Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה, יש לי את הקוואליר וה406 שבחתימה, ישנות, התחילו הבעיות, הרבה מזומנים.

חשבנו להתקדם לרכב מיני חדש, שישרת אותנו כמה שנים טובות. (בינתיים מעדיפים להעיף את ה406, כי הקוואליר רק יצאה משיפוץ ראש מנוע והיא נוסעת די טוב, נחזיק אותה עוד שנה).

עברתי והסתובבתי בהרבה סוכנויות, בהתחלה חשבנו על 206 או מיני אחרות בסגנון משנת 2008 ב40K ש"ח. (חייב לציין שרק ידני אנחנו מחפשים!).

לבסוף, הצלחתי לשכנע את ההורים שפאביה החדשה היא הכי אטרקטיבית.

רקע עלינו:

הרכבים אצלנו עובדים כמו מוניות, 5 נהגים, הרכב עובד סביב השעון ובקושי נח. (ביחס לבתים ומשפחות אחרות).

על שתי המכוניות עכשיו אנחנו זורקים בערך 3K ש"ח דלק בחודש. (בלי טיפולים ותיקונים).

אני ואבא שלי שתינו 1.93 מטר, חייבים רכב מרווח לפחות בכיסאות הקדמיים, אם לא אני לפחות מתחיל לסבול ובכמויות! מגיע לרמה של כאבים ברגליים (טפו טפו טפו אני בריא, פשוט זה הורג).

אז ככה, הלכתי לסוכנות סקודה, ישבתי בפאביה, חייב לציין שהיא הכי מרווחת מה206+\207\איביזה\פולו. (בפונטו לא יצא לי לשבת).

פשוט כיסא נהג מרווח וסביבת נהג נוחה וטובה, מזכיר מאוד את האוקטביה.

עוד יתרון זה כיסא שעולה ויורד! פשוט גאונות. (אה, ותקרה גבוהה!).

מושבים אחוריים, אולי שכחתי לציין, בממוצע יוצא שיש שתי נוסעים לרוב הזמן ברכב, מקסימום 3.

אני, 1.93 מטר, הנמכתי את הכיסא נהג עד הסוף ולקחתי הכי אחורה שניתן, עברתי לכיסא האחורי, לא נכנסתי.

שתי קליקים למעלה בכיסא של הנהג, והופ אני נכנס והדלת נסגרת.

עוד קליק והמרווח מספיק לנסיעות בינוניות.

בקיצור, מ40K על רכב יד 2, הצלחתי לשכנע את הורים שלי, שב75K בערך, מעלים את הפאביה יד 1 על הכביש, עם 0 ק"מ, רכב פשוט (1.4 ידני), שישרת אותנו בנאמנות. (בכל זאת, סקודה די מאסיביים!).

אני צריך בבקשה חוות דעת של בעלים של הפאביה.

מה הכי אהבתם, מה שנאתם, מה הקאצ'ים?

מבחינת אמינות, איך היא? (קרוב משפחה שלי הוא בעל מוסך לכל הפרונט, אמר שהגרמניות החדשות לא מבקרות אצלו).

השאלה שלי היא מבחינת החשמל ברכב? (אם נוציא אותה חדשה מהניילון, לא תתבצע שום התקנה בארץ מלבד מה שהביטוח מחייב, ומלבד דיבורית BT של מוטורולה).

פורסם

החסרונות של הפאביה - מתיישנת לה (בקרוב מחליפה) ובטיחות פחות טובה משל המתחרות (4 כוכבים).

מצד שני - תא הנוסעים שלה עדיין איכותי ונעים משל רב המתחרות, היא נוחה (על 14'), יחסית מאובזרת ביחס למחיר, יש לה ביצועים מספקים פלוס, צריכת דלק טובה, היא מרווחת להפליא ותא המטען גדול משל המתחרות (למעט גרסאות הסטיישן כמובן).

הפאביה לא מסובכת חשמלית, המתקינים המקומיים חסרי הניסיון הופכים אותה לכזאת וגורמים לנזק (באם פלסטיקה או חשמל).

יש להמנע מהתקנות / הרכבות כאלה ואחרות אצל מתקינים עלומי שם, העדיפות היא להתקנות אצל המתקינים המורשים של צ'מפיון (במקרה הזה, ממליץ בחום על Class-A. להתרחק כמו מאש מ"רדיו מילאנו"), אז גם האחריות לא תפגע כמובן.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
החסרונות של הפאביה - מתיישנת לה (בקרוב מחליפה) ובטיחות פחות טובה משל המתחרות (4 כוכבים).

מצד שני - תא הנוסעים שלה עדיין איכותי ונעים משל רב המתחרות, היא נוחה (על 14'), יחסית מאובזרת ביחס למחיר, יש לה ביצועים מספקים פלוס, צריכת דלק טובה, היא מרווחת להפליא ותא המטען גדול משל המתחרות (למעט גרסאות הסטיישן כמובן).

הפאביה לא מסובכת חשמלית, המתקינים המקומיים חסרי הניסיון הופכים אותה לכזאת וגורמים לנזק (באם פלסטיקה או חשמל).

יש להמנע מהתקנות / הרכבות כאלה ואחרות אצל מתקינים עלומי שם, העדיפות היא להתקנות אצל המתקינים המורשים של צ'מפיון (במקרה הזה, ממליץ בחום על Class-A. להתרחק כמו מאש מ"רדיו מילאנו"), אז גם האחריות לא תפגע כמובן.

ראיתי שיש לך בחתימה אחת מ2012, תוך כמה זמן האספקה (צבע לבן מלא אם זה משנה, ההורים נעולים על לבן).

אני צריך נטו רכב שיסע ויתן שירות, אם הייתי מחפש את כל הטכנולוגיה והחשמל הייתי הולך על סופרב או משהו דומה, פשוט זה לא כלכלי.

גם ככה אין בפאביה הדגם הזול הרבה דברים, מספיק לי הרדיו המקורי (יש לו AUX אם אני לא טועה) ושלום על ישראל.

פורסם

איש, אם תסתכל בשנית - תראה שלפני חצי שנה נטשתי את עידן הפאביות שלנו (ומן הסתם שאם תהיה עוד פאביה לא ארד מ-1.2TSI ל-1.4), עברתי לעידן ה-יטי.

אכן, ל-SWING יש AUX מקורי (ליד המשענת יד) ובכללי מדובר במערכת שמע בסיסית אך מספקת.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...