Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבעלות משפחתינו פריויה 95, עם כ280K ק"מ. ברשותינו כ 9 שנים.

הפריויה היא רכב למשפחה גדולה. ככזה אין נח ומרווח ממנו בקטגוריה, והוא בהחלט הקדים את זמנו. על אף העלויות שאכתוב מטה, אנחנו מאד מרוצים ומחפשים להחליף לפריויה חדשה וטריה יותר.

בשל המבנה הייחודי של הפריויה (מנוע אורכי, מרכזי. בוכנות נעות במאוזן) יש לה חלקים רבים וייחודיים הדורשים תשומת לב. ניהול הטיפול ברכב היה בעבר ברשות ההורים שלי, שמחוסר ידע לא ביצעו עבודה טובה. היטוררית הטיפולים שאני מכיר מאז שאני אחראי על התחזוקה (כ4 שנים):

החלפת מנוע (בדיעבד מסתבר שנסענו זמן רב עם ראש מנוע פרוץ, העדפתי החלפת מנוע מיבוא על פני שיפוץ ראש במצב כזה, למרות ששיפוץ היה מוזיל את העניין) כ7K ש"ח כולל.

החלפת דיפרנציאל (בק-אקס) כ2800 ש"ח.

שיפוץ קליפרים מקדימה, כ700 ש"ח.

משאבת מים, כ800 ש"ח.

רדיאטור, כ1000 ש"ח.

מדחס, כ2000 ש"ח.

בולמי זעזועים (בלאי טבעי), כ1500 ש"ח.

קופולנגים לדרייב שאפט קידמי, כ400 ש"ח באיביי (מחלה של הפריויה, דורש החלפה פעם בכשנתיים).

צריכת הדלק, כ6.5 קמ"ל בעיר. מחוץ לעיר במישור, ברכב ריק, ללא מזגן, ב90-100 קמ"ש (תנאי מעבדה) הגעתי לכ11.5 אך אני מעריך כי 9.5 קמ"ל זהו נתון ריאלי לנסיעות בינעירוניות יומיומיות.

בתחזוקה טובה יותר אני משוכנע ויודע מחברים עם פריויות שעלויות התחזוקה השגרתיות נמוכות יותר. יוציין לטובה הוא הגיר שמחזיק מעמד בצורה נפלאה לעומת גירים אוטומטיים אחרים. יש לי חבר שהחליף גיר אוטומטי בפריויה ב550K ק"מ, במנוע הוא עוד לא נגע מעולם. (ההבדל העיקרי הוא שרוב מוחלט של הקילומטרים שהרכב שלנו עשה היו בתוך העיר.

מהיכרות עם הסרנה, היא צפופה, לא נוחה, חלשה ורועשת, אך איני יודע לגבי תחזוקה.

בהצלחה.

• תוכן חדש...