Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חוטי ההצתה הקיימים לא נכנסים לחלק המסומן בתמונה.

יש להבריגו החוצה, ולחברו.

חבר טוען שהחלק הזה מגביר את הניצוץ, והוא ישפיע על הביצועים.

מהו אותו חלק? מה תפקידו?

תודה רבה.

29055799.jpg

פורסם

שלום רב !

בתור משתמש וותיק הייתי מצפה , שתציין לפחות בכותרת את סוג הרכב.

ולשאלתך חברך מלעיט אותך בשטויות!!

האום המתברג המצויין בתמונה, מתברג החוצה, וזאת ברכבים גרמנים בלבד, שם הקונקטור בחוט ההצתה, קצהו קטן יותר, ומיועד להאחז בתבריג על ידי נעילה של הבטחה מיוחדת המונעת מחוט ההצתה לצאת ממקומו, וננעלת בקליק.

ולכן יש להסיר את הכובע המוברג בתמונה שציינת, ולהכניס את חוט ההצתה בקליק.

נ.ב-ולכן רק במצתי בוש האום שמתברגת, לא מוברגת לפלד בקופסת הפלג המקורית אלא מונחת בצד.

אםהפלג שברשותך, הוא לא מתוצרת בוש/ בירו, והוא מיועד לרכב יפני או ארופאי, לא מומלץ להרכיבו, ולהחליף לבוש בלבד.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לא חשבתי שזה משנה סוג הרכב... הרכב הוא שרמנט.

הפלאגים תוצרת NGK, מיועדים לסוג הרכב והמנוע שברשותי.

לגבי הכביש, הוא באמת נוראי. אבל זו חנייה.

פורסם

אאוץ שלום רב !

בדייהטסו שרמנט, הפלגים NGK מתאימים בהחלט, ולכן חשיבות סוג הרכב חשובה.

האם חוטי ההצתה הוחלפו, כי אין כל סיבה בעולם לפרק את אום ההברגה בראש הפלג, ויש להשאירו במקומו?!

חוט ההצתה אמור להכנס בקלות, אם כי להשאר, לחוץ למקומו ,ולא רופף.

בברכה

צביקה

פורסם

חוטי ההצתה הוחלפו לא מזמן, לתחליפים מתוצרת BS (צביקה, אני יודע שאתה לא אוהב אותם. האם חוטי הצתה איכותיים יותר מורגשים מבחינת ביצועי מנוע וצריכת דלק?).

לא מצאתי כאלה מתאימים לסוג הרכב שלי, שכן שמה צריך טבעת גומי שמונעת כניסת מים לאיזור הפלאג.

היחידים שנמצאו, זה של וולוו 144. ונמצאו מתאימים. הייתי צריך רק להבריג החוצה את הכובעונים מהפלאג, והם התלבשו.

היות והשגתי סוף סוף פלאגים חדשים ייעודים, רציתי לברר טרם ההרכבה.

צביקה, האם הכובעונים האלה, הם נועדו להתאמת החיבור לקונקטור, ואין להם שום השפעה על חוזק הניצוץ?

פורסם

אאוץ שלום רב !

אכן כן, אין לכובעונים קשר כלל לחוזק הניצוץ. והם נועדו אכן להתאמת חיבורם לקונקטור.

חוטי ההצתה לשרייד ואפלאוז, זהים לשרמנט, אבל גם חוטי הצתה BS,הידועים לשימצה, ולא בגלל שאני אוהב או שונא אותם, אמורים להתחבר לפלג בקלות בלחיצה ללא שום בעייה.

ללא צורך כלל בפירוק הכובעון המוברג.

במחשבה שנייה, לא ברור מדוע החלפת את חוטי ההצתה הקודמים, במידה והם במצב סביר מומלץ להחזירם.

יש השפעה לרעה על ביצועי הרכב, בחטי הצתה לא איכותיים, אם כי ברכבך הההצתה כמדומני עם פלטינות ולא הצתה אלקטרונית. ולכן הבעייה פחות מורגשת.

בברכה

צביקה

פורסם
אאוץ שלום רב !

אכן כן, אין לכובעונים קשר כלל לחוזק הניצוץ. והם נועדו אכן להתאמת חיבורם לקונקטור.

חוטי ההצתה לשרייד ואפלאוז, זהים לשרמנט, אבל גם חוטי הצתה BS,הידועים לשימצה, ולא בגלל שאני אוהב או שונא אותם, אמורים להתחבר לפלג בקלות בלחיצה ללא שום בעייה.

ללא צורך כלל בפירוק הכובעון המוברג.

במחשבה שנייה, לא ברור מדוע החלפת את חוטי ההצתה הקודמים, במידה והם במצב סביר מומלץ להחזירם.

יש השפעה לרעה על ביצועי הרכב, בחטי הצתה לא איכותיים, אם כי ברכבך הההצתה כמדומני עם פלטינות ולא הצתה אלקטרונית. ולכן הבעייה פחות מורגשת.

בברכה

צביקה

תודה צביקה על המידע השימושי.

לא קניתי BS כי רציתי משהו זול, אלא כי היה קושי בלאתר משהו איכותי ומתאים.

בהזדמנות אחליף אותם למשהו יותר איכותי.

אם אתה אומר שחוטי הצתה של שרייד או אפלאוז מתאימים, אני מניח שניתן למצוא משהו איכותי.

האם גם להם יש כיסויים לאיזור הפלאג בראש המנוע המונעים כניסת נוזלים לאיזור, כמו שנדרש בשרמנט?

יש תוצרת מסויימת שאתה יודע שהיא קיימת לרכבים האלה ואתה ממליץ? (כעיקרון, אני מעדיף לשים את הכי טוב. אפילו אם זה משופר 8 מ"מ סילקון).

פורסם

אתה מדבר על חוטים כמו של חיפושית.

אני שמתי חוטים טובים תוצרת ארה"ב 8 מ"מ סיליקון ,והם מתחברים בעזרת החלק הזה שצירפת בתמונה ולא על ידי הסרתו כמו בחוטים המקוריים שם החוט נתפס על ההברגה.

החלק הזה הוא מתאם לחיבור בין הפלאג לחוט הצתה.

אם לא תמצא כלום שים של חיפושית במקרה הכי גרוע ,עולה 80 שקל לחברה טובה ו150 שקל לבוש. בחיפושית זה גם מוגן מים עם טבעת גומי שאוטמת ,וגם עובד על פלטינות.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

שי ,חיפושית זה לא דייהטסו שרמנט!

בדיהטסו שרמנט, הפלגים לא נראים לעין, והם נמצאים עמוק בתוך מכסה השסתומים, והקונקטור המוביל אליהם, הוא ארוך ומעלין כובע עגול הנפתס במכסה השסתומים ומונע חדירת מים או ש מן לפלג.

כך שבמלךצתך כאן היא לא במקומה, מטעה ומיותרת.

במקרה הזה , לא כל המרבה הוא משובח, בשרמנט בהצתת פלטינות, אין צורך לקפוץ מהפופיק, ולקנות חוטי הצתה, מסיליקון בעובי 8 מ"מ, בעלות של 350 ש"ח, וניתו להסתפק החוטי הצתה תחליפים איכותיים, במחיר משוערך של 120/150 שקל בלבד.

אאוץ, חוטי הצתה לאפלאוז, מתאימים בהחלט לרכבך.

בברכה

צביקה

פורסם

יש פירמות מומלצות וכאלו אחרות פחות מומלצות?

האם חוטי ביתן ספארק (BS) חדשים, יתנו עבודה טובה לפחות שהם חדשים, וכדאי לחכות שתעבור שנה או פחות לפני החלפתם,

לשם מיצוי החוטים הקיימים?

פורסם

מה השאלה הקודמת?

חוץ מביתן ספארק, קיימים חוטי הצתה, תחליפים באיכות מצויינת: בירו או בוש.

ותחליפיים, וורקו או אמריקאן איגל!

באזור ירושלים, תתקשה למצוא חוטי הצתה איכותיים, כל הזבל מגיע לירושלים לצערי.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...