Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד כמה שידוע לי הטרמוסטט נפתח ע"י הלחץ שנוצר מהאדים והתחממות המים במנוע.

האם ברגע שההמנוע קר אין בכלל מעבר של מים בין הרדיאטור למנוע?

אני רוצה להחליף נוזל קירור בניסאן אלמרה 97, לפי הוראות היצרן בספר הרכב, רשום שיש לפתוח בורג ניקוז במנוע ולנקז את המים במנוע בנוסף לניקוז מהרדיאטור, אבל, אם אני ינקז את המים במנוע, איך הטרמוסטט יפתח בכדי לאפשר למים החדשים מהרדיאטור להיכנס שוב למנוע?

לא יותר פשוט לפתוח את הצינור התחתון של הרדיאטור, לנקות את הרדיאטור, לסגור את הצינור התחתון, להעביר את המזגן לחימום, לפתוח את הצינור העליון של הרדיאטור, למלא מים ברדיאטור, לתת למים הישנים להישפך החוצה מהצינור העליון אחרי שהם חוזרים מהמנוע עד שיצאו מים ירוקים ואז לחבר חזרה את הצינור העליון?

פורסם

אם אתה רוצה לבצע ניקוי באמצעות שטיפה טרם החלפת המים, אתה יכול לפרק את הטרמוסטט בנוסף לפתיחת ברגי הניקוז ולהזרים מים דרך הצינור התחתון אל המנוע, לפרק צינור עליון, לבצע לאחר מכן שטיפה של הרדיאטור בלבד ע"י הזרמת מים מפתח עליון ויציאתם מהתחתון.

לאחר מכן, סגירת הניקוזים, הרכבת הטרמוסטט, חיבור הצינורות, מילוי נוזל קירור, הפעלת הרכב עד פתיחת הטרמוסטט, השלמת נוזל קירור.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

פשוט זה לא יסודי.

לאחר מעבר ממי ברז לנוזל קירור יעודי מומלץ לבצע שטיפה למערכת הקירור.

ההוראות בספר הרכב מתכוונות להחלפת מי קירור ישנים בחדשים ולכן דרך הפעולה "פשוטה".

לגבי שאלתך, כאשר טרמוסטט סגור אין מעבר מים מהמנוע חזרה אל הרדיאטור עד שהרכב מתחמם והטרמוסטט נפתח, לכן:

תבצע את מה שרשום בספר, לאחר מכן תניע את הרכב לאחר שמילאת מי קירור חדשים, לאחר שהרכב יתחמם יפתח הטרמוסטט ותראה ירידה במפלס נוזל מי הקירור ברדיאטור, לאחר מכן השלם את מילוי המיכל בנוזל קירור עד לרמתו התקינה.

פורסם

ארז,

איך הטרמוסטט ידע להיפתח כדי לאפשר כניסת נוזל קירור חדש מהרדיאטור, אם לא יהיה נוזל קירור בתוך המנוע?

איך עובד הטרמוסטט?

פורסם

טרמוסטט יושב בין המנוע לרדיאטור בנקודת יציאת נוזל הקירור מהמנוע אל הרדיאטור.

כך כשתמלא את המים ברדיאטור הם יעברו למנוע ויחסמו בטרמוסטט עד לפתיחתו.

הטרמוסטט מתוכנן בצורה שהוא נפתח בטמפרטורה מסויימת - משתנה בין רכבים,הוא מורכב מגליל מלא בסוג של שעווה (בצד המנוע) אשר השעווה מתרחבת בחום הגבוהה ודוחפת את שסתום הטרמוסטט מעלה וכך הוא "נפתח" ויוצר מעבר של נוזל הקירור אל הרדיאטור.

פורסם

ארז,

תודה רבה על ההסבר.

מה דעתך על הדרך החליפית שהצעתי בהודעה הראשונה, נראה לי עדיף על לפתוח ברגים במנוע שמי יודע מתי הייתה הפעם האחרונה שפתחו אותם.

פורסם

אם כבר, תבצע את מה שרשמת בלי לפתוח את הצינור העליון, אלא רק לניקוי והזרמת מים ברדיאטור רק כאשר המנוע כבוי!

אם תמתין עד שהתרמוסטט יפתח ויזרמו מים מהצינור העליון, אותם מים שיצאו יהיו רותחים ובלחץ גבוהה. מה גם שבאותו זמן, אתה לא ממלא נוזל קירור במקביל ברדיאטור ונוצר מצב שהרכב יכול לעבוד בכלל בלי מים לכמה שניות עד שתחבר אותו חזרה.

אתה יכול לבצע את ההוראות בספר רק בלי פתיחת ברגי הניקוז, עדיין יתנקזו רוב המים דרך הצינור התחתון.

אך שוב, אני מעדיף לבצע דברים בצורה יסודית כשמתאפשר לי מבחינת כלים, זמן וידע. ואם יש לך את כולם, אז למה להתפשר?

פורסם

תרסס עליהם לפני כמות יפה של WD40 או זז-קל או שמן כזה או אחר ותמתין איזה 10 דקות לפני, פתיחת ברגים תבצע ברגש. אל תילחם איתם, בטח לא בברגי הניקוז, אם קשה מדי לפתוח, תשאיר אותם ככה עד לפעם שתגיע למוסך ועל הדרך תבקש שיחליפו/יפתחו לך.

שמחתי לעזור.

דרך אגב, אילו מים אתה מתכוון למלא? מומלץ על איכותיים ולא ירוקים מתוספי צבע למינהם שמוצאים בתחנות דלק.

פורסם

לא יותר פשוט לפתוח את הצינור התחתון של הרדיאטור, לנקות את הרדיאטור, לסגור את הצינור התחתון, להעביר את המזגן לחימום, לפתוח את הצינור העליון של הרדיאטור, למלא מים ברדיאטור, לתת למים הישנים להישפך החוצה מהצינור העליון אחרי שהם חוזרים מהמנוע עד שיצאו מים ירוקים ואז לחבר חזרה את הצינור העליון?

בדוק - אם יש בורג ניקוז ברדיאטור עצמו - בדופן התחתונה ביותר , צמוד לקורה התחתונה .

זו הנקודה התחתונה ביותר ודרכה ירד הרבה נוזל קרור.

האפשרות השניה ניתוק הצינור התחתון - כמו שכתבתה - אל תכנס לפרוק יותר גדול :idea:

לפני הניקוז - העבר את כפתור רדיאטור החימום לפועל , כדי שיהיה מעבר נוזל גם בו .

אחרי הוצאת/ניקוז הנוזל , סגור את הצנרת ובורג ניקוז הרדיאטור הגדול , מלא נוזל קרור נכון , אם יש

ברגי ניקוז אויר במערכת פתח אותם עד יציאת נוזל מהם ואז סגור .

הנע את הרכב חמם אותו - ובדוק אם חסר נוזל - השלם אחרי שהמנוע חם .

ובדוק גם יום למחרת אם חסר .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אחלה מים! רק לא לשתייה :lol::lol:. אם תרצה עוד עזרה או הסבר, אשתדל לסייע.

פורסם
עד כמה שידוע לי הטרמוסטט נפתח ע"י הלחץ שנוצר מהאדים והתחממות המים במנוע.

האם ברגע שההמנוע קר אין בכלל מעבר של מים בין הרדיאטור למנוע?

אני רוצה להחליף נוזל קירור בניסאן אלמרה 97, לפי הוראות היצרן בספר הרכב, רשום שיש לפתוח בורג ניקוז במנוע ולנקז את המים במנוע בנוסף לניקוז מהרדיאטור, אבל, אם אני ינקז את המים במנוע, איך הטרמוסטט יפתח בכדי לאפשר למים החדשים מהרדיאטור להיכנס שוב למנוע?

תרמוסטט נפתח בגלל התחממות הנוזל קירור הסובב אותו ולא בגלל לחץ או אדים, בכלל אדים לא אמורים להיות במערכת הקירור הסגורה של מנוע מודרני.

ברגע שהתרמוסטט סגור יש מעגל מים פנימי בתוך המנוע וגם דרך מערכת החימום, ממשאבת המים==>בלוק מנוע==>ראש מנוע==>חזרה למשאבת מים, שנקרא המעגל הקטן.

לניקוז אויר פעל לפי הוראות היצרן בלבד כדי למנוע כיסי אויר והתחממות מנוע.

אם ברצונך לבצע ניקוי מערכת יסודי לפני מילוי נוזל חדש כדאי לפרק תרמוסטט ולתת למנוע לעבוד מספר דקות עם מי ברז (מצב חימום פנימי פתוח), לרוקן אותם ולחזור על התהליך עד שהמים יוצאים נקיים.

ממליץ, לאחר ביצוע פעולה זו, על החלפת תרמוסטט לחדש ומילוי נוזל קירור איכותי. יש להשתדל לרוקן כמה שיותר מי ברז מהמנוע אלא אם כן אתה מתעד להתשמש בתרכיז של נוזל קירור שיש למהולו במים במילא.

• תוכן חדש...