Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפי אוטודאטה רק שמן מנוע ופילטר שמן.

האוטודאטה, זה לפי תוכנה שמורידים למחשב או דרך האינטנרט? אפשר קישור לאתר בשביל לראות את שאר הטיפולים?

ומה לגבי פילטר אוויר? האם כדאי להחליף גם? ממליץ? כל 15 אלף , סה''כ 60 ש''ח וגם ככה אני יעשה את הטיפול לבד.

פורסם

פילטר אויר מחליפים כל 60,000 אם אני זוכר נכון, אתה יכול להחליף זה לא יזיק זה בטוח, רק תשים לב שאתה קונה משהו איכותי ולא סיני.

כנ"ל לגבי הפילטר שמן.

ד"א מתוך סקרנות, למה אתה מטפל לבד ברכב חדש? אתה מבין שזה יגרום להסרת אחריות יצרן במידה ותהיה לך תקלה כזו או אחרת?

פורסם

אהלן,

לא הייתי ממליץ לטפל לבד ברכב חדש ועוד שכזה.

המנועי TSI לא ידועים בשיא האמינות, ולכן במקרה של ריקול או תקלת יצרן יכול להיות שצ'מפיון יעשו בעיות.

לכן לדעתי תלך למוסך רון ברחוב ישראל בק בתל אביב.

אם זה היה רכב אחר לדעתי הייתי אומר ניחא, אבל שוב זה לא שיא האמינות.

רועי

פורסם
פילטר אויר מחליפים כל 60,000 אם אני זוכר נכון, אתה יכול להחליף זה לא יזיק זה בטוח, רק תשים לב שאתה קונה משהו איכותי ולא סיני.

כנ"ל לגבי הפילטר שמן.

ד"א מתוך סקרנות, למה אתה מטפל לבד ברכב חדש? אתה מבין שזה יגרום להסרת אחריות יצרן במידה ותהיה לך תקלה כזו או אחרת?

החלטתי לטפל לבד מפני שהטיפולים הראשונים לא צריך דוקטורט בשביל לעשות, יש אלפי סרטונים ביוטוב ובאינטרנט שמסבירים איך לעשות נכון וחבל להוציא 400-500 שקל כאפשר בבית ב 150-200. שכנעם אותי בגלל האחראיות, אני יטפל אצל רון עד גמר תאריך האחריות

פורסם

אין קשר, לפי החוק אסור ליבואן לשלול טיפול ריקול או להסיר אחריות לרכב שלא טופל במוסך מורשה יבואן אלא במוסך מורשה משרד התחבורה,

http://www.iga.co.il/drivers/full_guide.asp

על פי חוק ההגבלים (סעיף 50 ב', 1988), כל בעל רכב יכול לבחור היכן ברצונו לקבל שירות לרכבו, גם כאשר הרכב עדיין נמצא במסגרת אחריות היבואן. הדבר נכון לכל סוגי הטיפולים והתיקונים, למעט כאלה בהם יש צורך לממש את אחריות היבואן. למען הסר ספק, היבואן אינו מורשה לשלול אחריות אם בעל הרכב בחר לבצע טיפולים במוסך שאינו מורשה מטעם היבואן.

רועי

פורסם

רועי אתה יודע למה שווה החוק במדינה שלנו נכון?

במיוחד אצל צ'מפיון

נראה אחרי שנתיים שילך לו מנוע (סיכוי סביר) והוא טיפל אצל רון מה יגידו לו

פורסם

כמובן שהחלפים מקוריים בלבד ותואמים למפרט היבואן. הכוונה גם לשמנים וגם לפילטרים. בשנתיים הראשונות הייתי עושה בצמפיון למען הסר הספק לטובת האחריות. כמובן שכל הטיפולים חייבים חשבונית. אחרת מבחינת האחריות לאעשיתה כלום.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

אתם תמיד מנפנפים בחוק שמותר לטפל גם במוסכים שהם לא צ'מפיון, זה נכון אבל מה לגבי אחריות מורחבת? אחרי שעברו

שנתיים עדיין יש המון חלקים שהיצרן נותן שנה שלישי ואפילו רביעית במקרים מסוימים. ובסיאט אם חסר טיפול אחד אתה לא יכול לקבל אחריות מורחבת, אז נכון שזה יותר יקר לטפל במוסכי יבואן אבל יש לזה הרבה יתרונות.

פורסם

פות"ש.

עם כל הכבוד לרון (ויש הרבה כבוד).

בתקופת אחריות הרכב רצוי מאוד לטפל במורשה יבואן.

מפאת עניין האחריות שיכולים להערים עליך קשיים במידה ותזדקק.

מפאת אחריות מורחבת שכנראה לא תקבל אם לא טיפלת במורשה יבואן.

וגם יש את נושא עדכוני תוכנה למנוע/גיר שבמוסך מורשה

אתה יכול לקבל.

ברגע שמחברים את האוטו למחשב קופץ להם אם יש עדכון.

ול TSI/DSG ברוך השם לא חסרים עדכונים.

לטפל לבד בכלל לא בא בחשבון לדעתי זה יגרום כמעט בוודאות להסרת האחריות.

פורסם

כפי שרשמו לך מעלי,

אמנם יש את החוק שמחייב לתת כיסוי אחריות גם אם מטפלים בכל מוסך מורשה משרד הרישוי אחר על פי הוראות היצרן.

אך מעבר לזמן האחריות הנקוב, יש את "תקופת הדמדומים" ,בין שנה לשנתיים, שלאחריה, אם וכאשר נתגלה פגם ברכב ובמידה ולא טופל במוסכים המורשים של היבואן לא יהא כיסוי לתיקון תחת אחריות "רצון טוב".

העניין הזה הינו לקונה בפני החוק, ולמעשה מאפשר להחליש את מטרת החוק, שכן הוא לא קבע שאין להפלות כלל בין אלה שטופלו כך או כך, ורצון טוב, זה רצון טוב, מי יגיד לו מתי ולמה להפעיל רצון טוב, ובלתי אפשרי היה לאכוף חוק כזה לו היה.

על כל פנים, אני יכול להגיד לך שמסוכי צ'מפיון השונות במחירים היא גדולה, ולעיתים ניתן להשיג שם מחירים אף נמוכים יותר ממוסכים כלליים אחרים בחלפים מקוריים\OEM, כך ששווה לכתת רגליים (או טלפון), ולעשות סקר מחירים, או אפילו יותר מזה, כל המוסכים מחזיקים גם חלפים תחליפיים, כך שאל תסתפק בהצעת המחיר, תוודא שהטיפול נעשה בחלפים מקוריים בלבד.

אגב, את ההפרש בין הטיפולים, מעבר לעניין האחריות, תשלם גם במכירת הרכב, שכן רכב שטופל במורשה יהיה לרוב אטרקטיבי יותר בעיני הרוכש דבר שעלול להביא להתפשרות של אלפי שקלים.

• תוכן חדש...