Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האיש עולה לרכב; הוא מסמן לי עם היד להתחיל לנסוע. זה לא שהכישורים הורבאליים שלו לוקים בחסר, להיפך, מתחילת הסאגה ועד סופה הוא יהיה עם הפלאפון צמוד לאוזן. אני משחרר קלאץ' ומתחיל לנסוע, הוא מצידו משחרר נעל ושם רגל בתוך גרב לבנה על הדשבורד. את שלושת הפניות שהוא נותן לי לעשות הוא מסמן עם היד. בפעם הרביעית הוא כבר נאלץ להפסיק את השיחה כדי לומר לי לעצור בצד כי נגמר המבחן ומהחיווי שלו קשה להבדיל בין לעצור או לפנות ימינה. הוא כמובן חוזר לסלולרי שלו ויורד מהרכב בדרך אל הלא נודע.

עלות התענוג של שני הקילומטרים האלו ביחד עם דף שמפרט רשימה ארוכה של כישורים שכביכול רכשתי, הדגמתי ונבחנתי עליהם בהצלחה: 100-300 שקל, תלוי באיזור בארץ, יכולת המיקוח של התלמיד ותאוות הבצע של מנהל בית הספר.

ועוד אנקדוטה קטנה בשביל להמחיש את האפאתיות וחוסר התוחלת של התקנה הזאת, שקיימת כבר למעלה מ10 שנים

- אני: "אז כמה תלמידים נכשלו אצלך בטסט פנימי בשנה האחרונה?"

- מורה: "אפילו לא אחד"

פורסם

הכי מצחיק היה לאחר שמנהל הבית ספר לנהיגה שלי עשה לי טסט פנימי שאלתי את המורה שלי ומסתבר שהמנהל בכלל לא (ולא היה) מורה לנהיגה.

פורסם

אתה בטוח שטסט פנימי זה תקנה של משרד התחבורה? אני עשיתי רשיון לפני קצת פחות מעשר שנים ולא היה לי טסט פנימי. אני זוכר שהיו לי הרבה חברים שעשו להם טסט פנימי (למדו אצל מורים אחרים) אבל בד"כ זה סתם היה אומר שיעור (אולי יפה מקוצר) עם מורה אחר מאותו בי"ס לנהיגה, שנתן הערות "מזווית אחרת". באמת לא שמעתי על מישהו שלא עבר דבר כזה. בכל מקרה לי לא היה, ולא ידעתי שזאת תקנה. לי זה נשמע כמו דרך של ביה"ס לנהיגה שלך להוציא עוד קצת כסף, זה הכל.

פורסם
אתה בטוח שטסט פנימי זה תקנה של משרד התחבורה? אני עשיתי רשיון לפני קצת פחות מעשר שנים ולא היה לי טסט פנימי. אני זוכר שהיו לי הרבה חברים שעשו להם טסט פנימי (למדו אצל מורים אחרים) אבל בד"כ זה סתם היה אומר שיעור (אולי יפה מקוצר) עם מורה אחר מאותו בי"ס לנהיגה, שנתן הערות "מזווית אחרת". באמת לא שמעתי על מישהו שלא עבר דבר כזה. בכל מקרה לי לא היה, ולא ידעתי שזאת תקנה. לי זה נשמע כמו דרך של ביה"ס לנהיגה שלך להוציא עוד קצת כסף, זה הכל.

לפי מה שידוע לי זה תקנה,בכל בית ספר חייב להיות מורה עם סוג של הסמכה לעשות טסט פנימי,במידה ולמורה שלך יש את ההסמכה אין צורך לעשות טסט פנימי מכיוון שהוא עושה אותו.

זה מה שהבנתי מהמורה שלי.

פורסם

אין דבר כזה טסט פנימי ,

זה פשוט מורה אחר שבא לראות איך אתה נוהג .

גם לי עשו את זה שהוצאתי רישיון .

בפעם הראשונה בכלל נסעתי בכביש ישר ואמר לי תעצור בצד ,המורה חוזר לאוטו אומר לי "נכשלת" .

התחלתי להתווכח, בסוף עשה לי עוד פעם יום אחרי . וכמובן ש"עברתי" .

בקיצור ,זה שטות אחת גדולה לשלשל עוד כסף .

CHEVY CAVALLIER 98'

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשהוצאתי רישיון ב2005, "טסט הפנימי" היה סתם שיעור עם מנהל בית הספר לנהיגה, זה עלה כמו שיעור רגיל, כל המטרה הייתה לראות שאתה מוכן לטסט של משרד הרישוי (זה שכן משלמים עליו בדואר הרבה כסף). כולם עברו את זה במכה ראשונה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ומה עם הטסט הרגיל? החיצוני זאת אומרת.

הטסטר עולה איתך לרכב , המורה הולך לשתות קפה עם סיגריה, אתה חוזר אחרי 15 דק׳ . ואתה חייב לו פי 3 יותר מאשר על שיעור רגיל. :shock:

wtf.

V5

פורסם

זה תקנה, יש אפילו דף שלם שמפרט שעברת אותו וחייבים לצרף אותו לטופס הירוק בשביל להיבחן. ב2002 גם עשיתי טסט פנימי ואז גם קיבלתי ברקס - והפתעה! - עברתי. אז בניגוד להיום, מחיר טסט (למורה, למשרד התחבורה זה סכום קבוע) היה מפוקח ועם תקרה של כ-100 שקלים. היום איש הישר בעיניו יעשה וטסטים יכולים לעבור את ה400 שקל רק על "העמדת הרכב למבחן". אני חושב שאז גם היה פיקוח על מחיר הטסט הפנימי.

• תוכן חדש...