Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשנתיים קניתי לוח אם msi pro z790 כדי להרים מערכת חדשה, לקח לי המון זמן להרים את המערכת (הלוח אם הראשון היה DOA...) אך בסופו של דבר יצבתי מערכת ממש מהירה שישבה בצד עד שאתפנה להרכיב אותה. בחודש הקודם עבדתי על סינכרון המחשב שלי עם המחשב חדש ובסופ"ש התחלתי לעבוד עם המחשב החדש, חוויה מדהימה בהשוואה לענתיקה שלי. משהו מוזר שקרה הוא שאחרי הפירוק לוח האם של המחשב הישן הוא הפסיק לעבוד (מחובר לספק והכל אך לא נדלק), לא התייחסתי לזה כי גם ככה התכוננתי למסור/לזרוק אותו.

כרגע אני עובד במחשב חדש עם 32 ג'יגה זיכרון בשני מודולים של 16, הייתי קצת אדיוט וניסיתי ביום שני להוסיף שני מודולים משומשים של 32 (Kingston Fury Beast RGB 32GB DDR5 5200Mhz C40) והלוח אם קרס, בזמן עליה הוא מציג הודעה כי המעבד או הזיכרון השתנו ויש לעדכן את הביוס ולאחר מכן בכל הדלקה הוא מגיע למסך הביוס. חיפשתי ברשת ולא ממש מצאתי תשובות למעט הכנס/הוצא מודולים, נתק/חבר חשמל וריסוט מלא של המערכת. ניסיתי את הכל חוץ מריסוט מלא של הביוס של המערכת ועדיין אותה בעייה.

כנראה שלוח האם נדפק אבל מה שממש מפריע לי הוא שדיסק C הוא RAID5 משלושה כרטיסי זיכרון על הלוח אם, ריסוט מלא של המערכת יהרוג לי אותם. יש לי שם את כל היסטוריית הגלישה/הדואר/וכו' שממש לא הייתי רוצה לאבד

ולשאלה בכותרת, אפשר המלצה על מעבדת מחשבים/טכנאי ממש טובים באיזור המרכז שיוכל להציל את ה RAID5?

פורסם

הכוונה ב RAID5 מכרטיסי זיכרון הוא שאני משתמש ב 3 ברטיסי NVME של חצי טרה כדי ליישם דיסק של טרה שהוא גם מהיר וגם עם יתירות.

אתמול המשכתי לשחק וניסיתי לעלות מדיסק התקנה של וינדוס 11, אז הבנתי מה הבעייה. אין שום דיסק שהמחשב יכול לעלות ממנו...

זה מה שמופיע כשאני מנסה לראות בביוס בהגדרת storage איזה דיסקים מחוברים:

image.thumb.png.59f83bd221862074351e7f0cd1da9985.png

וזה מה שמופיע כשאני מנסה לראות בביוס בהגדרות RAID איזה דיסקים מחוברים:

image.thumb.png.804508f797b2f96c152a50b0d0b58aaf.png

לוח אם נדפק...

מה שהכי מרגיז הוא שאחרי שהורדתי את המחשב למטה אז באחד מהאיתחולים הוא עלה בצורה תקינה לחלוטין, רציתי להביא דיסק נוסף כדי לגבות את ה RAID וכשקמתי ניתקתי בטעות עם הרגל את הכבל!:mm_sad: שבוע מזורגג שלם שאני מדליק/מכבה את המחשב כדי להגיע למצב הזה וכאשר אני מגיע סוף סוף למערכת עובדת אני מכבה אותה....

אני כנראה צריך לזמן קצר לוח אם זהה כדי לעלות את הדיסק RAID ולבצע Cloning ולא יותר. מניסיון עם וונדוס 11 החלפת דיסק boot בין שני מחשבים עובדת.

• תוכן חדש...