Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחדשתי בשבוע שעבר ברכב חדש (סיוויק האצ'בק 99) והשבוע אתחיל בהרצת הכבלים שיהוו תשתית למערכת החדשה. כרגע יותקנו הרכיבים הישנים שלי שיכולים להסתפק בחיווט פשוט יותר, אך אני בונה על מערכת ברמה גבוהה הרבה יותר ככה שאני מכין את החיווט מראש.

כבלי המתח שעבדתי איתם עד היום במערכת שלי הם מה שנקרא "כבל ריתוך 16MM" זה כבל 16 מ"מ מרובע עם גידים נחושת ו2 שכבות בידוד. מהשוואות לכבלים אחרים שמצאתי בחנויות בתחום, הכבל הזה עבה במעט מכבל 4 גייג' סטנדרטי וללא ספק עבה יותר מכבלי ה4 גייג' הפשוטים והזולים. וכשאני אומר עבה, אני מתייחס לעובי הנחושת, לא לעובי הכבל הכללי.

ועכשיו לשאלה -

היות ואני מעוניין ובעתיד יהיו במערכת 2 מגברים (4 ערוצים שיתן לפחות 100RMS לערוץ ועוד מונובלוק שיספק סאב לא חלש כל כך) אז חשבתי להריץ 2 כבלים זהים (כבל ריתוך 16). עד עכשיו הייתי מריץ את הכבלים מתחת לפלסטיקים (פאנלים) שנמצאים מתחת לדלתות הרכב לכל אורך הרכב ומשם יוצא אל הבגאז'. הפעם חשבתי שעקב עובי הכבלים יהיה פשוט יותר להריץ את הכבלים על רצפת הרכב מתחת לשטיח והייתי רוצה לדעת אם נהוג להריץ כך כבלים ברכב, ואם יש דברים/טיפים שעדיף שאדע לפני.

תודה רבה לעוזרים ושבוע מצויין :-D

פורסם

אני ראיתי רכבים שהריצו כבר מתחת לשטיחים.

רק תשתדל להריץ אותם במרכז הרכב ליד המשענת של היד\קונסולת ההילוכים כדי למנוע כמה שאפשר את המצב של נוסעים שידרכו על הכבל

בהצלחה.

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם

אם יש לך אפשרות להריץ את הכבלים דרך השלדה אז עדיף, אבל אין שום בעייה להריץ אותם לאורך רצפת הרכב. כמו ש jhonston ציין, תקפיד להעביר אותם צמוד ל"קירות", באיזור הקונסולה המרכזית או צמוד לספי הדלתות כדי למעזער אפשרות לנזק. כמו כן כדאי לקבע את הכבל לרצפה, מנסיוני איזוליר-בנד חבלה עושה את העבודה מצויין.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שולפי את ספיי הדלתות (אלה שעשויים פלסטיק בכניסה לרכב) ומכניסים מתחת לשטיח כמו שאמרו צמוד ל"קירות" .

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

• תוכן חדש...