Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בבעלותי יונדאי לנטרה 94.

לפני כשנתיים, במהלך נסיעה, נשרף הפיוז הראשי ברכב כתוצאה מטעינת יתר. הדבר גרם לזנק לא קטן (נורות שרופות, מנועי חלונות נשרפו ועוד ועוד)... כמסקנה מאותו מקרה החלטתי להתקין צג מתח אשר מציג את מתח המצבר/טעינה בכל זמן נתון.

אתמול, במהלך נסיעה צג המתח החל לצפצף ולהתריע. ממבט חטוף הבנתי שההתרעה נובעת כתוצאה ממתח טעינה נמוך שקפץ בתחום של 10V-11.5V. נורית חוסר הטעינה בלוח המכוונים לא דלקה!

באופן טבעי החשד למקור התקלה נופל על שני מרכיבים: מצבר או אלטרנטור. ככל שידוע לי, התופעה לא מצביעה באופן אוטומטי על האטלטרנטור כמקור התקלה. זאת מכיוון שכאשר המצבר תקול זרם הטעינה שלו יהיה גבוהה וכתוצאה מכך מתח הטעינה יורד.

על כל פנים, עצרתי אצל חשמלאי רכב לצורך אבחון (מצבר או אלטרנטור). הבוחן חיבר מד מתח אנלוגי לקוטבי המצבר, ביקש ממני להניע וקבע: אלטרנטור לא מטעין (והראה לי את המתח הטעינה שלמעשה כבר ראיתי בצג שהתקנתי ברכב). כששאלתי אותו אם לא צריך לבדוק טעינה עם מצבר שבטוחים שהוא תקין, הוא ענה לי שכך מבצעים את הבדיקה ולא מדובר במצבר אלא באלטרנטור.

שאלותי:

1) לפני ההנעה, כאשר אני מסובב סוויץ' מלא ונדלקות נורות החיויי השונות, נורת המצבר לא דולקת למרות שלמצבר יש כוח להניע את הרכב. מדוע היא לא דולקת?

2) מדוע כאשר במהלך הנסיעה, מתח הטעינה ירד לאיזור ה 10V-11.5V הנורה לא דלקה? מתי היא אמורה להידלק?

3) מה הסבירות שנורית חיווי הטעינה פשוט שרופה?

תודה לכולכם!

פורסם (נערך)

מנורת הביקורת בלוח השעונים לא קשורה למצבר אלא לאלטרנטור בלבד.

מנורת הביקורת מקבלת פיקוד דרך ווסת המתח של האלטרנטור כלומר במקרים מסויימים מנורת הביקורת לא תדלק אם קיימת בעיה בווסת המתח.

בהחלט ייתכן שמנורת הביקורת שרופה לכן היא לא נדלקת בזמן סיבוב הסוויץ' למצב ON.

מנורת הביקורת צריכה לדלוק כאשר מסובבים את המפתח למצב ON ולהתכבה כאשר המנוע עובד. מנורת הביקורת צריכה לדלוק כאשר קיימת בעיית טעינה.

במקרים מסויימים כאשר מחליפים אלטרנטור יישנם חשמלאים אשר מאלתרים חיבור לאלטרנטור ולא מחברים את הפיקוד למנורת הביקורת.

נסה לפרק את הפלאג שמחובר לאלטרנטור ולתת מינוס ישירות מהמצבר לחוט שהולך למנורה בלוח השעונים ולבדוק שהמנורה נדלקת (סובב את הסוויץ' למצב ON בלי להניע את הרכב).

שאלה : איך מזהים את החוט שהולך למנורה ?

תשובה : בדרך כלל החוט שהולך למנורה הוא בעל שטח חתך הקטן ביותר משאר החוטים המגיעים לקונקטור(קוטר קטן).

אם תוכל לצלם את הקונקטור שמתחבר לאלטרנטור אוכל לעזור לך לזהות את החוט.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה מרק,

1) בעת נסיעה, מתחת לאיזה מתח אמורה נורת "חוסר טעינה" לדלוק?

2) מה דעתך על אופן הבדיקה שביצע החשמלאי? האם ניתן לקבוע בוודאות שמדובר באלטרנטור ולא במצבר?

3) לפני כשנתיים, תיקנתי זליגת יתר שהייתה ברכב. בעזרתך, מרק, נוכחתי לגלות שהזליגה נבעה מאחד מחוטי מחבר האלטרנטור.

לבסוף, את החוט הסורר (שנחשד כחוט הפיקוד לנורה) חיברתי דרך ממסר וזליגת היתר תוקנה. האם ייתכן שהממסר התקלקל ולכן נורית החיויי אינה דולקת (מצד שני, מדובר סה"כ בנורית חיויי ואין לה השפעה על החוסר בטעינה שבוודאות קיימת כרגע - כך שאין קשר בין חוסר הטעינה להתקנת הממסר).

השרשור המדובר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?432439-%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%94-%D7%91%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%93%D7%94-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%9E%D7%93%D7%95%D7%91%D7%A8-%D7%91%D7%96%D7%9C%D7%99%D7%92%D7%94-%28-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-%D7%9C%D7%A0%D7%98%D7%A8%D7%94-94%29/page3&highlight=BLUE01

פורסם

בדרך כלל בדיקה של מתח הטעינה בעזרת מד מתח דיגטאלי נותנת תמונה די ברורה לגבי מצב האלטרנטור, בבדיקה יותר מקצועית מעמיסים

את האלטרנטור ובודקים את זרם המוצא וגם את המתח.

את הבדיקות שציינתי יש לבצע כאשר המצבר טעון למתח 12.6 וולט.

לצערי כבר לא תמצא חשמלאים אשר מבצעים את הבדיקה שציינתי ולפי הספר.

אם המצבר היה פרוק אז לא היית מסוגל להניע.

אני מציע לך לבדוק תחילה את כול החיבורים בין האלטרנטור למצבר ולחזק את קטבי המצבר לפני שמכריזים שהאלטרנטור תקול.

ישנם אלטרנטורים שמקבלים את זרם העירור דרך מנורת הביקורת בלוח השעונים לכן בדוק תחילה את תפקוד המנורה כפי שציינתי קודם לכן.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...