Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לפני שבוע הכנסתי את האוטו למוסך, לאחר בדיקה המוסכניק אמר לי שישנה בעיה בגיר נזילת שמן מהגיר

הוא אמר שאי אפשר לתקן את זה כי זה נוזל מהגיר עצמו לא הבנתי בדיוק למה הוא התכוון.

הוא אמר גם שהגיר דופק בנסיעה כשהוא מעביר הילוכים אני לא בדיוק הרגשתי את זה

עכשיו הוא אמר לי שאני צריך להחליף את הגיר ואין מה לעשות עלות גיר מפירוק 4,500 אלף שקל.

מה אתם אומרים זה נשמע לכם הגיוני שאי אפשר לסדר נזילת שמן בגיר?

שאלתי אותו אם אפשר לנסוע עם האוטו הוא אמר לא מומלץ כי יש ממש נזילה גדולה. האוטו אצלי כבר חודש אני נוסע עליו ככה.

השקעתי על האוטו כבר בסביבות ה- 7 אלף על הרבה דברים ועכשיו הגיר מה אתם ממליצים לי לעשות? לנסוע ככה ולמלא כל פעם שמן ולסחוב את זה קצת לתקן את זה בהזדמנות או ללא ספק להחליף לגיר מפירוק?

פורסם

אהלן, אני לא יודע מה מצב הגיר אצלך ויכול להיות שהמוסכניק צודק וצריך שיפוץ. אבל לפני כן אני מציע שתדע כמה דברים:

1. אם הגיר אצלך דופק\בועט, רוב הסיכויים שזה (כמו בכמעט כל אימפלה שאני מכיר וגם חלק מהביואיקים שחולקים את אותו גיר) וסת (ידוע גם כסולנואיד) לחץ שמן גיר דפוק. בד"כ זו הבעיה, מחליפים והדפיקות מסתדרות. עלות הוסת ב Ebay היא באזור ה 220 ש"ח כולל משלוח לארץ, הרכבה אמורה להיות באזור ה 1000-1200 ש"ח.

2. אני מכיר מישהו שסיפר לי על נזילת שמן מהקרטר של הגיר באימפלה 3.4L מ 2005. לא זוכר כמה עלה לו לתקן אבל זה היה כמה מאות אאל"ט.

3. הגירים האלו, גם שהם "דופקים", אלו לא גירים שהולכים כל-כך בקלות, אני כראיה קניתי את הרכב ככה עם הגיר דופק (לא ידעתי עד שהשמן לא התחמם טוב ורק אז אתה מרגיש, בפעם הראשונה גם אני ישר חשבתי שנדפקתי ואצטרך שיפוץ גיר) וזה היה לפני כמעט 3 שנים. גם אחי קנה את הרכב שלו ככה לפני שנה בערך ואצלו זה 2004 וכשהוא קנה היה על המד כבר 160K ק"מ בערך, ז"א הגיר הזה נסע כשהוא "דופק" המון זמן כנראה. שנינו החלפנו את הוסת הזה ומאז הגירים חלקים, החלפות כמו של גיר חדש, לא מרגישים בכלל. זו בעיה מוכרת ואפשר להגיד המחלה הכי רצינית של האימפלות.

לא יודע כמה ק"מ יש לרכב, אבל לדעתי לך למכון גירים, תספר לו על הבעיה ועל הוסת הזה ותעשה איתו דיל שאם הוא פותח את הגיר (כדי להחליף את הוסת) ורואה שצריך שיפוץ מלא אז הוא יעשה את השיפוץ ויוריד את מחיר ההחלפה של הוסת מהשיפוץ (כי גם ככה הגיר פתוח וגם ככה צריך להחליף את הוסת...) ואז זה בכל מקרה ישתלם לך. הוא בטח גם יוכל לראות בדיוק מאיפה הנזילה ואם ככה הוא פותח את הגיר בשביל להחליף את הוסת אז הוא יכול בטח לסדר לך את הנזילה בעלות נמוכה יחסית. זה מה שאני מציע, אם הגיר באמת נוזל לדעתי אל תמשיך לנסוע ככה.

לא מכיר את המוסך שלך אבל אל תשכח שמוסך שאינו מכון גירים מיד יציע לך להחליף גיר מפירוק (כי הוא לא יודע לשפץ) בגלל שהוא רואה נזילה ואם הגיר מרגיש לו "דופק" אז בכלל סיבה למסיבה, יכול להיות שהוא סתם מנסה לטפס עליך (תלוי מה ההכרות שלך איתו, אולי אני טועה).

דרך אגב מתי הוחלף שמן גיר ברכב? כעיקרון צריך להחליף כל 90 ואומרים שבארץ עדיף אפילו קצת לפני בגלל החום.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

ל- yonisi שמן גיר הוחלף לפני שבוע בכלל כל השמנים באוטו הוחלפו לחדשים האוטו עבר טיפול גדול!

המוסכניק הציע לי לשפץ את הגיר ב- 6,500 אלף הוא אמר לי לא משתלם לך עדיף לך להביא מפירוק והוא יכול לעשות תשיפוץ.

פורסם

וואו בן אדם, שמן גיר הוחלף לפני שבוע?? אני שם כסף שהנזילה היא בגלל סגירה לא טובה של הפילטר גיר. כדאי שתבדוק את זה קודם :)

לגבי החלפת\שיפוץ גיר, לדעתי המוסכניק שלך מסיק מסקנות מוקדמות סתם. לדעתי תפנה למכון גירים רציני ועדיף אחד שמכיר את הגירים האלו.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לדעתי גם הוא מסיק מקנות מאוד מהר

הרכב היה אצלו גם לפני זה עוד פעמיים והוא לא עלה על הבעיה הזו פתאום עכשיו הוא אומר שיש בעיה בגיר כי המחשב רושם לו נראה לי קצת מוזר... אני צריך ללכת למקום אחר לעשות בדיקה

הייתה גם נזילת שמן מנוע והוא החליף את האטם הסתדר נשאר רק הגיר..

פורסם

אם תקלת המחשב היא לחץ שמן גיר אז אני מתערב שזה וסת הלחץ שהזכרתי קודם. בעיה מוכרת מאוד בגירים האלו, הוסת המקורי פשוט נדפק אחרי בד"כ כ 100K, מחליפים ושלום על ישראל. הוסת המחליף הוא של חברת בוש. זה לא מה שנקרא חלופי אלא זה מה שמחליף את המקורי, כי המקורי פשוט דפוק.

תעשה חיפוש בפורום ל 4t65e שזה הדגם של הגיר, תקרא בכמה דיונים כתבתי את אותו הדבר לאנשים עם אותה בעיה של גיר כזה דופק בהחלפות (אימפלות, ביואיק רנדוו ונראה לי שהיה גם לה-קרוס אחד עם אותה הבעיה).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

אוקיי אני אבדוק את זה תודה

ובקשר לנזילת שמן איך זה יכול להיות שאי אפשר לתקן את זה,זה הגיוני?

כי אם אני מחליף באמת את הווסת הזה עדיין יש לי את הבעיה של הנזילת שמן.

או שהוא סתם מנסה להלחיץ אותי הוא אומר לי יש נזילה ממש גדולה של שמן עדיף שלא תיסע באוטו עד שלא תתקן את זה.

פורסם

אכן נשמע לי כמו חרטוט. אם יש נזילה אז צריך להיות חסר לך שמן גיר. אפשר לבדוק את זה בלי בעיה, במיוחד אם זו נזילה רצינית כמו שהוא מספר.

גש למכון גירים לדעתי ותסגור את הסיפור.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

• תוכן חדש...