Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,מה שלומכם?אני רוצה לציין שמאז וקניתי את הרכב שלי אני מאוד מרוצה מהפורום,הרוב ענו בצורה ממש יפה ועזרו לי

אך יש עוד בעיה שמפריעה לי..קניתי את הרכב עם דיבורית בלוטוס..ואין לי מושג איך להפעיל אותה

כלומר היא עובדת,יש אור כחול והכל..כל הכפתורים עובדים

אבל שום מכשיר לא מזהה אותה!ניסיתי באייפון,N95 N96 ואפילו בHERO..כלום..

אין שום כפתור לזיהוי..יש רק SEND

END

MUTE

+

_

זה הכל..בבקשה עזרה!

נ.ב.

אתמול מילאתי מים באוטו בקרבורטור ניראה לי..ושכחתי לסגור את המכסה..נסעתי היום באוטו ופתאום באמצע הדרך האוטו התחיל ךהוציא המון עשן..אז עצרתי בצד ומלאתי מים..יכול להיות שנגרם נזק?אחר כך האוטו נסע מושלם

פורסם

כמה שידולי לוצים על ה+ - ביחד כמה שניות עד שחיווי מהבהב ואז הוא מסתכרן.

בקשר למים לא הבנתי איפה מצאת מקום לשפוך מים בקרבורטור.

פורסם

דבר ראשון מילאת מים ברדיאטור ולא בקרבורטור. יצא לך עשן מכיוון שהמים שיצאו (כי לא סגרת את המכסה) נגעו במנוע החם ויצרו עדים שניראו לך כמו עשן.

עליך למלא מים ברדיאטור שהמנוע קר כמובן ולוודדא לסגור את המיכסה היטב.

במידה והיה חסר הרבה מים יתכן שניכנס אוויר למערכת ולצורך כך יש להוציא אוויר מהמערכת .

בקשר לנזק כל עוד הרכב לא רתח (ששעון הטמפרטורה הגיע לקווים האדומים) אז לא נגרם שום נזק.

בברכה,

תומר.

פורסם

תודה רבה.

היום נסעתי והכל עובד מעולה,לא ניגרם שום נזק שאני שמתי אליו לב.נקווה לטוב.

שאלה נוספת:מילאתי ביום רביעי האחרון 100 שקל דלק,בלילה.

לאחר מה שקרה אתמול שמתי לב שכמות רצינית של דלק ירדה,האם יש קשר לדבר?כי לא נסעתי הרבה,אולי 18 ק"מ מאז המילוי.

עוד דבר:מי שקניתי ממנו את הרכב לפני 3 ימים,לא טיפל בו כראוי,ולכן אני צפחד שיש צריכת דלק מאוד גבוהה.

האם יש חומרים מסויימים[שמן,וכד]שאני יכול לקנות ולשים בעצמי כדי שהרכב "יזלול" פחות דלק?

וגם ברדיאטור,יש מים אם אני לא טועה,ולא מים ירוקים[לא שיש לי מושג מה זה,אבל ראיתי את המושג מים ירוקים המון כאן]

פורסם

נא לציין את סוג הרכב,שנה ,דגם ,ונפח.

אני עשיתי טיפול למערכת הקירור לפני כמה ימים בונדורה , תקנה גלון פרסטון ירוק עולה 45 שקל ל4 ליטר.

תחליף טרמוסטט ותבדוק מה מצב הפקק והצנרת(אני החלפתי את הכל חוץ ממשאבת המים)

תפרק את הצנרת מהרדיאטור ותכניס צינור גינה במקום ותן לו לנקות את המערכת מהגיפה.

מומלץ לעשות את זה במיוחד בימים חמים אלו לנוזל קירור יהיה תוצאת טובה יותר .

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
נא לציין את סוג הרכב,שנה ,דגם ,ונפח.

אני עשיתי טיפול למערכת הקירור לפני כמה ימים בונדורה , תקנה גלון פרסטון ירוק עולה 45 שקל ל4 ליטר.

תחליף טרמוסטט ותבדוק מה מצב הפקק והצנרת(אני החלפתי את הכל חוץ ממשאבת המים)

תפרק את הצנרת מהרדיאטור ותכניס צינור גינה במקום ותן לו לנקות את המערכת מהגיפה.

מומלץ לעשות את זה במיוחד בימים חמים אלו לנוזל קירור יהיה תוצאת טובה יותר .

הדגם הוא:MAZDA 323F.

שנת יצור:1992.

נפח המנוע:1600 סמ"ק.

הרכב עושה 174 אלף ק"מ,האם זה הרבה בישבילו?

וסליחה על הבורות,אך לא הבנתי למה התכוונת כשאמרת שאני צריך לקנות את הגלון 4 ליטר.

מה הוא,למה הוא משמש,והיכן לשים אותו?

האם אתה ממליץ דברים מסויימים לסוג הרכב הספציפי הזה?

פורסם
אני מבין שאתה נוהג ביגואר.

למי שלה הבין, לפותח השרשור יש יגואר, מסוג מזדה 323F, שנת יצור 92, כלומר לרכב יש קרבורטור.

שמו של הבחור הוא לידור, והוא זקן בא בימים, אךלא בא בלילות, והוא כבר בן 18 !

הבחור לא יודע מה ההבדל בין מי ברז למים ירוקים, ולפני שהבחור יקנה צבע ירוק, ויצבע את המים, ויכניס אותם לקרבורטור, הבה נבהיר לו שברדיאטור ממלאים מי קירור בלבד, ושבקרבורטור נוגעים רק מכוני קרבורטורים מקצועיים ומוסמכים בלבד, ושקרבורטור הוןא בשני מילים, וווסת האוויר והדלק, שתפקידו לספק דלק למנוע דלק ואוויר, ביחס של 14:7.

לידור שלום רב !

ברדיאטור יש לבדוק מים לפני כל נסיעה, או לפחות פעם בשבוע, במנוע קר בלבד.

את מכסה הרדיאטור, חשוב מאד להרכיב בחזרה לרדיאטור לפני ההתנעה והנסיעה.

ברדיאטור מומלץ מאד, למלא מי קירור בלבד, שהם מים שמהולים בחומרים כמו אתילן גליקול, שמעלה את נקודת הרתיחה של המים ב10 אחוז לפחות, מי הקירור מונעים אבנית, והכי חשוב קורוזיה של בלוק המנוע, וראש המנוע, ושומרים משמנים ומגינים על משאבת המים לאורך ימים.

מי הקירור המומלצים לרכבך, בם פרסטון במיכל הצהוב, והמכיל מים ירוקים, מומלץ לרוקן כחלק מישור קו, את המים הנמצאים כעת במערכת הקירור לשטוף את המערכת קירור במי ברז, ולמלאות במי קירור, מומלץ לך מכל הלב לעשות זאת במוסך בלבד, ולא באופן עצמאי, משום שאני למד, שרמת הידע שלך ברכב, שואפת לאפס, ובשל גילך המבוגר מומלץ שתבצע תיקונים עצמאים ברכב , בעוד מספר שנים, כשתגדל קצת.

לגבי צריכת הדלק, יש לבדוק צריכת דלק בעזרת בדיקת צריכה של קילומטר לליטר, ולא לפי בדיקת מספר השקלים שתדלקת.

ערוך חיפוש על בדיקת תצרוכת דלק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שחכתי לציין שלמרות הידע שלי בתיקונים כאלו ואחרים עדיין את הטיפול הזה מוסך שמכיר את הרכב עשה .

זה אומנם טיפול פשוט אך חיבור לא נכון של טרממוסטט או צינור יכול לטגן את המנוע כתוצאה מהתחממות.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
למי שלה הבין, לפותח השרשור יש יגואר, מסוג מזדה 323F, שנת יצור 92, כלומר לרכב יש קרבורטור.

שמו של הבחור הוא לידור, והוא זקן בא בימים, אךלא בא בלילות, והוא כבר בן 18 !

הבחור לא יודע מה ההבדל בין מי ברז למים ירוקים, ולפני שהבחור יקנה צבע ירוק, ויצבע את המים, ויכניס אותם לקרבורטור, הבה נבהיר לו שברדיאטור ממלאים מי קירור בלבד, ושבקרבורטור נוגעים רק מכוני קרבורטורים מקצועיים ומוסמכים בלבד, ושקרבורטור הוןא בשני מילים, וווסת האוויר והדלק, שתפקידו לספק דלק למנוע דלק ואוויר, ביחס של 14:7.

לידור שלום רב !

ברדיאטור יש לבדוק מים לפני כל נסיעה, או לפחות פעם בשבוע, במנוע קר בלבד.

את מכסה הרדיאטור, חשוב מאד להרכיב בחזרה לרדיאטור לפני ההתנעה והנסיעה.

ברדיאטור מומלץ מאד, למלא מי קירור בלבד, שהם מים שמהולים בחומרים כמו אתילן גליקול, שמעלה את נקודת הרתיחה של המים ב10 אחוז לפחות, מי הקירור מונעים אבנית, והכי חשוב קורוזיה של בלוק המנוע, וראש המנוע, ושומרים משמנים ומגינים על משאבת המים לאורך ימים.

מי הקירור המומלצים לרכבך, בם פרסטון במיכל הצהוב, והמכיל מים ירוקים, מומלץ לרוקן כחלק מישור קו, את המים הנמצאים כעת במערכת הקירור לשטוף את המערכת קירור במי ברז, ולמלאות במי קירור, מומלץ לך מכל הלב לעשות זאת במוסך בלבד, ולא באופן עצמאי, משום שאני למד, שרמת הידע שלך ברכב, שואפת לאפס, ובשל גילך המבוגר מומלץ שתבצע תיקונים עצמאים ברכב , בעוד מספר שנים, כשתגדל קצת.

לגבי צריכת הדלק, יש לבדוק צריכת דלק בעזרת בדיקת צריכה של קילומטר לליטר, ולא לפי בדיקת מספר השקלים שתדלקת.

ערוך חיפוש על בדיקת תצרוכת דלק.

בברכה

צביקה

לצערי,עדיין לא הבנתי מה אני צריך לעשות.

האם יש חומר מסויים שעליי לקנות,מה הוא,והיכן לשים אותו.

• תוכן חדש...