Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסבר בבקשה?

wooofer.
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב שטיפה לפני שהוא בולם אז הוא מפמפם טיפה על דוושת הברקס כשהגז עוד לחוץ , אפשר לקבל הסבר לגבי השיטה הזו ובמה היא עוזרת?

פורסם

לא רק טיפה לפני שהוא בולם, גם לאורך האצה מלאה.

תסתכל על 1:57 עד 2:07 שהוא מאיץ בפול גז מהילוך שלישי עד הילוך חמישי ובכל אחד מהם מעביר כמה ליטופי פמפום על הברקס (ופעולה דומה גם ב-2:35).

אני מכיר שימוש בבלם במקביל לגז אבל לא במצב שיש פה של קו ישר, רכב מאוזן, האצה בפול גז לאורך ישורת ארוכה.

בתגובות לוידאו, אחרי שמישהו כתב ש-"נחמד לראות אותו מחמם את הברקסים לפני פניות חזקות" (היה יכול להיות נכון אם הם לא היו רותחים גם ככה בנהיגת מסלול כזאת), מישהו רשם:

No. He taps the brake pedal to "reset" the brake calipers. Not to warm up the brakes. Brake calipers can get knock off aligment from any lateral movements in the car.

לא יודע, לא מכיר...

ניר

פורסם

נראה לי מוזר ולדעתי קיים הסבר אחר.

אני לא מכיר שום צורך "ליישר" את הקאליפרים לאחר פניות גם G גבוה, והעובדה שהוא מבצע את זה יותר מפעם אחת לאורך היושרת גורמת לי להאמין שההסבר הזה שגוי.

מאחר ונראה שהנהג לא נוהג ממש על המגבלות במרבית הקטע המצולם, אני יכול לשער שאם היינו מבינים יפנית היינו יודעים מה הוא מדגים. אולי הוא בכלל מנצל את הישורת בכדי להדגים משהו אחר..

מה שמעניין יותר הוא, שדווקא בבלימות שאינן מצריכות הורדות הילוכים, הנהג אינו משתמש בטכניקת בלימה ברגל שמאל שמאד עוזרת.

דני G.

פורסם

לבדוק שהברקסים עדיין עובדים.

שימו לב שהוא עושה את זה בישורות ארוכות ומהירות. קצת לפני הבלימה ה"אמיתית".

כשהדרכתי בצרפת, המדריכים המקומיים תמיד אמרו לי שכדאי לתת לחיצה עדינה איזה חצי שניה לפני שרוצים להתחיל לבלום, כדי לבדוק את התגובה של הדוושה.

שאם במקרה ואין ברקסים זה לא יפתיע את הנהג. (בעיקר אם זה במסלול והבלימה מאוחרת וזה איזור בלי מרווחי ביטחון.)

זה מה שאני מכיר.

אך יכול להיות כמו שדני ציין, שאם היינו מבינים יפנית...

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

אם תחפשו עוד סרטונים של best motoring ( כדוגמת זה שהבאתם )

תראו שלא מדובר בתופעה חד פעמית אלא בטכניקה שחוזרת על עצמה.

אין לי מושג מה המטרה אבל זו בהחלט טכניקה שחלק מהנהגים (נהגי מירוצים) משתמשים בה.

נ.ב ב - 2:35 הוא עושה את הבלימה הזו ביציאה מהפנייה לפני הישורת הראשית.

פורסם

נראה לי שהתשובה של עודד הכי הגיונית

והוא גם מתעקש לבלום עם רגל ימין ברוב הסיבובים

אבל יפה לראות את הגז שהוא נותן כל פעם שהוא מוריד הילוך (אם רגל שמאל לא עובדת לפחות ימין עובדת יפה)

דני זה נראה כאילו הוא בכלל לא מנסה לנהוג על המגבלות....

פורסם

גם אני כבר הרבה זמן לא מבין מה הם עושים בפמפומים האלו.

הנהג הוא Motoharu Korosawa, נהג מרוצים יפני בפנסיה, עכשיו הוא עיתונאי שנהוג עבור Best Motoring

2002326190339934068_rs.jpg

נהג מקצוען שעדיין עושה בצפר להרבה צעירים, למרות שזה נראה שהוא נוהג רגוע.

יש לו הרבה שיאים בRING, בNSXR-ים וGTR-ים.

הסרט הנ"ל הוא BEST MOTORING - FERRARI SPECIAL, די ישן, כשהF50 עוד הייתה חדשה.

עוד קטע מפורסם שלו זה סיבוב ברינג עם S2000 פרה-יצור ב 1999, הוא כמובן במוקסינים שלו.

http://www.youtube.com/watch?v=qfyRA-g1nhI&feature=PlayList&p=4FC22649E0571600&playnext=1&playnext_from=PL&index=13 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

• תוכן חדש...