Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הZX 1600 שהצלנו משחיטה עודנה בדרכים, מוצלחת מתמיד.

בימים האחרונים שמתי לב שמחוג מד החום עומד באופן יציב על 100 מעלות.

לא יורד, לא עולה.

היום החלטתי לבדוק לפשר הדבר, הנעתי את הרכב ומילאתי מים.

סה"כ הוספתי, להערכתי, ליטר וחצי מים.

זה אומר שיש מים שנעלמים. (מילוי אחרון: לפני כשבועיים)

השמן צלול ונקי, לא עכור, המפלס שלו לא ירד ולא עלה ונשמר יופי. (כנ"ל, שבועיים)

כשאני נותן גז, המים משפריצים ויש בהם בועות.

ניסיתי לנקז אוויר מהמערכת - זה עזר, הרכב שמר על טמפ' כניסת מאווררים ותרמוסטט נורמאלית, אך בסבב השני (פעם שלישית שהמחוג מתקרב ל100) הוא נשאר שם, ושוב השפריצו מים והיו בועות.

הצינורות מרגישים "ריקים" ובכל מקרה, גם כשהם חמים, אין בהם לחץ והם לא קשים ונוקשים.

ייאמר שהצנרת מאד מאד עתיקה.

להבנתי, 1 מ2:

חור באיזה שהוא מקום, או סדק בצינור ממנו יוצא קיטור או מטפטפים מים, ונכנס אוויר.

או, ראש מנוע. מה שתואם את הסימפטומים למעט סחיבה מצוינת, שמן צלול, טמפ' יציבה וכו'.

אשמח לדעתכם.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

תבדוק טרמוסטט אם הוא פתוח או סגור,(תקוע).

תבדוק צינור תחתון של הרדיאטור בעל החיבור "המהיר" שנוטה להתפרק ולגרום לנזילה.

ניסית להפעיל לחץ על הרדיאטור ולראות אם הוא יורד?.

תנסה לעשות ניקוי לרדיאטור עם מים בלחץ וחומר ניקוי ושוב מים בלחץ.

פורסם

זה שהחום קבוע על 100 אומר שמשהו מאוד לא תקין

צריך להגיע ל100 רק לזמן קצר ולרדת- בזמן עמידה בפקק או רמזור ארוך לדוגמא

גם בזמן נסיעה זה קבוע על 100?

גם עם מזגן פועל?

אני רק מקווה שאתה לא ממלא מים מהברז ואז ברור שב100 מעלות הם רותחים וקופצים

נוזל קירור רותח ב120 בערך

2 המאווררים פועלים או שרק אחד?

הפקק של הרדיאטור הוא שחור מפלסטיק עם ציור של ספר?

החימום באוטו מחובר?

פורסם

כיוון אחר: אולי יש לך סדק במיכל עיבוי (אני לא זוכר אם בדגם הנ"ל יש), וכאשר האוטו חם המיכל מתנפח טיפה והמים נוזלים ומיד מתאדים? חפש סימני אבן מסביב למיכל, הבנתי שאתה ממלא מים רגילים...:?

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

היי, סליחה על ההיעדרות.

הרדיאטור חדש. בדגם הזה, כולל מיכל עיבוי. להערתכי לא עברו עדיין 2000 ק"מ מאז שהתקנו אותו. אז אני לא מאמין שיש טעם בניקוי רדיאטור או מזילות ברדיאטור. כמובן שיכול להיות, אבל זו סבירות נמוכה. אין סימנים לנזילה מהרדיאטור, מחפש כל הזמן...

ייתכן שיש בעיה מכיוון המחבר המהיר, כי אני לא יודע האם הוא שרד את ההחלפה. מצד שני, כאמור, אין סימנים לנזילה. (ומכאן החשד לקרע בצינור)

תרמוסטט תקוע לא יסביר את הבועות שמגיעות ובכל מקרה, הוחלף גם הוא עם הרדיאטור. (לא אומר שזה שווה משהו)

היה מכסה מתכת דור ישן, החלפתי במכסה פלסטיק שחור עם ציור "של ספר" יחד עם החלפת הרדיאטור.

מאז שהרכב אצלי - נוזל פרסטון ירוק (מיום החלפת הרדיאטור - יומיים אחרי הרכישה). לא יודע מה היה לפני כן.

מה שמבעבע זה הפרסטון הירוק. הוא לא רותח, הוא קופץ בגלל בועות תמים. אני מניח שהוא לא רותח כי אין אדים.

החום קבוע על 100 כל הזמן. גם עם מזגן. 2 מאווררים עובדים.

הרעיון הכי מבריק שרשמו כאן זה לגבי החימום של הרכב.

רדיאטור חימום סתום. (אין חימום ברכב) אבל הצנרת עוברת דרכו עדיין.

אני אנסה לחפש עקבות פרסטון בקבינה.

האם לנתק את הצינורות מהרדיאטור חימום ולשים פקקים במקומות המתאימים? (או מעקף...)

כרגע ה.רדיאטור חימום לא בא בחשבון.

או לפניכן לחפש פתרון נוסף?

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

לדעתך הבעיה נעוצה בר.חימום?

עשיתי מעקף דומה בוולקן, עד שהחלפתי את הרדיאטור חימום.

רק ששמתי פקקים, ואחד מהם נפרץ :)

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

על פני הפורום אין באפשרותי לחוות דעה האם זה ר.חימום, או שיש סתימה באחד הצינורות או במקום אחר.

יתכן גם שיש בעיית סרקול ממשאבת מים, ויש לבדוק האם היא נוזלת.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
היה מכסה מתכת דור ישן, החלפתי במכסה פלסטיק שחור עם ציור "של ספר" יחד עם החלפת הרדיאטור.

לפי התיאורים שלך נשמע שמערכת הקירור לא שומרת על לחץ. אם המערכת תשמור על לחץ תקין אז גם אם תשים מים רגילים הם לא ירתחו ב100 מעלות.

לדעתי כל הבעיה נעוצה במכסה רדיאטור לא מתאים שלא שומר על לחץ וממנו בורח הנוזל. אם אני לא טועה המכסה המקורי הוא מכסה מתכת עם כיתוב 1400 עליו, שזה אומר שהוא שומר על לחץ 1400 hPa או 1400 מיליבאר, שבכל מקרה זה אומר 1.4 באר שזה לחץ יחסית גבוה שצריך להיות במערכת.

עכשיו לפי מה שאני יודע, הרדיאטור המקורי הוא ללא מיכל עיבוי ועם מכסה מתכת שנסגר בחצי סיבוב, ומכסה הפלסטיק עם ה"ספר" הוא מכסה שנסגר בהברגה על מיכל עיבוי, אם תוכל להסביר מה בדיוק עשית שם זה יעזור..

כמו כן אני לא חושב שלרדיאטור חימום פנימי או משאבת מים כמו שהזכירו פה יש קשר לבעיה שלך. (במידה ובאמת אין נזילות כמו שציינת)

פורסם

היי, נזילה ממשאבת מים לא תמיד נראת לעין.

גם לגבי רדיאטור חימום: באחד מהרכבים היה לי בעיה שהחיבור של הצינור לקיר אש מוחזק עם בנד פלסטיק שאיבד את תכונותיו במהלך השנים ונזל לי משם מים, לקח לא מעט זמן לאתר את התקלה הזו.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

ככה:

הרדיאטור מגיע עם המיכל עיבוי. גם ב1600, גם ב1900. אני לא זוכר איך זה ב1400, אני משוכנע שאותו דבר.

אני יכול לנסות לחזור לפקק הישן, אם אמצא אותו.

אני לא חושב שאמורה להיות בעיה, כי הפקק השחור אמור להחזיק לחץ גבוה יותר. (כזכור לי)

ממקום מסוים נכנס אוויר למערכת.

או שהמכסה לא אוטם (ייתכן)

או שיש סדק / קרע בצינורות (גם ייתכן)

או שיש משהו עם הרדיאטור חימום (יתכן באותה מידה)

לא מאמין שזו המשאבת מים, אבל כמובן שמאד יכול להיות.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

• תוכן חדש...