Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אז כולנו הבנו שרמקולים נשרפים (מגיעים לקצה היכולת התרמית שלהם) לא בגלל שקיבלו יותר מדי הספק אלא בגלל שהמגבר שלהם לא היה מסוגל לספק מספיק הספק ולכן האות המסופק נקטם (CLIPPING) וזה גרם לסליל להתחמם ובסוף להשרף ... נכון ?

נגיד שאני לא טועה יותר מדי אז נמשיך בשאלה - אבל גם ידוע שלתת הספק יותר מדי גדול ישרוף רמקול אבל תלוי כמה מעל הנתון ... אם ניתן 120WRMS לרמקול שהPOWER HANDELING שלו הוא 100WRMS כנראה שלא נשרוף אותו והרמקול ישמע חי ומצויין, נכון ?

נגיד שגם פה אני לא טועה יותר מדי אז נמשיך שוב בשאלה - איפה הגבול ? מתי יותר מדי הספק זה מסוכן? אני מניח שזה משתנה מרמקול לרמקול אז אפשר לדעת מה הגבול ? להעלות את ההגבר עד ששומעים עיוותים ואז למדוד הספק בעזרת רב מודד ? לחבר סקופ ליציאות המגבר ולראות מתי הגל נקטם ? איך רמקול נשרף מעודף הספק ? מהחום שנוצר ?

תודה לכל העונים 8)

פורסם
אוקיי אז כולנו הבנו שרמקולים נשרפים (מגיעים לקצה היכולת התרמית שלהם) לא בגלל שקיבלו יותר מדי הספק אלא בגלל שהמגבר שלהם לא היה מסוגל לספק מספיק הספק ולכן האות המסופק נקטם (CLIPPING) וזה גרם לסליל להתחמם ובסוף להשרף ... נכון ?

נגיד שאני לא טועה יותר מדי אז נמשיך בשאלה - אבל גם ידוע שלתת הספק יותר מדי גדול ישרוף רמקול אבל תלוי כמה מעל הנתון ... אם ניתן 120WRMS לרמקול שהPOWER HANDELING שלו הוא 100WRMS כנראה שלא נשרוף אותו והרמקול ישמע חי ומצויין, נכון ?

נגיד שגם פה אני לא טועה יותר מדי אז נמשיך שוב בשאלה - איפה הגבול ? מתי יותר מדי הספק זה מסוכן? אני מניח שזה משתנה מרמקול לרמקול אז אפשר לדעת מה הגבול ? להעלות את ההגבר עד ששומעים עיוותים ואז למדוד הספק בעזרת רב מודד ? לחבר סקופ ליציאות המגבר ולראות מתי הגל נקטם ? איך רמקול נשרף מעודף הספק ? מהחום שנוצר ?

זה היה מצחיק לקרוא :D .

בוא נתחיל מזה שהרמקולים לא נשרפים בגלל שהגיעו לקצה היכולת התרמית (הם לא מקבלים טמפרטורה או חום). רמקולים מתקלקלים משתי סיבות: קבלה של הספק רב מידי שהם לא בנויים לקבל, שכתוצאה מכך גורם לשריפתם, והסיבה השניה היא תזוזה יותר מידי של הממברנה שגורמת לקריעה שלה (בד"כ קורה כשהרמקול עדיין סובל הספק רב ולא נשרף, אבל זז יותר מידי).

אם הרמקול יותר חזק מההספק שהמגבר יכול לספק, אז הוא לא יתקלקל. CLIPPING קורה כשהמגבר מגיע לשיא ההגבר שלו, ואז לא יכול להעביר את האות יותר ופשוט חותך אותו בשיא. CLIPPING גם קורה כשהרמקול אינו מסוגל להעביר את ההספק שהוא מקבל לתנועה של הממברנה, ואז הוא פשוט לא יכול לקבל יותר מתח וגורם ל-CLIPPING של האות, דבר שעלול לגרום לשריפת הרמקול אם מגבירים יותר את ההספק.

ההספק הרשום על הרמקולים מציין את ההספק שהרמקול יכול לקבל בצורה רגילה ורציפה אם שומעים מוזיקה מבלי להינזק. אם תיתן לו יותר הספק ממה שהיצרן המליץ לזמן קצר, לא בהכרח הוא ישרף ואפילו יוכל לנגן רגיל. רק שההספק הזה לאורך זמן יכול לגרום להתקלקלות הרמקול. אין מדדים קבועים לכמה הרמקול יכול לקבל הספק לפני שהוא ישרף, כל חברה והרמקולים שלה.

JL AUDIO למשל, נותנת גרף של ההספק המינימלי, האופטימלי והמקסימלי לסאבים שלה.

פורסם

רמקול נשרף משלוש סיבות:

1. עובר את גבול היכולת התרמית (כאן דיאבלו יש לך טעות שכן הספק רב יכול לגרום להתחממות יתר וזה מה שגורם לרמקול להישרף).

2. עובר את המהלך המכני (למשל אם ניתן הספק רגעי גבוה הסליל לא יספיק להחתמם ממש אבל הממברנה יכולה לעבור את המהלך המכני).

3. נזק פיסי (למשל לזרוק אותו על הרצפה).

קרא את הת'רד הבא:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=24766&highlight=clipping

פורסם

אוקיי, תודה על התשובות ...

אבל דבר אחד עדיין לא הבנתי - קליפינג יכול לשרוף רמקול או לא ?

פורסם

אם תקרא את הלינק תבין את הכל ולא תצטרך לשאול שאלות שנענו בהרחבה.

אני אעשה לך את זה פשוט: לא הוא לא שורף רמקולים, אבל הוא כן תורם בסופו של דבר להתחממות גדולה יותר של הרמקול. אם יש לך מגבר חלש של 20וואט תוכל שהוא יהיה בקליפינג כל היום ולא יקרה כלום. אם יש לך מגבר חזק, כזה שהוא בהספק דומה של הרמקול שיש לך או מעבר, אז יש מה לחשוש.

• תוכן חדש...