Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי רכב פולו 1400 16V. מזה זמן מה כשהאוטו מונע אבל הגיר בניוטרל אני שומע תקתוקים מכיוון המנוע. בנוסף, ישנה נזילת שמן (כנראה שמן גיר - ע"פ הצבע והצמיגות, למרות שכרגע עדיין לא חסר שמן בגיר ע"פ בדיקה) בחיבור בין המנוע לגיר.

התקתוקים לרוב מתגברים כשהמנוע חם (לאחר נסיעה). בנוסף, לעיתים ישנה חריקה בהעברה של הגיר להילוך אחורי (יש לציין שבעיה זו נפתרה בעבר ע"י החלפת הקלאץ במוסך המרכזי - אולם לא סביר שמדובר בקלאץ שוב שכן האוטו עבר רק 50K מאז ההחלפה).

לדעתי מדובר לפחות במיסב הילוך ישיר ובמחזיר שמן בגיר.

האם ההערכה שלי הגיונית? האם יש בעיה להמתין עם התיקון?

במידה וזו הבעיה, כמה קשה להחליף את המיסב המדובר ומחזיר השמן בגיר לבד? אפשר לקבל מעט הדרכה?

פורסם

תיקון החלפה של הגיר דרוש בעל מקצוע וכלים ייחודים לרכב שלך.

המלצה מוסך רון ברחוב המסגר 31 תל-אביב.

איזה כייף לי :)

פורסם

קודם כל, לגבי החריקה, אין לה קשר לגיר. אם היא קורית גם כשאתה ממתין בסבלנות שתיים-שלוש שניות עם דוושת מצמד לחוצה ורק אז משלב לרוורס אז מדובר במצמד שלא מפריד טוב, בגלל תקלה, עיוות, או בגלל כיוון לא נכון, במידה ומדובר בהפעלה ע"י כבל, ללא כיוון אוטומטי. זה שהוא הוחלף לפני X זמן לא אומר כלום.

במידה וזו הבעיה, כמה קשה להחליף את המיסב המדובר ומחזיר השמן בגיר לבד? אפשר לקבל מעט הדרכה?

אני לא מכיר את הגיר שלך, אבל בגדול לא מדובר במשהו מסובך מדי, רק תצטייד בספר טיפולים ובכלים ותפנה לך את כל יום שבת בשביל זה.

• ספונסר פורום
פורסם

אתה אומר שיש תקתוקים מאיזור המנוע ,למה אתה חושב שזה מגיע מהגיר ?

אם כאשר אתה לוחץ על המצמד כשהמנוע עובד הרעש נפסק אז זה באמת מהגיר

אבל אם הוא ממשיך אז לא .

החריקה בשילוב לרוורס היא נורמלית עד רמה מסויימת ,צריך להרגיש בזה ולהחליט

עם זה בעיה או לא .

בנוגע לשיפוץ הגיר ,זהו גיר מאד מסובך חבל לך בכלל לחשוב לבצע בעצמך

אני עדיין מקווה שאתה בכלל לא צריך .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

תודה על התגובות עד כה.

התקתוקים אכן נפסקים כאשר אני לוחץ על הקלאץ, כך שמאוד סביר להניח שמדובר בגיר.

התקתוקים הם אמנם נשמעים, אבל הם לא חזקים מאוד (וגם זה רק כשהרכב אחרי נסיעה).

אמת, אני לא יודע איזה מהמיסבים הוא הפגום. בכל מקרה, כנראה שאם באמת הנזילה היא שמן גיר (מה שכך נראה) אזי גם המחזיר שמן של ההילוך הראשי זקוק להחלפה.

אני מניח שלמרות זאת ניתן לנסוע באוטו ובינתיים זוהי רק בעיה אסטתית של תקתוקים קלים ותו לא.

לעניין הגיר, אשמח לקבל בראשי פרקים לפחות (אם לא הפניה להסבר יותר מעמיק - בספר היינס של הרכב אין הסבר על הגיר) במה שונה הגיר ברכב זה מרכב אחר.

האם נסיעה אם מיסב פגום (אני מניח שזו הבעיה....) יכולה לגרום נזק גדול יותר לגיר? או שמא ניתן לדחות את הטיפול בגיר?

• תוכן חדש...