Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פוקוס 2009

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני מספר ימים הציעו לי מחברת אלדן פורד פוקוס 2009 עם 0 ק"מ 1.6 ליטר.

כרגע ברשותי טויוטה קורולה 2006.

אני מבצע נסיעות לירושלים לא מעט, ורציתי לדעת איך הביצועים של הפוקוס ב"סחיבה בעליות". אני מרוצה מאיך שהקורולה נוסעת בעליות לירושלים. חשוב לי שהאוטו יאיץ ואני לא אצטרך לנסוע על 60 בכביש 1 או 443 לכיוון ירושלים.

מעבר לביצועים הבנתי שהרכב פורד פוקוס יותר מומלץ מהקורולה בנוגע להנאה מנהיגה, נוחות ואבזור, האם זה נכון?

תודה לכם.

פורסם

מניסיון אישי עם שני הרכבים, פוקוס 1.6 מרגיש הרבה יותר כבר מקורולה 1.6. הפוקוס עושה את העבודה אך דורש לחיצה כבדה יותר על דוושת הגז. מבחינת מרווח, נוחות ותחושה בתא נוסעים, הפוקוס לטעמי עדיף.

פורסם

על 60 אתה לא תצטרך לסוע,אתה עדיין תוכל לסוע על 100,פשוט עם קצת יותר מאמץ.

בכל התחומים האחרים (הנאה מנהיגה,נוחות,תא נוסעים) הפוקוס לדעתי עדיפה על הקורולה.

V5

פורסם

אז ככה,

ביחס לקורולה לפוקוס היתרונות הבאים. הרכב הרבה הרבה יותר נוח, מרווח מאד, מאובזר בכל מה שצריך (בטח ובטח אם היתה לך קורולה SUN מעליבה כמו שהיתה לי). הרכב שקט יותר ומשייט בצורה רגועה יותר. המזגן טוב לפחות כמו בקורולה. הפוקוס גם זוכה לשם של רכב אמין מאד , בטח ובטח בשנתון הנ"ל שהיא בשלה מאד. תא מטען גדול יותר אם זה חשוב לך.

מבחינת שילוב מנוע/ גיר, הפוקוס תעשה את העבודה בצורה מצוינת וללא בעיה, אך קח בחשבון שככל שהרכב מועמס יותר , ככה בעייתה מחסור בכוח מורגשת יותר. פחות בכביש בין עירוניי מישורי, אך אם תטפס לירושלים עם ארבעה נוסעים+ מטען בהחלט תרגיש הבדל. לא מסוכן חלילה, אבל בהחלט יש צורך לתכנן עקיפות לדוגמא קצת יותר טוב.

הקורולה נחותה מהפוקוס בכל פרמטר למעט הנ"ל. היא זריזה הרבה יותר ומגיבה יותר בחדות לכל לחיצה על הדוושה, וכן בכללי מרגישה מהירה יותר. גם תצרוכת הדלק מעט עדיפה, אם כי לא משהו היסטרי.

התשובה לשאלתך היא אם אתה נהג "סולידי" או נהג "ממהר". בכל מקרה לא תזדחל לשום מקום, אבל בהחלט קח בחשבון שהרכב יותר כבד ועצל מהקורולה. ללא ספק. עדיין במכלול התחומים הוא לפחות דרגה אחת (בהמעטה) מעל הקורולה (בטח הקודמת).

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...