Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיות בגיר קליאו B

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם יש לי רנו קליאו B רמת גימור RXT 16V מודל 2002 אוטומט יש לי בעיה בגיר בנסיעות בעיר ארוכות פיתאום האילוך לא ניכנס אני נותן גז על ריק רק שהאוטו עוצר הגיר נותן דפיקה חזקה שמזעזעת את האוטו מה זה יוכול להיות יש מצב שצריך להחליף שמן גיר יעזור או כמה יעלה לי לסדר את הגיר תודה לעוזרים

פורסם

זו תקלה נפוצה בגירים האלו, והיא נובעת מאיבוד לחץ שמן בגיר, עקב התחממות השמן ובלאי אטמים.

החלפת שמן גיר לא תעזור.

פיתרונות אפשריים לבעיה :

1. להוסיף קולר (מצנן ) גיר חיצוני. לא יודע עד כמה זה יעיל.

2. במכון לשיפוץ גירים יכולים לנסות להחליף לך רק את האטם הבעייתי, ללא פירוק הגיר מהאוטו. גם כן לא תמיד זה עוזר, או שעוזר לתקופה מוגבלת.

3. לעשות שיפוץ גיר מלא, מחיר - 4500-7000 ש"ח, תלוי איפו עושים.

פורסם

תודה לכולם על התגובות מה שמוזר שזה רק בנסיעות ארוכות בתוך העיר בתחילת הנסיעה הגיר לא עושה בעיות רק אחרי נסיעה של 40 דקות אים הרבה עצירות שווה לתקן במוסך מרכזי רנו חיים לוי בירושלים או מישהו מכיר מקום אמין לשיפוץ גירים באזור ירושלים

פורסם
למה זה לא החלקה ? ( אני נותן גז וההילוך לא נכנס)כך כתב פותח השרשור.

הוא לא לחץ גז בהילוך (סרק N ) .

זה לא החלקה, כי ההילוך בכלל לא משתלב.

כשיש את התקלה הזאת, בעצירה, במקום לשלב להילוך ראשון, הגיר כאילו נשאר בניוטרל.

כשהוא נותן גז, לחץ השמן עולה, וההילוך הראשון משתלב. משתלב עם מכה, כי הטורים גבוהים.

אחרי שהוא כבר השתלב, הוא נוסע יפה ולא מחליק, עד לעצירה הבאה.

התקלה מתרחשה אחרי נסיעה עירונית ארוכה, כי אחרי נסיעה כזאת טמפ' שמן גיר עולה מאור, והוא נהפך לפחות סמיך.

כשהשמן קר, הוא סמיך יותר, ואז יש מספיק לחץ שמן לשילוב הילוך, והבעיה לא מופיעה.

פורסם

כשהוא נותן גז, לחץ השמן עולה, וההילוך הראשון משתלב. משתלב עם מכה, כי הטורים גבוהים.

התקלה מתרחשה אחרי נסיעה עירונית ארוכה, כי אחרי נסיעה כזאת טמפ' שמן גיר עולה מאור, והוא נהפך לפחות סמיך.

צודק ב100 אחוז

פורסם

נסיעה עם סורק תתן את האינדיקציה אם הגיר יצא להילוך סרק באופן מלא או שזו החלקה של ההילוך הנתון.

לרוב, הילוך מחליק מפורש בטעות ע"י הנהג כיציאה לניוטרל למרות שלא כך דבר.

פורסם

ידידי המלומד כשתתחבר עם מכשיר איבחון אתה תראה שיש שילוב .

עקב תקלה של זליגה של שמן לחץ השמן נמוך ואין לו את היכולת להצמיד את הדסקיות ולהזיז את הרכב וזה החלקה.

פורסם

לרוב, הילוך מחליק מפורש בטעות ע"י הנהג כיציאה לניוטרל למרות שלא כך דבר.

ידידי המלומד כשתתחבר עם מכשיר איבחון אתה תראה שיש שילוב .

עקב תקלה של זליגה של שמן לחץ השמן נמוך ואין לו את היכולת להצמיד את הדסקיות ולהזיז את הרכב וזה החלקה.

אני לא הולך להתווקח עם מכונאים, כי אין לי את כל הידע, שיש לכם.

אבל אולי תוכלו להסביר לי, מדוע בשלב כלשהוא, כשהסל"ד עולה נניח לאיזור 2000 סל"ד, הרכב, שלא היה מראה שום סימני תזוזה עד כה, מקבל חבטה, שדומה לזריקת קלאץ' בגיר רגיל, ומשם והאלה מתחיל לצבור מהירות בהחלטיות, ללא שום סימני החלקה ?

אם אתם צודקים, ובאמת הגיר משולב לראשון, ויש החלקה של ההילוך הראשון, מדוע היא נפסקת באופן חד כ"כ ?

פורסם

מה שמצמיד את הדיסקיות זו אותו קו שימון שמעלה את בוכנת המצמד או טבעות האטימה שבהם נמצא בית המצמד.

שחיקה באיזורים אלה ( של הבוכנה ושל טבעות האטימה ) גורמות ללחצים לא תקנים המתבטאים בהחלקה ( לחץ נמוך) או בחבטה ( לחץ גבוה ). בגלל שהבעיה היא בתחום ויסות הלחצים ( לא שולל בעייה במח או בסולו' ) והלחצים אינם בנורמה התקינה נבנה בסופו של דבר הלחץ אבל הוא מתבטא בצורה של החלקה וחבטה לסירוגין.

פורסם

בסרק הספיקה נמוכה .

כאשר סל"ד המנוע עולה גם הספיקה עולה ואז היא מבטלת את הזליקה ומורגשת מכה בשילוב כי השילוב לא מתבצע בהדרגה

עקב הזליגה משני טבעות השמן בחיבור למכסה גיר אחורי.

תקלה זו היא תקלה מכנית שבדרך כלל גורמת לשחיקה של סרטי הבילום במצב של נסיעה ממושכת עם התקלה.

כאשר התקלה מחריפה היא גורמת לשבירה של דחיף סרט הבילום ובמצב זה אין שילוב של הילוכים.

פורסם

דני, לצערי אני לא מכיר את מבנה הגיר ברמה כזאת, שתאפשר לי להבין עד הסוף את ההסבר שלך.

יוסי - אתה רשמת בערך את מה שאני תיארתי, רק בצורה ברורה ומקצועית יותר.

תודה רבה לכם על ההסבר.

אמיל - אם יש לך לחדש משהוא בנושא, ואתה יכול להוסיף מידע, מעבר למה שכבר נכתב, אתה מוזמן לכתוב את זה כאן.

פורסם

אז חברים יקרים מה מומלץ לעשות האשכול הפך לימלחמת ידע [בכייף]

איפה מומלץ לתקן לשפץ את הגיר באזור ירושלים עוד שאלה החלפת שמן גיר לא תרגיע בקצת את הגיר גמר חתימה טובה וצום קל לכול עם ישראל

• תוכן חדש...