Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר הרבה הרבה חיפושים ומחקר החלטתי על המיטו בשנתונים 09-11.

בגלל שדגם ה 155 נחשב אמין יותר ומבוקש יותר, יוצא שדגם ה 155 נמכר מעל המחירון בזמן שהתלתן נמכר מתחת למחירון.

קצת פרטים:

אני מתמקד כרגע בשני רכבים, אחד 155 כ"ס ללא חבילת ספורט, שנתון 09 עם 100K על השעון, הבחור רוצה מחירון (44K). דבר ראשון שאני עושה כשאני מקבל את הרכב זה להחליף לחישוקי 17 מקוריים ורביעיית צמיגים של Goodyear מה שיעלה לי 5K (יש לי הצעת מחיר כבר), סה"כ הרכב יעלה לי 49K.

בגלל מחלת המולטיאייר בדגם התלתן בכלל לא שקלתי את הרכב, אבל לאחר קריאה ברשת עושה רושם שכל עוד מטפלים ברכב עם שמנים טובים כל 10K קמ (היצרן ממליץ 30, ככה הבעיה התחילה מלכתחילה) לא אמורה להיות בעיה, במידה וכן - מדובר ב 7K במוסך מורשה.

השאלה העיקרית בדיון היא:

עד לא מזמן הייתי בטוח שהתלתן זה פשוט מיטו רגילה עם חבילת ספורט ומערכת מולטיאייר, לאחרונה אמרו לי שיש עוד כמה שינויים, ואני לא מצליח למצוא אותם. לדוגמה בחול התלתן הגיעה עם מתלים אדפטיביים, בארץ אני לא יודע מה הגיע. אשמח לדעת את הפרטים המדויקים למי שיש אותם.

פרטים שאני יודע שקיימים בין גרסאת ה 155 (בלי חבילת ספורט) לגרסאת התלתן:

• חישוקי 17 במידה 215/45 בתלתן לעומת חישוקי 16 במידה 195/55
  • בתלתן יש דיפיוזר אחורי די נחמד
  • בתלתן יש ספוילר אחורי
  • ריפודים שונים עם סמל של אלפא
  • צבע מראה שונה

פרטים ששמעתי שאני לא יודע אם הם נכונים:

• רעש מנוע שונה
  • התלתן קשיחה יותר
  • היגוי טוב יותר בתלתן
  • מתלים אדפטיביים

מבחינה כספית, יוצא שבגלל שאני לא מסכים לוותר על החישוקים הגדולים ובגלל שהתלתן נמכרת מתחת למחירון, תוך כדי חישוב ירידת ערך ל 3 שנים יוצא שתלתן 2011 תעלה לי (שוב, לתקופה של 3 שנים) אותו דבר כמו 155 2009, פלוס מינוס כמה שקלים. לקחתי בחשבון שהתלתן תעלה 1000₪ יותר בשנה בביטוח.

יתרון נוסף לתלתן הוא שאני מקבל רכב חדש יותר בשנתיים ולכן סביר להניח שאחווה פחות תקלות.

יתרון נוסף לתלתן הוא שאני לא צריך להתעסק עם דברים כגון החלפת חישוקים וכו' - מקבל את הרכב, שם דלק ונוסע.

חסרון לתלתן הוא שלמרות הטיפולים עדיין יש סיכוי שהמולטיאייר יהרס.

דבר נוסף הוא:

בעניין חיישן ההגה שכושל באמצע נסיעה ונועל את ההגה. חלק מהמקומות אומרים שההגה ננעל לחלוטין וחלק אומרים שההגה כח פשוט מתכבה ועדיין אפשר לשלוט ברכב פשוט הרבה יותר קשה. אשמח לדעת יותר פרטים גם לגבי העניין הזה.

• תוכן חדש...