Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרעיון לאטום מסביב לסאב הינו נכון וטוב שעלית על זה

אפילו בהתקנות מהשורה הראשונה מתקינים מנוסים מאוד לא חושבים על זה

בבניות של תיבה אטומה כמה שלא תחזק את הסאב, אם הוא יושב על לבד זה המקום שבו התיבה לא אטומה

אני מצאתי שיטה פנטסטית לעניין הזה ואני ממליץ לכל מי שקורא כאן לאמץ אותה:

אחרי ששמתם את הלבד של התיבה אז איפה שאמור לשבת הסאב על הללד יש להספיג את המקום בדבק נגרים לבן

ממש להספיג שהדבק יהיה מוצף על הלבד ויש להשאיר את זה בערך יום-יומיים ליבוד לפני שמרכיבים את הסאב.

מה שיקרה זה שהדבר יהפוך לשקוף וביחד עם הלבד הוא יהיה ממש גומי צמוד לעץ וזו האטימה הכי טובה

ומאחר והוא התייבש לחלוטין אז הסאב לא ידבר אליו אחרכך אלא זה יהיה רק פס אטימה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
כמה סאבים את מכיר שעובדים טוב עם 40 פלוס ליטר ?

עם P1 הוא שם ב40 ליטר אז מה שבטוח כל סאב יכול להיות בתיבה כזאת ולהישמע יותר טוב

:evil:SEAT IBIZA CUPRA-R:evil:

פורסם
נו ואיך שומעים? מאוד מעניין אותי לדעת איך יהיה לP1 בתיבה אטומה גדולה

טוב, אחרי ערב שנהנתי עם התיבה החדשה, אני מצטער לומר שהתיבה החדשה הורידה מעוצמת הסאב ומ"תחושת הבאסים בכיסאות", אבל ממש שמח לומר שהסאב ממש לא נשמע חנוק יותר! הוא דופק באופן הרבה יותר חלש מקודם, אך עדיין מורגש ואפילו משתלב עם המוזיקה ממש טוב! אני חושב שהתיבה הזו די שיפרה את המצב במערכת שלי וסוף סוף הסאב משתלב ממש יפה עם המוזיקה (ברוב השירים שניסיתי. בסיגנונות שונים של מוזיקה כמובן!).

אפשר לומר שבינתיים אני מרוצה, אבל רק עוד כמה שעות האזנה יגידו שהכל באמת דופק כמו שצריך :wink:

דבר נוסף שחששתי ממנו הוא איך ישמעו הרמקולים בתוך ההגבהות החדשות שלהם. אחרי הכל הרמקול שקוע בהגבהה כימעט עד למגנט... אך היום התברר לי שאולי זה פסיכולוגי, אבל לדעתי קיים הבדל הניתן לשמיעה בהחלט בין איך שהרמקולים ניגנו קודם לעכשיו. לדעתי הבניות הגבוהות האלה לרמקולים הביאו למצב בו הרמקולים נשמעים פשוט טוב יותר! :lol:

לא חבל על כל העבודה בשביל P1 ? :)

ממש לא! אני דיי אוהב את התוצאה, וחוץ מזה, בניית התיבה הייתה כיף בפני עצמה.

אני בטוח גם שכימעט כל מי שעשה דבר כזה יוכל לספר לך כמה כיף לפתוח את הבגאז' ולראות משהו שבנית בעצמך :-)

כל הכבוד שיש לך כוח לרפד..

בניתי 3 תיבות ואף אחת לא ריפדתי ומכרתי במחיר נמוך מאוד עם הייתי מרפד הייתי מוכר במחיר כפול..

כמה המגבר הזה מוציא לך בגישור? 140W ב14.4V והסאב מוגבר בערך על חצי במגבר.

הP1 שלי היה אצלי בגישור במגבר JBL GTO1004 היה על חצי עוצמה במגבר והיה מתפוצץץץ..

התיבה ניראת סוף הדרך .. אבל השקעת קצת יותר מידי על הP1 הזה

לא נורא התיבה הזאת תשמש אותך לעוד הרבה זמן ותוכל להשתדרג בלי להחליף תיבה

עבודה יפה.

יצא מאוד יפה גם ההגבהות וגם התיבה. תודה :-D

אגב, זה בטוח MDF ? כן

יש לחלק מהפלטות צבע שונה לגמרי מהMDF שאני קניתי. (צבע כמו הפלטה השניה מלמטה וה2 מצד ימין)

לחלק מהפלטות בהן השתמשתי היה מן ציפוי שנתן להן מרקם שנראה כמו עץ במקום המרקם החלק של הMDF.

הרעיון לאטום מסביב לסאב הינו נכון וטוב שעלית על זה

אפילו בהתקנות מהשורה הראשונה מתקינים מנוסים מאוד לא חושבים על זה

בבניות של תיבה אטומה כמה שלא תחזק את הסאב, אם הוא יושב על לבד זה המקום שבו התיבה לא אטומה

אני מצאתי שיטה פנטסטית לעניין הזה ואני ממליץ לכל מי שקורא כאן לאמץ אותה:

אחרי ששמתם את הלבד של התיבה אז איפה שאמור לשבת הסאב על הללד יש להספיג את המקום בדבק נגרים לבן

ממש להספיג שהדבק יהיה מוצף על הלבד ויש להשאיר את זה בערך יום-יומיים ליבוד לפני שמרכיבים את הסאב.

מה שיקרה זה שהדבר יהפוך לשקוף וביחד עם הלבד הוא יהיה ממש גומי צמוד לעץ וזו האטימה הכי טובה

ומאחר והוא התייבש לחלוטין אז הסאב לא ידבר אליו אחרכך אלא זה יהיה רק פס אטימה

אנצל את ההזדמנות להודות לאדם שעזר לי רבות - חיים מסאונדר. גם ברעיון לאטום את החור של הסאב בתיבה, גם בחישוב אורך וקוטר הפורט שיהיה דרוש אם אחליט להפוך את התיבה לפתוחה ובעוד עצות ורעיונות חכמים נוספים.

אז כל הקרדיט בנוגע לרעיון האטימה הזה מגיע אך ורק לחיים!

השיטה שהסברת כאן נשמעת הגיונית, רק שמקצת ניסיון בעבודה עם דבק ולבד, למדתי שדיי קשה "לתחום" לדבק קטע מוגדר בלבד ולא לתת לו להיספג הלאה ולכער את התיבה. מה גם שזמן הייבוש הוא ארוך מאוד לעומת השיטה שלי ולדעתי גם האטימה בעזרת גומי עדיפה יותר.

תודה לכולכם על התגובות :-D

• תוכן חדש...