Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה דיי כללית בנוגע לווליום של פאנל | לעומת גיין של מגבר.

שיקו 123
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

רציתי לדעת אם האיכות של ההגברה של הסיגנל מהמכשיר - אם יש לה משחק משמעותי באיכות.

יש לי מגבר ויש לי KENWOOD 2020 . המקסימום ווליום במכשיר הוא 35

רציתי להתאים את הרגישות של המגבר. שתהייה תואמת לווליום 35.

(אם כרגע אני שומע עד 30-32. רציתי את האופציה לשמוע עד 35. בהתאמה עם המגבר)

והופתעתי. לא יכולתי להגיע למצב של "עוצמה" כמו בווליום 32 עם גיין מוגבר.

זאת אומרת. כשהורדתי את הגיין במגבר קצת. והעלתי את הווליום במכשיר - הצליל נהייה מגעיל. וזה לכל הדיעות לא רק נשמע לאוזן שלי ככה.. הבאתי עוד שני חברים שישמעו את שני האופציות וזה הגיע למסקנה שכשהפאנל מגיע ל35 הצליל יוצא מגעיל....

אז רציתי לדעת אם זה עיניין פסיכולוגי וזה סתם נשמע לי יותר חלש וצליל יותר מגעיל. או שבאמת להגברת סיגנל של הפאנל יש לה תפקיד רציני וכניראה שהיא מגיע לעיוות מגעיל בווליום "שגבוהה" בשבילה.....

תודה מראש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דבר ראשון,כל רדיו דיסק מתחיל לזייף כשהוא מגיע ל3\4 מהעוצמה.

דבר שני תפקיד הGAIN הוא לתאם בין מתח ביציאהשל הHU לבין מתח הכניסה של המגבר וברגע שנוצר מצב של אי איזון אז מתחילה תופעת ה-CLIPPING

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו שוסי אמר במרבית הרדיו דיסקים היום, כשאתה עובר את אזור ה80% של הווליום הם מתחילים לשלוח סיגנל שיש בו CLIPPING (צריך להבין שהקדם מגבר ברדיו דיסק הוא גם סוג של מגבר).

הדרך הנכונה לכוון את הGAIN היא לשים את הרדיו דיסק על 80% מהווליום שלו ואז לכוון את הGAIN.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אצלי באלפיין (9811) אני לעיתים מגביר עד ה35 )100%) ועדיין אין קליפינג, זה קשור גם לסיגנל שמהמקור לא? (רדיו/דיסק/MP3 וכד) האם זה שאני שומע על ווליום סופני (אם אפשר להגדירו כך) פוגע באחד מהרכיבים במערכת שלי? (כיוונתי את הגיין של המגבר לפי 100% ברדיו)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

DAVIX לך יש רדיו דיסק טוב שאם אני זוכר נכון גם ב100% ווליום אין קליפינג, זה ההבדל :)

בכל מקרה לא תהיה פגיעה, אם יש דיסטורשיין שמיע זה הפגיעה היחידה (בצליל ולא במשהו אחר).

ועדיף לומר סופי, לסופני יש קונוטציות שליליות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רגע רגע אז לפי מה שאתם אומרים

אם אני לוקח את הגיין במגבר שלי

שם אותו על FULL GAIN

הולך לפאנל .. מתחיל להגביר לאט לאט עד שאני מגיע ל"מקסימום" שאפשר להגיע עם שמיעה נורמלית .. אז בעצם עכשיו אני אגיע למצב אולטימטיבי מבחינת איכות הצליל\ביחס לעוצמה ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במגבר- תוריד את הגיין עד הסוף.

לך להדיוניט שלך.

תגביר עד 80% בערך מהווליום שיש לך בו. (כמה יש באמת?)

עכשיו אתה בעוצמה המקסימלית שבו ההס יוניט שלך שולח סיגנל ללא קליפינג.

לך למגבר ותעלה את הגיין לאט לאט עד שאתה שומע קליפינג ואז תוריד קצת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפעמים אני חושב שאנשים כותבים דברים הפוכים למה שנאמר להם על מנת לקבל הסבר חוזר או מסיבה אחרת לא ברורה.

מאיפה הגעת לרעיון של לפתוח את הגיין עד הסוף אני לא יודע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אמרתם שכשיכול שה"עוצמה" של ה"מגבר" הפנימי של הפאנל גודלת

אפילו שזה רק הסיגנל

הוא מעוות. וזאת הסיבה שב 100% ווליום.. לא שומעים באותה איכות שכשאני נמצא ב80 אחוז ווליום. עם יחס גיין שווה.....

אז אם זה המצב לפי מה שאתם אומרים

אז אם אני שם את הגיין במגבר עד הסוף. וכתוצאה מזה מן הסתם. הפאנל לא יגיע לאיזור שבו הוא "מעוות"....

אז בשורה התחתונה - במצב כזה אני אשמע במצב המקסימלי שאפשר להפיק מהיחס של המגבר לפאנל מבחינת עוצמת שמע - לאיכות קול ?

(המטרה בשאלה הזאתי מסתכמת באם זאת דרך נכונה להוריד את העיוות של הפאנל מהמשוואה. אם אני טועה בניסוח אתם מוזמנים לתקן אותי ..)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם תפתח את הGAIN עד הסוף ויש לך רדיו דיסק עם מתח סיגנל ממוצע תוכל להגביר בערך מ1-10 וכל קפיצה תהיה עליה משמעותית בעוצמה, אין בכך צורך.

אמרו לך כבר איך לכוון, אל תנסה להמציא את הגלגל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איל .. אתה סתום ?

יש לך ידע. אבל לצערי זה כל מה שיש לך ..

לצערי לך אפילו את זה אין.

בטח לא ידע איך להתנהג, אבל אנחנו כאן בפורום יודעים איך לטפל באנשים שאין להם את הידע איך להתנהג.

היה שלום, גישתך תחסם. כולנו נתגעגע אלייך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איל .. אתה סתום ?

יש לך ידע. אבל לצערי זה כל מה שיש לך ..

תגיד לי לעזאזל יה ילד מצו'קמק וחוצפן.

מאיפה לך החוצפה הזאת לקלל ולא להעריך את אייל שהוא עוזר ומבין קצת הרבה יותר ממך.יה חתיכת עלוב וחסר חיים.

תלמד לתנהג בכבוד וכמו בן אדם אולי יהיה מגיע לך יחס.

אני פשוט לא מבין את הישראלים האלה שעוזרים להם ומסיברים להם הכל וזה מה שהם מקבלים בחזרה מהם ,אתה פשוט חצוף בצורה לא מקובלת וחסר טאקט ביכלל.

ואיך שנאמר נטול השכלה ביכללללל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...