Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום!

בתאריך ה-13 ליולי,אני ועוד שלושה חברים טסים לאיה נאפה.

מכיוון שחרשתי את הרשת ולא מצאתי תשובות לכמה משאלותיי,אפנה לאנשים שכן היו שם וכן יידעו לענות לי על כמה שאלות קצרצרות.

1.טלפונים.אנחנו מתכוונים לקחת פלאפונים לשם,על מנת לקבל שיחות מההורים ואחד מהשני "למקרה-ו"נצטרך אחד את השני.האם העלויות של השיחות יהיו בשמיים?או רגילות כמו בארץ?כמו כן הייתי רוצה גם לדעת האם מקבל השיחה שנמצא בנאפה ומקבל שיחה מהארץ מחוייב לשלם סכום?

2.עניין הניידות.

מכיוון ואנחנו יוצאים ע"מ להנות ולא בכדי להתפשר,אנחנו לוקחים כל אחד כ-1,500 שקלים לבזבוזים בלבד,אין בעיה של כסף.

מהי השיטה הכי נוחה להתניידות שם?הבנתי שאפשר לשכור ווספה.מומלצת הווספה?

האם עדיף לשכור רכב 1.4 ידני בתשלום של 205 שקלים למשך חמישה ימים?

3.מסיבות ואטרקציות.

תנו לי בבקשה המלצות לכל מיני מקומות שאפשר להנות בהם.אם זה שמות של מסעדות,של פאבים,של קלאבים.הכל הולך.

אנחנו נתארח במלון "פייר אן" Pierre Anne,מי שמכיר.אני רוצה לקבל מכם בבקשה חו"ד על המלון.

תודה רבה!

אבירן.

פורסם

מייק איט +1 .

אם אפשר ברשותך אשאל עוד כמה שאלות.

אני לפני גיוס ואני מעוניין לנסוע.

כמה כסף בגדול אני צריך?

בנוגע לאוכל ושתיה וכו' המחירים גבוהים?

כמה אנשים לנסוע (3 או 30 )?

תודה מראש.

פורסם

המחירים של האוכל עד כדי כך גבוהים שאנשים מביאים מהארץ כמה שיותר אוכל בשביל לא לקנות שם.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

בכל אופן אנחנו במלון חצי פנסיון וזה כולל א.צהריים וערב.

ארוחת בוקר לא מאמין שתהיה לנו נחוצה,אבל נתגלגל ונראה...

פורסם

1. שיחות לחברים שלך שהם איתך בנאפה זה עלות שיחה מקומית שם , שיחות עם ההורים בארץ זה יקר.

2. הייתי ממצליץ לקחת לפחות 500 דולר אם זה לשבוע ימים.

3. אנחו השכנו ווספות.. 400 שקל ל4 ימים אני חושב עלה לנו, מה שנוח לך.

4. מסיבות: אבביס , מל ישראלים אבל נחמש שם, ICE מסיבות קצף, castle תגידו שאתם מספרד אבל.. זה המועדון הכי טוב שהייתי , אינספור רחבות. ולא עולה לי עוד..

תהנה..

פורסם

אני הייתי בנפה לפני שנה עם חברים ואני יכול לתת לכם כמה המלצות:

1. מבחינת אוכל, כסף וכל זה, נורא נורא יקר שמה (פאונד אחד שלהם זה 10 שקל שלנו), אז מבחינת כסף אני מציע

לקחת לפי חישוב של 100 דולר ליום +- מלפני שנה הדולר ירד, בשערי חליפין של אז 100 דולר היה נותן לך 40 פאונד שלהם, אז תעשו חישוב של 400 שקל ליום +-(המלצה חמה שלי זה להגיע בכלל עם יורו לשמה). חוץ מזה רשמתה שיש לכם ארוחת בוקר וערב מהמלון לנו לא היו ארוחות בכלל.

2. ברגע שמגעים לא להיות מופתעים אבל המלון דורש כל מינה פקדונות שחלק יוחזרו אחרי השהייה במלון (במלון שאני הייתי בוא לקחו לנו משהו כמו 7 פאונד לליה בשביל מזגן, 20 פאונד פיקדון על החדר מכל אחד ועוד כמה דברים שאני לא זוכר).

3. לגבי אופנועים טרקטורונים ושאר ירקות, מומלץ לעשות "סקר שוק" בעיר שמגעים, הכוונה לעבור אצל כמה משכירים בעיר ולבדוק מה הכי אטרקטיבי ומי נראה הכי פחות נוכל. אני השכרתי אופנוע 50 סמ"ק לשבוע ב 35 פאונד (350 שקל).

4. לגבי מעודונים וכל זה, בעקרון הכל ממוקם במקום אחד, הדנס ברים והמועדונים . מתחילים את הערב בדנס ברים שפתוחים עד השעה 2 ואחרי זה נכנסים למודעון. ממולץ: מסיבת קצף באייס זה חובה, בלאק אנד וואיט חמוד, קאסטל (להגיד שאתם מאירופה או משהו לא מתים אלינו שמה), ממולץ בחום אפטר באקווה אחרי המסיבה בערב. ממולץ יום אחד ליסוע לפארק מים בנפה ממש נחמד.

5. לגבי מחרים של הפלאפונים וכל זה ממולץ שתברר בארץ עם החברה הסללורית שלך הם יספקו לך את כל התשבות.

מקווה שעזרתי, עם יש לך עוד שאלת אשמח לעזור.

אלון

TOYOTA - PRIUS

חסכונית וידידותית לסביבה.

פורסם
1. שיחות לחברים שלך שהם איתך בנאפה זה עלות שיחה מקומית שם , שיחות עם ההורים בארץ זה יקר.

אני לא חושב שהשיחות לחברים זה עלות שיחה מקומית. אם אתה מתקשר דרך הפלאפון שלך ודרך הספק שלך בארץ (אורנג', סלקום וכו') אתה תשלם הרבה גם אם תתקשר לחבר שלך שנמצא מטר לידך. שיחות רגילות לארץ כמובן יהיו יקרות אבל שים לב שלכל ספק יש את המבצעים שלו לחו"ל וצריך לסגור על זה עם מרכז השירות לפני שנוסעים. בסלקום למשל היה לי כ-1.5 שקלים לדקה בשיחה לארץ (רגיל ללא "סלקום חו"ל" שצריך להפעיל לפני שיוצאים מהארץ זה הרבה יותר יקר).

בקיצור, חפש את המסלולים המתאימים.

פורסם

תודה רבה חבר'ה.

אנחנו מתכננים להביא אלכוהול לדר,האם לקנות בדיוטי-פרי?

האם לקנות כבר שם? הבנתי מאבא של חבר שנקנה בדיוטי ייצא הרבה יותר זול משם.

גם לגבי בקבוקי מים אנחנו מביאים איתנו.

פורסם

חחחחחח סיגריות אנחנו לא צריכים..

אוקיי תודה רבה חברים!

אם יהיו לי עוד שאלות בהמשך אני אכתוב כאן.

רב תודות!

אבירן.

פורסם

המחיה שם יקרה מאוד 1500 ש"ח הספיק לנו ל4 ימים בלבד.

זה כולל מסיבות ואלכוהול וכו' ודווקא לא התפרענו הרבה ועדיין לא הספיק.

רכב משכירים רק מגיל 25 אם אתה מתחת אתה יכול לשכוח מזה.

בשביל לשכור קטנוע אתה צריך להשאיר דרכון - אל תעשה את זה ותשאיר רשיון,אם עדיין רוצים דרכון תעבור למקום אחר.

תצלם את הקטנוע לפני שלא יגידו לך ששברת אותו.

אל תגיד באיזה מלון אתה, אני יודע שהיו מקרים שהאנשים שהשכירו לך את הקטנוע גנבו אותו מהמלון ואז אתה צריך לשלם עליו.

תנהג תמיד עם קסדה ,בדיוק לפני שעזבתי מישהו מהמלון שלי שבר את הגולגולת,חוץ מזה זה קנס של 500 ש"ח.

וגם אל תשתה ותנהג ,מנסים דווקא לתפוס שם את הישראלים על כל שטות קטנה כי יש שם מלא ערסים שעושים בלגאן.

וגם אל תיכנס למועדון הקאסל.

יש 2 קילומטר מחוץ לעיר את בית חבד ,לך לשם יש שם אנשים זהב שיעזרו לך בכל מקרה של צרה,וחוץ מזה יש שם חומוס (:

יש לך את הפארק המים ,כיף לאללה.

יש לך את ניסי ביץ' - הרבה ציצים.

יש שם הרבה דאנס בארים טובים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
תודה רבה חבר'ה.

אנחנו מתכננים להביא אלכוהול לדר,האם לקנות בדיוטי-פרי?

האם לקנות כבר שם? הבנתי מאבא של חבר שנקנה בדיוטי ייצא הרבה יותר זול משם.

גם לגבי בקבוקי מים אנחנו מביאים איתנו.

בקבוקי מים אין צורך ליסחוב. תיקנו שמה כל פעם שישה באיזה סופר מקומי.

לגבי אלכהול תיקנו בדיוטי, אבל תיזהרו שלא יתפסו אותכם שמה במכס. חוץ מזה שבקיוסקים שמה האכוהול לא כזה יקר.

אלון

TOYOTA - PRIUS

חסכונית וידידותית לסביבה.

פורסם

כמה טיפים:

טלפונים -> לא לקחת בכלל, כל דקת שיחה[מהארץ או לארץ] זה 11 שקל, ככה זה לפחות באורנג'. אפשר לקנות כרטיס חיוג ב-30 שקל, מספיק לטלפונים לארץ

אלכוהול -> כמה שיווווותתתרררר, בכניסה לקפריסין לא יסתכלו על זה אפילו ולא משתלם בכלל[ויש חשש לזיופים] בוודקה שמוכרים שם.

ניידות -> מממש לא מומלץ לקחת 2 גלגלים, ואם כבר, אז 4 גלגלים ומעלה אל תשכח שאתה לא לבד, והרמזור היחידי באיה נאפה הוא המלצה בלבד וצריך לעבור אותו עם 70 עיינים לכל כיוון, השכרה של אוטו היא מגיל 21[ממש נדיר] והרוב מגיל 24, טרקטורונים לוקחים או אצל גורג', שהבן אדם פשוט נשמע של ברבור, או מוויקטור. או לחלופין, מונית, 10 שקל לבן אדם לכיוון, אם לוקחים מכל אחד אחר, כשהוא שואל אתכם באיזה מלון אתם מתאכסנים תזרקו לו שם של מלון אחר, הם נוהגים לבוא בלילה למלון ולשבור את הפלסטיקה של הכלי, ואז ברגע ההחזרה של כלי הרכב הם דורשים סכומים לא הגיוניים בעליל[שאתה מחוייב לשלם כי אחרי הכל הדרכון שלך אצלו, אין השכרה בלי דרכון, למרות ששמעתי על אנשים ששכרו כלי תמורת ת.ז. ישראלית, אומנם 50 סמ"ק אבל גם משהו].

לגבי הדלק -> לרוב הטרקטורנים יש מיכל של 8 ליטר והמנועים הם +- 150 סמ"ק, יצא לי אישית לתדלק 5 פעמים ב-4 ימים ש-3 פעמים מתוכם נתקעתי באמצע חור ורצתי יחף על אספלט רותח בלי חולצה, קח איתך בבקבוק עוד ליטר למקרה חירום.

** צא מנקודת הנחה שהטרקטורון שאני שכרתי לא נח לרגע, אולי בערבים שהיינו שתויים מדי מכדי לנסוע **

מחייה -> אומנם פאונד אחד שווה 10 שקלים, אבל ארוחה בברגר קינג ב-Square[לא אוכלים במקדונלדס, כל בורגר בגודל כדור טניס] עולה 3.5 פאונד, אני ממליץ על עוף =], תצא מנקודת הנחה שכל קנייה שאתה עושה, היא כמו בקיוסק בתל אביב, ולמעשה המחייה דיי דומה לארץ, את המים בברז לא שותים שם, אלא קונים שישייה בסופר בפאונד אחד[10 שקל!@#$ יותר זול מהארץ], הדלק גם זול שם ועולה 4 זוזים לליטר.

בחורות -> או שאתה ספרדי ואומר כל הזמן מוצאצו'ס לבנות שם, או שאתה חייל בצבא בישראל ואתה עלול לחזור ל"מלחמה" ולא בטוח שתחזור ממנה[בריטיות ושוודיות נמסות כשהן שומעות את זה].

לגבי הביזבוזים, בגלל שהיום ארוך[ואוכלים ונהנים בצהריים ומבלים בערב] יוצא שאתה שורף 500 שקל ליום ואם לא יותר, בכל מקרה אני לשבוע לקחתי 3K, שהספיק לי גם למסיבות[מסיבת יאכטה עם ישראלים מומלצת] גם לטרקטורון[שעלה 250 שקל ליום] בשותף עם עוד שני חברים וגם למחייה.

** אם אתה חובב חומוס, תביא איתך כמה שיותר, החומוס היחידי שיש שם הוא בבית חב"ד[שמומלץ ללכת לשם בשישי בערב] שהוא בערך בגיל שלך.

כללי זהירות לגבי נהיגה בקפריסין:

הנסיעה בקפריסין היא הפוכה מהארץ, למרות שהקפריסאים[כמו כל האירופאים] מאוד רגועים ומסבירי פנים, זה מסוכן ביותר ואסור לאבד ריכוז, אני הובלתי שיירה אחרי עצירה בבית חב"ד ובמשך 3 קילומטר נסענו בנתיב הימני עד שטנדר עם יווני חמוד עצר את כל התנועה, ירד מהרכב והסביר לנו שנוסעים בצד שמאל. תמיד תיזהר מהטרקטורונים ומהקטנועים שם. חלקם נוסעים כמו מטורפים. חלקם יותר שפוי.

כשיורדים לכביש מסתכלים קודם לצד שמאל ואז לצד ימין, תמיד תיסע עם קסדה, כי אם לא תאבד 2500 שקל, אל תיסע שתוי, כי אם תתיתפס תיפרד מ-5000 שקל, אם תיסע על חוף הים, תיפרד מ-2000 זוזים, שם המשטרה לא כמו בארץ, שם הם נמצאים בכל חור, אם תיתפס בלי לוחית רישוי[קרה לחברים במלון] - תשב במעצר עד למשפט בבוקר, שם השופט יגיד לך שאם זה יקרה לך עוד פעם בשנתיים הקרובות אתה תיכנס למעצר למשך שבוע ותיפרד מ-5000 זוזים, הנסיעה ב-Square מותרת רק בשעות הבוקר, אך מניסיון, הם לא עשו לנו כלום ב-10 בלילה.

לגבי המלון, מומלץ בחום שכל האזור של המלון[כמו אנטאה שמחולק לפי ארצות] יהיה של ישראלים בלבד, כי שם כולם מנומסים מדי ואיך שהם מגיעים אחרי מסיבה או אחרי 11 בלילה[מחוץ למלון כולם משתחררים] נהיה שקט בלבד, המלון שלנו היה היחידי שב5 וחצי בבוקר כולם שרים: "אנחנו מאמינים בני מאמינים", ואני מתכוון לכולם -> כולם יצאו מהמרפסות.

לגבי כללי התנהגות עם גורם זר[שוודי, בריטי/כל אירופאי אחר], הם לא יכולים להקשיב ליותר מבן אדם אחד בו זמנית, במקרה שאתם חבורה ישראלית שיושבת עם איזה בריטי, הוא לא יבין כלום[לנו זה קרה עם שוודי, שהכרנו לו את הנרגילה ופיטמנו אותו באבסנט].

עוד טיפים, בה"פ.

----

פורסם

אם כך אז לפי דעתי כדאי לרדת מהר מאוד מ"עץ" ההתניידות שם.

אנחנו כולנו בני 18-18.5.אז רכב לא ייתנו לנו למרות שכולנו בעלי רשיון של שנה+.

באים לשם בכדי להנות ולבלות ולראות קצת מה הם מסיבות שלא בארץ,בטוח השתייה תזרום שם כמו מים,ומכיוון שאנחנו באים לבלות ולהנות ולא לגרום לצרות לא כדאי לנהוג אחרי ששותים (גם מסוכן מאוד מבחינה פיזית).

מה עוד אני צריך לדעת לגבי המקום הזה?

השקעים שם רגילים 230V כמו בארץ?או אמריקאים 110?

אם יש לכם עוד פיסות מידע חיוני אני אשמח לקרוא!

תודה רבה חברים,הרחבתם לי אופקים!

פורסם

ממליץ לך להריץ חיפוש בפורום על איה נאפה. אולי ברשת לא מצאת מענה לשאלותייך, אבל על נושא ההתניידות דובר כאן המון.

1500 ש"ח לצערי לא יספיק לך, אני לקחתי כמעט 2500 ש"ח לבזבוזים והיה בסדר גמור. כל זה למרות שלא התפרעתי בקניות או הגזמתי בדיוטי פרי.

קחו מהארץ אוכל לבין הארוחות במידה ואתם על בסיס חצי פנסיון - לא להגזים, תחלקו את המזון שווה בשווה מול כולם על מנת להמנע מעודף משקל במזוודות.

שי אסרף - Team Kobi-Racing

• תוכן חדש...