא רופפים, מתחתי קצת את החוטים כדי שלא יחזרו להיות רופפים, ועם נייר דבק הדבקתי את כל החוטים כצמה אל רצפת המושב.

הנורה דולקת ביחד עם הצהובה, ונכבית בהנעהֱ! הבעיה נפתרה!

היה חשוב לי לשתף אתכם במידה ומישהו נתקל בבעיה דומה.

פורסם

יתכן שפתרת את הבעיה אבל,הייתי פונה בכל זאת למוסך מורשה מאזדה כדי שיחבר באופן קבע את החוטים כמו שצריך ולא באופן פרוביזורי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הייתה לי מאזדה לנטיס 1999, וגם אצלי הבהבה נורת כריות אוויר, ונורה נוספת דלקה קבוע. הלכתי לפירוקיה, חיפשתי מושב נוסע שכן החיישן מוטמע בפנים ואין אפשרות להחליף רק חיישן. מצאתי מושב של רכב משנתון דומה, אך בחיבור הקונקטור, הנורות לא נכבו. פירקנו. מצאנו באותה פירוקיה מושב נוסף, דווקא של הדגם שלך כלומר, חדש יותר (2003). הנורות נכבו! כלומר, נפתרה הבעייה.

אם ביצעת תיקון זניח או זמני, צפה שהחיישן נוסע מתישהו ישבוק חיים - זו מחלה מוכרת בדגמי לנטיס משנתונים אלה.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תוכן חדש...