Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי קליאו 98 ידנית 1400 צורה ישנה

- בזמן האחרון (אחרי שהחלפתי שמן מסונול לאיזו חברה גרמנית) התחילו רעשים מוזרים אחרי ההנעה.

ברגע שנותנים גז הרעש נעלם.

- בנסיעה, הרכב עושה רעש של מנוע חשמלי וככל שנוסעים יותר מהר הרעש מתגבר. בעמידה אין את הרעש

- הילוכים לא עוברים חלק (יכול להיות שמן גיר?)

- נורת הכריות אוויר דולקת תמידית

- בפניות עם גז יש רעש מגרגר כזה (ציריות או שאני מתבלבל?)

טוב זה העיקר.

אני מודה מראש לעוזרים.

פורסם

לגבי הרעש בגיר.גם שהרכב עומד ומונע הגיר ירעיש במידה שזה בעיה של שמן.היות והרעש הוא בנסיעה ורעש מתגבר בהעלאת המהירות אני חושב שהרעש ממסבי גלגל.לגבי הפניות סביר מאוד שהרעש מהציריות.

פורסם

לגבי השמן - המוסכים מורשי-יבואן משתמשים בשמן סנטטי מלא של סונול או פז. גם אני זוכר שבמעבר לשמן חצי סנטטי אחד, החלו רעשים שלבסוף נפתרו רק ע"י כיוון שסתומים. אני לא יודע להסביר מדוע ולמה זה, אבל יודע בוודאות שנקישות השסתומים החלו לאחר שעברנו לשמן 10W40 חצי סנטטי. אתה יכול לנסות לחזור לשמן הקודם, או לחלופין, לבצע כיוון שסתומים. זה לא יקר.

רעש של מנוע חשמלי בנסיעה - ייתכן ונגרם מהאלטרנטור. זה יכול להיות גומיה פגומה/שחוקה, וזה גם יכול להיות האלטרנטור עצמו.

הילוכים - אצלנו חל שיפור משמעותי מאוד לאחר החלפת שמן גיר. ממליץ לבצע אם לא ידוע מתי בוצע. כ-150 ש"ח.

נוריות כרית אויר - אם מערכת הטעינה לא תקינה (אלטרנטור) ייתכן ותדלק הנורה של כריות האויר - אך לא באופן תמידי.

מציע לאפס את המערכת במוסך (ע"י חיבור למחשב) ולבדוק האם התקלה חוזרת. יכול להגרם גם מהתקנת אביזרים בצורה חאפרית. האם המצב הזה קיים מאז שהרכב אצלך ?

פורסם

יוסי תודה רבה!

rakuvi, אם אני עושה כיוון שסתומים וממשיך עם ה 10W40 זה לא אמור לחזור?

הרעש החשמלי לא בא מהאלטרנטור גם כי הוא חדש וגם כי בדקתי.

יש אפשרות לבדוק את מצב השמן גיר?

ונורית כרית אוויר דלוקה מאז שהקליאו בבעלותי.

שמעתי ממישהו שיכול להיות שהיא עלולה להפתח באמצע נסיעה, הגיוני?

תודה רבה!

פורסם

אין סיבה שה-10W40 לא יתאים, זה מה שרשום בהמלצת היצרן.

אחרי כיוון שסתומים, המנוע שקט מאוד.

לגבי שמן הגיר, אפשר לנקז למיכל ולראות מה יוצא, אבל אני מניח שזה לא שווה את הטרחה למוסכניק.

לגבי כרית האויר, היא לא תפתח בכלל.

המנגנון הפירוטכני לא פועל ללא הפיקוד האלקטרוני. הנורית מעידה שהפיקוד מזהה תקלה,

ולכן כל המנגנון של הכריות (ואף מותחני החגורות, לדעתי) לא פעיל. ממליץ לנסות לבדוק מדוע זה כך, במידה והעלות סבירה,

בכל זאת..בטיחות זה לא הצד החזק של הקליאו, אז לפחות שכריות האויר תהיינה פעילות.

כשחושבים על זה, ייתכן והרעש החשמלי שאתה שומע הוא מרצועת המזגן, ולאו דווקא מהאלטרנטור. נסה לבדוק בכיוון הזה.

• תוכן חדש...