Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ארגגגג'.

הייתי למטה כמה שעות טובות, סידרתי את הידית הילוכים , נותר חופש ממש ממש מזערי ולא מפריע - טוב ממקודם, הידית פשוט מחליקה למקומה סוף סוף.

עכשיו התחילה בעיה אחרת. שמתי לב שהקויל לא מחובר טוב, חיברתי אותו טוב. יצאתי כחצי שעה אחרי לסיבוב, האוטו מקרטע. עצרתי, סידרתי את הקויל שוב - עדיין מקרטע. פירקתי אותו לגמרי והרכבתי שוב, עדיין מקרטע. הכבל עצמו חדש, אין לו חצי שנה על האוטו, המגע נקי הכבל לא סדוק.

הבעיה היא שכשאני נותן גז בנדיבות - האוטו מתחיל לקפץ, לקרטע, להציק ולעצבן.

סתימת דלק ? מאיפה להתחיל... ?

(פלאגים הוצאתי כבר, חדשים, לא מפויחים ולא משומנים)

פורסם
יכול להיות חוטי הצתה...

חוטי ההצתה תקינים ב100%. גם הקויל בסדר גמור ונמצא במקומו כמו שצריך, עכשיו וידאתי זאת. לאחר שוידאתי זאת יצאתי שוב לסיבוב עם הרכב.

כשאני מאוד עדין עם הגז(ממש עדין, אי אפשר לנסוע ככה ), הוא מאיץ אט אט ולא נחנק ולא מקרטע. ברגע שאני לוחץ על הגז טיפה - הוא מתחיל לקרטע.

סתימת דלק? משאבת דלק ?

פורסם
האם הקירטוע רק בטורים נמוכים או שגם בגבוהים (3500+)?

איך אתה בדיוק יודע שחוטי ההצתה תקינים 100%?

חוטי ההצתה תקינים - נקנו לפני כחצי שנה. מסתמנת בעיה של אספקת דלק רק שאינני יודע היכן להתחיל.

הבעיה מופיעה בעת שאני לוחץ על הדלק בצורה קיצונית, כלומר, באם אני בהילוך שני ואלחץ על דוושת הגז בצורה מאוד מאוד מתונה - כמו סבתא זקנה בת 90, האוטו יאיץ לאט לאט ויגיע למהירות סופית גבוהה וגם יטפס לסלד גבוה (הגעתי בהילוך 3 ל80 קמ"ש בערך).

באם אני אלחץ את הדוושה בצורה קיצונית, האוטו מתחיל לקרטע, להבלם על ידי המנוע ואף לקפץ לו ולהאיט. אני מניח שמה שקורה זה שכאשר אני לוחץ על דוושת הדלק, פרפר המצערת נפתח בצורה קיצונית ואוויר רב נכנס וכנראה שמספיק דלק לא מגיע.

מאיפה להתחיל ומה יש לבדוק ?

הפילטר דלק הוחלף לפני כ8000 ק"מ בערך, פילטרים ופלאגים מוחלפים לפני שזמנם מגיע, לצורך העניין הוחלפו לפני כ2000 ק"מ והיום הוצאו מהאוטו ונוקו.

פורסם
האם התופעה התחילה מיד אחרי שהתעסקת החווט של הכויל?

בעקרון סידרתי את השטנגה.... עבדתי קצת מתחת לאוטו ומעל המכסה מנוע. בזמן העבודה שמתי לב שהקויל לא יושב במקומו ב100%, אז סידרתי זאת.

לאחר שסיימתי לסדר את השטנגה, הנעתי את האוטו ויצאתי לסיבוב.... האוטו נסע בסדר גמור, האיץ בצורה טובה ולא היו שום סימני גמגום. כעבור 10 דקות של נסיעה פתאום התחלתי להרגיש אי סחיבה עצבנית, עצרתי לראות מה קורה ולא מצאתי כלום לא תקין.

אתמול בשעות הקטנות של הלילה היה לי קושי קל בהתנעת הרכב, הוא היה מניע אך כובה לאחר שנייה שתיים. לאחר התנעה עם מעט(הרבה) גז, הוא הניע ונשאר מונע, אך עדיין נסע על הפנים וכל לחיצה קיצונית בגז הביא לקרטוע והאטת הרכב.

מה הסיכוי שבאמת יש קשר להתעסקות עם הקויל ?

פורסם

בעקרון סידרתי את השטנגה.... עבדתי קצת מתחת לאוטו ומעל המכסה מנוע. בזמן העבודה שמתי לב שהקויל לא יושב במקומו ב100%, אז סידרתי זאת.

לאחר שסיימתי לסדר את השטנגה, הנעתי את האוטו ויצאתי לסיבוב.... האוטו נסע בסדר גמור, האיץ בצורה טובה ולא היו שום סימני גמגום. כעבור 10 דקות של נסיעה פתאום התחלתי להרגיש אי סחיבה עצבנית, עצרתי לראות מה קורה ולא מצאתי כלום לא תקין.

אתמול בשעות הקטנות של הלילה היה לי קושי קל בהתנעת הרכב, הוא היה מניע אך כובה לאחר שנייה שתיים. לאחר התנעה עם מעט(הרבה) גז, הוא הניע ונשאר מונע, אך עדיין נסע על הפנים וכל לחיצה קיצונית בגז הביא לקרטוע והאטת הרכב.

לפי תאור הפעולות שבצעת, קשה להגיד.

התופעה שתארת מצביעה על ספיקה נמוכה של משאבת הדלק, שיכולה להגרם כם ממסנן דלק סתום.

אך גם סליל הצתה מקוצר פנימית יכול לתת את אותה התופעה.

לא ניתקלתי אף פעם שמישהו נגע בסליל הצתה והוא התקלקל לאחר מכן. (אולי חוט הצתה ראשי לא מורכב היטב...)

אבל לך תדע.....

בצע במוסך, שמבין עניין, בדיקת לחץ/ספיקת דלק, ובדיקת סקופ הצתה.

פורסם

לפי תאור הפעולות שבצעת, קשה להגיד.

התופעה שתארת מצביעה על ספיקה נמוכה של משאבת הדלק, שיכולה להגרם כם ממסנן דלק סתום.

אך גם סליל הצתה מקוצר פנימית יכול לתת את אותה התופעה.

לא ניתקלתי אף פעם שמישהו נגע בסליל הצתה והוא התקלקל לאחר מכן. (אולי חוט הצתה ראשי לא מורכב היטב...)

אבל לך תדע.....

בצע במוסך, שמבין עניין, בדיקת לחץ/ספיקת דלק, ובדיקת סקופ הצתה.

גם אני חושב וכמעט בטוח שמדובר בבעיית לחץ דלק.

מחר אחליף את מסנן הדלק ואבדוק הרכב, אם כי לא נראה לי שיהיה כל שינוי.

מקווה שיהיה לי זמן להגיע למוסך פיאט בב"ש לבדיקה במחשב, אני לא מכיר באיזור ב"ש אדם המתעסקת במערכות הזרקה.

פורסם

יש לבדוק גם את תקינות מחשב ההצתה הנקרא "דיג'יפלקס" ואת חבורי ההארקות הנמצאים מתחת לארגז המצבר בחזיתו.

בדיקת מחשב ההצתה "דיג'יפלקס" מתבצעת ע"י אוהמטר שקצה אחד שלו מחובר אל קוטב שלילי (מינוס) של המצבר וקצה שני של האוהמטר נוגע בצלעות הקרור המתכתיות של מחשב ה"דיג'יפלקס". ההתנגדות צריכה להיות עד 2 אוהם. התנגדות גבוהה בהרבה יותר מעידה על חוסר הארקה למחשב ההצתה ואז יש לחבר לחוט השחור המתחבר אל המחשב חוט הארקה ישירה אל גוף הרכב. לאחר מכן יש לבצע שוב המדידה ע"י האוהם מטר. אם יש שפור אז נפתרה בעית הקרקת המחשב. אם ההתנגדות עדיין גבוהה מאוד, יש נתק פנימי בתוך מחשב ההצתה (דיג'יפלקס) ויש להחליפו באחר.

(נתק פנימי כזה עלול להגרם עקב נגיעת כלי עבודה מתכתי בגוף המתכת של המחשב ובקוטב חיובי של המצבר).

בתקוה שסייעתי לך ונא דווח תוצאות - רפי לין :idea:

פורסם
יש לבדוק גם את תקינות מחשב ההצתה הנקרא "דיג'יפלקס" ואת חבורי ההארקות הנמצאים מתחת לארגז המצבר בחזיתו.

בדיקת מחשב ההצתה "דיג'יפלקס" מתבצעת ע"י אוהמטר שקצה אחד שלו מחובר אל קוטב שלילי (מינוס) של המצבר וקצה שני של האוהמטר נוגע בצלעות הקרור המתכתיות של מחשב ה"דיג'יפלקס". ההתנגדות צריכה להיות עד 2 אוהם. התנגדות גבוהה בהרבה יותר מעידה על חוסר הארקה למחשב ההצתה ואז יש לחבר לחוט השחור המתחבר אל המחשב חוט הארקה ישירה אל גוף הרכב. לאחר מכן יש לבצע שוב המדידה ע"י האוהם מטר. אם יש שפור אז נפתרה בעית הקרקת המחשב. אם ההתנגדות עדיין גבוהה מאוד, יש נתק פנימי בתוך מחשב ההצתה (דיג'יפלקס) ויש להחליפו באחר.

(נתק פנימי כזה עלול להגרם עקב נגיעת כלי עבודה מתכתי בגוף המתכת של המחשב ובקוטב חיובי של המצבר).

בתקוה שסייעתי לך ונא דווח תוצאות - רפי לין :idea:

ההתנגדות הרבה יותר נמוכה מאשר 2 אום ואף שואפת לאפס.

ישנו גם קושי בהתנעה לאחר שהמנוע היה כבוי כמספר שעות - האוטו מתניע וכובה מייד, או רועד בצורה קשה ואז כעבור מספר שניות (רב מהרגיל) הטורים עולים והרעידות פוסקות.

בעת לחיצה על דוושת הדלק, המנוע משתנק, והאוטו מקרטע וקופץ.

פורסם

אני לא סגור על עצמי מה הדפוק, אני או האוטו.

עכשיו יצאתי לנסיעה והאוטו נוסע בסדר גמור, אחרי שיומיים הוא גמגם וזעק לשמיים.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הייתה לי את אותה הבעיה באונו שלי אחרי חודש שקניתי אותה....הבעיה היא בצ'יפ של האינג'קטור(ההזרקה) הוא איכשהו מתחיל להידפק וצריך להחליף אותו, אני החלפתי רק אותו בגלל קשרים כי ממש קשה להשיג אותו לבד בלי כל האינג'קטור, אז אני ממליץ לבדוק את העניין....

Fiat Uno 1.4 i.e.S. I

Named: "Bella" I

Year: 1995 I

• תוכן חדש...