Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי סובארו טנדר שנת 91 מנוע בנזין 1600 סמק

יום אחד בבוקר בפתאומיות כאשר מיכל הדלק היה על הסוף האוטו התחיל להחנק ומאז הוא רועד מאוד בטורים נמוכים שותה כמויות גדולות של דלק

ובקושי סוחב בעליות , נוסף על כך אפשר להריח מידי פעם ריח של דלק שיוצא מהאגזוז , מישהוא עם ידע הסביר לי שכנראה

הקרבורטור חסום מלכלוך ואם אני יקנה ספריי קרבורטור אולי אוכל לפתור את הבעיה בעצמי

קניתי ספריי לניקוי קרבורטור של חברת maxor

השלבים שהוסברו לי הם :

1. כאשר האוטו קר לפרק את המכסה של הפילטר אוויר (ראה תמונה) 3 ברגים שיוצאים בקלות

2.לאחר שפותחים יש את פתח האויר משם רואים את הקרבורטור , לרסס לבפנים בעדינות את הספריי כאשר אני מושך בידי השניה את החוט של הגז (כאשר אני מושך אני רואה ברזל בתוך הפתח זז) כדי שהספריי יכנס פנימה לתוך הברזל הזה

3. לתת לאוטו 20 דקות להתייבש כשהוא כבוי ( כדי שרוב החומר יתאדה והאוטו יניע)

4. להניע , יקח לי קצת זמן אבל הוא יניע בסוף ולאחר מכן להשפריץ לתוך הפתח של האוויר תוך כדי שאני מושך קלות את החוט של הגז

333b.jpg

בגדול זה נשמע לי פשוט לביצוע , השאלות שלי הם:

1. מה הסכנות שכרוכות בדבר ומה דעתכם לגבי הפרוייקט הזה

2. טיפים ממה להזהר וממה לא כשאני עושה זאת

3. דעתכם האם כדאי לעשות זאת בעצמי או שעדיף לשלם למוסך , העלות היא 400 שקל ופה זה עולה 30 (חיילים בימינו חיים על גרושים =( )

4. על ההוראות שכתוב על הספריי כתוב שיש לוודא שהמנוע קר , זה אומר שאפשר להתיז את הספריי לתוך הפתח כשהמנוע דולק ?

תודה רבה לעוזרים ,תתקנו אותי בבקשה אם טעיתי

שבת שלום =)

פורסם

אחסוך לך את הטרחה ואמליץ לך לבצע ניקוי קרבורטור מקצועי מאשר ניקוי בספריי אשר יכול רק לגרום לנזק נוסף.

האם בדר"כ אתה מתדלק כשהמיכל ריק? מתי בוצע טיפול אחרון והחלפת פילטרים?

ארז, חיפאי ובעל טנדר סובארו :)

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

חשבתי על כך אבל ניקוי מקצועי עולה כ 400 שקל , בישביל זה אצטרך לחכות עוד זמן עד שאני יקבל משכורת

אך אם הניקוי שאני מתכוון לעשות הוא מסוכן אז אני יאלץ לעשות זאת ,

אני בעיקרון מתדלק כשהמיכל ריק , ובדרך כלל אני מתדלק כל פעם ב 50 - 100 שקל , לא FULL

טיפול אחרון בוצע לפני חודשיים החליפו פלאגים ופילטרים

ארז לאיזה נזקים אתה מתכוון כשאתה אומר שזה יכול לגרום נזק נוסף ?

וגם אני חיפאי , בעל טנדר סובארו :-)

תודה

פורסם

סחיפת המשקעים וסתימה של הקרבורטור, ייבוש האטמים אשר רגישים לספריי הזה שהוא בעצם חומר ממיס.

לא בריא לתדלק כשהמיכל ריק, עדיף שיהיה מיכל מלא ולתדלק כשקצת מתרוקן, כך משקעי הדלק לא ימשיכו לסתום לך את פילטרי הדלק והקרבורטור.

פורסם

הספריי ממיס חלקים פלסטיק וגומי , לפי הבנתי לא קיימים חלקי פלסטיק וגומי בתוך הקרבורטור וגם הספריי נועד לניקוי מסוג כזה ,

האטמים בטוח רגישים לספריי הזה ? או שזה בגדר השערה

כבר הכנתי את עצמי נפשית לפרוייקט הזה , כנראה שאני יאלץ לוותר עליו :-(

ותודה על העצה של הדלק , אאמץ

עיינתי בפרוייקטים שלך , אהבתי את חוטי ההצטה שיש לך בסובארו - החוטים שמתחברים לפלאגים אם אמרתי נכון , איפה בחיפה אפשר לקנות כאלה ומה מחירם ?

בנוסף על איזה מוסך אתה ממליץ בחיפה

פורסם

דביר שלום רב !

בקרבורטור של סובארו קיימים בהחלט חלקי גומי ופלסטיק, ספריי קרבורטור ממיס אותם.

קרא בעיון את השרשור ולמד ממנו, התמקד בעיקר בתגובה מספר 21.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=241993

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה וארז תודה רבה לשניכם עזרתם לי מאוד , =)

נשארה לי רק שאלה קטנה

איפה בחיפה אני יכול לעשות ניקוי קרבורטור במקום שיעשה את העבודה ושיקח מחיר לא יקר

או פחות מ 400 שקל

תודה ושבת שלום

פורסם

חוטי ההצתה שיש לי הם של ברו. מומלצים כאן בפורום ובכלל (אתה תשים לב לשינוי).

נרכשו אצל "עמנואל", רח' בונה אליעזר 9 מפרץ חיפה (קרוב לא.ת צ'ק פוסט), טל' 04-8416319 ומחירם 150 ש"ח (אולי פחות, תגיד לו שארז מפורום סובארו המליץ עליו).

מטפל ברכב כשצריך אצל "מוסך זאב" ,יוליוס סימון 58 מפרץ חיפה, קרית חיים (א.ת בלובנד) 04-8418852. מורשה סובארו פיאט ועוד משהו.. :wink:

ממליץ בחום שתסע לצביקה לצורך ניקוי הקרבורטור. חום אש.

אם עדיין רצונך בחיפה, אז גש ל"אורי מלמד" דרך יפו 100 חיפה (צמוד לסיטי סנטר), 04-8511917. הוא מקצוען בקרבורטורים, אך חוץ מקרבורטור לא הייתי פונה אליו בשביל אף דבר אחר (מנסיון כמובן).

טיפולים ועבודות אחרות אשר יש ברשותי את הכלים והידע לטפל בהם אני משתדל לבצע לבד, או בעזרת אחד מחבריי הסובארוהולים :lol:.

תרצה המלצות על בעלי מקצוע בתחומים אחרים אשמח לעזור.

פורסם

עוד שאלה ברשותך, האם החליפו לך את פילטר הדלק בחלקו האחורי של הרכב? האם היית נוכח בזמן הטיפול?

כמו כן, איפה טפלת אם אפשר לדעת?

תודה,

ארז.

פורסם

לפי מיטב ידיעתי לא החליפו לי , בדרך כלל לא מחליפים בטיפולים , שקלתי לעשות את זה לבד אבל נראה לי מתלכלכים מאוד בזה

אז צריך להכין את עצמי מנטלית בישביל זה

אני בדרך כלל לא נוכח בזמן הטיפול משתדל כמה שאני יכול אבל בכללי לא

הרכב מטופל במוסך בזק בצק פוסט , הם מאוד מקצועיים , תמיד מטפלים בצורה טובה

אבל מרגישים את זה במחיר ...

יכול ליהיות שזה שקשה לאוטו לנשום בטורים נמוכים קשור לזה שלא החליפו לו אף פעם את הפילטר דלק האחורי ?

תודה על המספרים אני יבדוק בהזדמנות אצל אורי מלמד

תגיד את חוטי ההצטה זה פשוט להרכיב נכון? פשוט מנתקים ומחברים תחדשים

איזה מישהוא שהסתכל אצלי במכסה מנוע אמר שהם נראים ישנים וסדוקים לכן אני יחליף אותם מקווה שזה יעזור

ולגבי הנושא של הלוח שעונים , אתה יכול בבקשה להסביר לי איך מנתקים את הקונקטורים הלבנים שמחוברים למתג של האורות ולווישרים ?

פורסם

לפני כמעט 3 שעות הבן אדם אמר שמעולם לא החליפו פילטר דלק ברכב שנת 91 ואף אחד עדיין לא הרים גבה?

אני לא מומחה סוברו אבל לעניות דעתי אמורים להחליף פילטר דלק כל טיפול עשרת אלפים

פורסם

קובקו שלום רב !

הבחור בן 18, משרת בצבא, יש לו רשיון נהיגה כשנה עד שנה וחצי הרכב בין 18 שנה, לא נראה שהחליפו לפני כשנה שנתים מסנן דלק,אף העובדה שהוא מתדלק רק בעשרים שקל ונוסע על הרזרבי כל הזמן, מחייבת אומנם להחליף מסנן דלק בתדירות גבוהה, ולנקות קרבורטור בצורה יסודית ומקצועית, ולא לחפש את הזול, כבר אמרו כבר קודמי, שזול מתחיל בזין, ומסתיים בכל הזין.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה שלום,

אני מסכים איתך במאה אחוז. אבל אל תשכח שהבחור בצבא, אם הרכב פרטי שלו והוא לא יוצא יומיות מצבו דיי עגום. מצב כלכלי ירוד במיוחד מקשה על מתן טיפולים סדירים ואיכותיים ואל תשכח את נושא התאדות הדלק, אמנם זה שולי בחיי היום-יום אבל אחרי שהרכב שלי עבר תאונה ועמד חודש התאדו לי כ30 ליטר דלק. נזק כלכלי שאין כמותו.

פורסם

קובוקו שלום רב !

אתה לא חושב שהגזמת התאיידות של שלושים ליטר בחודש שהרכב עומד?!

ואם זה נזק כלכלי, המלצתי סע במוניות, הכסף יתאדה לאט יותר.

אל תשכח שאני אחראי על שיפוץ קרבורטורים, ולא על נתאיידות דלק, ולא על המשכורת הצבאי, בתלונות יש לפנות לשלם הצבאי.

מי שנוהג ברכב, הישן ביותר והזול ביותר בטחזקה, ומסתמך בהחזקת רכב על המושכרת הצבאית, שינבע בטרמפים.

אינני אוצר זאת בציניות אלא ברצינות הכי גמורה.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...