Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לפורום המכובד.

הכל התחיל מזה שאני ואישתי החלטנו שאנחנו לא מסתדרים עם רכב אחד, וחייבים לרכוש אוטו נוסף. השיקולים - אמין, חסכוני, אוטומטי, וגם בטוח - בתקציב עד 30K.

החלטנו ללכת על פיאט פנדה.

מצאתי 2 פנדות חמודות שנת 2005, במצב (עד כמה שיכולתי להעריך) תקין, ללא תאונות. עשיתי סיבוב, התרשמתי, והגיע זמן לעשות להם בדיקה לפני קניה.

חיפוש פשוט ב-google הציע שם של "שמאי על הגלגלים". התקשרתי, קבעתי עם הבוחן- מתתיהו בשארי. למען האמת, הוא מהתחלה ניסה להסביר לי שפנדה זה לא רעיון מוצלח ביותר.

רכב אחד נתגלה עם תיבת הילוכים גמורה, והשני - בכלל עם היסטוריה של תאונה והשילדה שלו ניזוקה.

רעיון של פיאט פנדה נזרק.

לאחר מכן מצאתי פיאט פונטו 2003 עם 57Kק"מ. נפגשתי עם בעל הרכב (כך אני חשבתי), בדקתי את מסמכי הרכב, התרשמתי מאוטו, ועוד פעם הזמנתי את מתתיהו.

הגיע הבוחן, התחיל בדיקת הרכב. במהלך הבדיקה אני שואל אותו שאלות, אבל מקבל ממנו תשובה "אני אסביר לך הכל בסוף". אני מופתע, כי בבדיקה הקודמת קיבלתי ממנו הסבר מלא תוך כדי הבדיקה שלו. בסוף הסתבר שהייתה לו סיבה.

בסוף הבדיקה הוא מתחיל לכתוב את הסיכום: פיח שמן מנוע (רכב אחרי 57K ?), שמן בגזי הפליטה. כאן המוכן מתחיל להתעצבן "מה אתה רוצה, זה רכב חדש!, אל תדבר שטויות"

כאן מתחיל החלק המעניין. אני מקבל לידיים את סיכום הבדיקה, והבוחן עוזב במהירות.

אחרי בדיוק דקה הוא מתקשר אליי לטלפון נייד:

"תעזוב הכל! לך משם! זה לא אוטו בשבילך!"

"למה?"

"זה סוחר מתחזה! הרכב אחרי התחממות מנוע!"

כאן אני נזכרתי ש"המוכר" הזדהה בשם אחד, ובפגישה אישית הוא כבר הציג את עצמו בשם אחר. למה? עכשיו ברור.

הייתה סיבה טובה לבוחן לעזוב מהר, "המוכר" לא ממש אהב שעלו עליו והתחיל להתחמם על השמאי שלי.

כל מתתיהו פשוט היציל אותי מהעסקה עם מאכר.

לפחות למדתי שיעור שחייבים לבדוק גם את התעודה של המוכר, ולא רק של הרכב.

לאחר מכן מצאתי פיג'ו 206 שנת 2003 עם 38Kק"מ.

אחרי השיעור עם פונטו אני כבר הייתי חכם - בדקתי את כל המסמכים, את ההסטוריה, תיפולים, חשבוניות, קבלות, כל מה שרק אפשר. הרכב במצב מצוין, בלי תאונות, בלי תקלות, בלי קילומטראז'

הזמנתי את מתתיהו. הוא בדק את הרכב ביסודיות, והוציא לסיכום: "ברכה והצלחה".

כך נגמרו החיפושים שלי.

לכל מי שמחפש בדיקה לפני קניה עד הבית - מומלץ בחום: שמאי על הגלגלים, מתתיהו בשארי. הוא גם בוחן, וגם שמאי.

שירות מצוין, מהיר, מקצועי ביותר, ואישי.

בהצלחה לכולם.

• תוכן חדש...