Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Nigel Roebuck על נטישה המונית בפרארי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מיכאל שומאכר הצטרף לקבוצת בנטון מיד אחרי מרוץ הבתולין שלו במדי ג'ורדן , ספא 1991 שם כיכב , משך את העין למי שצריך וכמעט מיד הוחתם על ידי בריאטורה בבנטון .

מיכאל שומאכר החל לבנות סביבו בבנטון את הצוות שרצה , את הקבוצה בדמותו וברצונו כשהמטרה היא כמובן אחת- אליפות.

עונות 94 ו-95 הביאו איתם את האליפויות המיוחלות ולנהג הגרמני לא נותר הרבה מה להוכיח בבנטון , העיניים היו נשואות קדימה, לקבוצה של הפורמולה-1 , לפרארי.

מיד כשהגיע לפרארי, שהיתה קבוצה בינונית ומטה באותו הזמן החל מיכאל שומאכר בפרוייקט בנייה מחודש , זהה כמעט למה שעשה בבנטון מספר שנים קודם לכן.

וקבוצת בנטון ? היא חזרה להיות אותה קבוצה שגרתית שהיתה קודם לכן , עם צמד נהגים טובים - ברגר ואלזי - אבל לא יותר מזה.

הנהג המוביל עזב אותם ועימו גם כל הצוות שכלל את רוס בראון ולהקתו.

עונת 2006 בפורמולה-1 היתה בסימן פרישתו של מיכאל שומאכר מנהיגה פעילה בפורמולה-1 , מאותה קבוצת פרארי שנבנתה בצלמו . רוס בראון הודיע מראש על כוונתו לפרוש לשנת מנוחה ב-2007 והיו עוד רמזים באויר על שינויים כאלו ואחרים שעומדת הקבוצה לעבור .

מיד לאחר פרישתו של שומאכר השמועות נעשו אמיתיות כאשר נעשה רענון בקרב כמעט כל אנשי הסגל בפרארי , כשאחרון העוזבים הוא כנראה ניג'ל סטפני , שבזמנו היה צמוד למיכאל שומאכר .

האם אנו עומדים לצפות שוב בחזרת "מקרה בנטון" ? האם פרארי יעמדו בשינוי ? האם רייקונן יעמוד בציפיות או שאולי יהיה זה

דווקא פליפה מאסה שיגנוב את ההצגה

l_1-3.jpg

l_90-3.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

והנה מה שיש לרב Nigel Roebuck להגיד בעניין הזה , וגם בהקשר לעונת 62' כשגם אז היתה עזיבה המונית בפרארי -

I must admit it's hard to remember, during my time as an F1 journalist, a mass exodus from a team such as Ferrari have recently undergone. At the end of 1962, though, something similar happened at Ferrari, when a large number of senior engineers - plus drivers Phil Hill and Giancarlo Baghetti - departed at the same time.

The circumstances were different, however. I think what has happened recently was just one those things: Michael Schumacher retired, Ross Brawn had long been thinking in terms at least of a sabbatical, etc. Back in '62 there was major political upheaval in Maranello, and those who left, led by technical director Carlo Chiti, set up a new team, ATS - which made less than no impression in 1963, and soon disappeared from sight. At which point a lot of folk went back to Ferrari...

Back to the recent changes in the team. As people have said, on the face of it the team is going back to being more 'Italian', most notably with the appointment of Mario Almondo as technical director, replacing Ross Brawn.

Without wish to doubt Almondo, before he has so much as been to a race in his new capacity, he has very big shoes to fill, and I think Brawn's blend of calm and intense competitiveness will inevitably be missed. Quite apart from anything else, there is no sharper 'tactical' brain in motor racing than Ross's, and Michael has many a time alluded to victories that owed more to Brawn than to himself.

Then there's the new driver. Kimi Raikkonen is a very different type from Michael. There's obviously no doubt at all about his speed and class as a driver, but he's not a notably warm individual, and, with the best will in the world, I can't see him matching Schumacher for dedication and commitment - in fact, one cannot imagine anyone matching Michael in that regard.

That said, I can see Kimi winning a great many races for Ferrari, and if I were betting now on the outcome of the 2007 World Championship, my money would be on him. The importance of Ferrari's knowledge and experience of Bridgestone tyres - on which all must run next year - should not be underestimated.

It's inevitable that there will be growing pains at Ferrari in '07, as a variety of new people find their feet, but Ross Brawn is confident that the team's future is in good hands, and he must presumably have had a hand in some of the recent appointments. The effect, though, of his own absence - and that of Schumacher - cannot be other than very considerable.

asknigel2.jpg

ומה אתם חושבים ?

דובי

פורסם

לדעתי, פרארי ירדו קצת ולא יגיעו לאותן תוצאות של השנים האחרונות (כן גם בשנתיים של אליפויות רנו/אלונסו פרארי בלטו)

לדעתי, הקבוצה מספיקה חזקה, ובמיוחד עשירה כך שלא תהיה התפרקות כללית

לטובת כול הענף והעניין שלנו כצופים, אני מקווה שאכן לא אתבדה - עם פרארי כקבוצה בינונית/חלשה כל הענף ייראה פחות מעניין

פורסם

פר4ארי נמצאת בענף כבר די הרבה זמן , אני מניח שהזעזועים לא יוסיפו לה , וריקונן הוא אכן לא שומאכר , אבל למרות הכול גם אם תהיינה לה עונה אחת או שתיים גרועות , יש מספיק נסיון מצטבר בקבוצה ע"מ למצוא את האנשים שיוליכו אותה לנצחונות

אני מאחל להם הצלחה

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

שלום לכולם,

תראו לריקונן אין עדין את התארים שיש לשומכר נכון, אבל עם אוטו שיחזיק מעמד עד סוף המרוץ, ובלי לחשוש יותר מידי, מתי יעוף לו הספוילר, או תקלה מכנית אחרת, כפי שהיינו עדים בשנים האחרונות במקלרן (וזה לא שאני מזלזל בהם) כי גם ככה הוא הגיע למקום רביעי, ושלישי.. בסיום עונה!!

אני חושב שפררי תמשיך ליהיות למעלה גם אם אין לה את כל הצוות הקודם, וילמד את אלונזו איך לנהוג!!!

פורסם

הפורמולה-1 עם פרארי כקבוצה בינונית ולא קבוצת צמרת במלוא מובן המילה זו לא מילה גסה.

תחילת שנות ה-80 היו בדיוק שנים כאלו , שנות השפל של פרארי . ג'ודי שכטר , נהג המרוצים הדרום אפרקאי (והוא גם יהודי) היה האחרון שהביא אליפות לקבוצה האיטלקית ואחריו היתה שממה מבחינת אליפויות

היו פה ושם נצחונות של ווילנייב , פירוני , רנה ארנו ואלבורטו ואפילו ז'אן אלזי הצליח לטפס אל המדרגה העליונה על הפודיום, אבל אליפות ? רק כאשר הגיע מיכאל שומאכר היא חזרה לאורווה .

ובכל זאת הפורמולה-1 התקיימה ותחילת שנות ה-80 היו שנים מרתקות על הגריד וקרבות על המסלול - ג'ונס, רויטמן של וויליאמס , תחילת עידן הטורבו של רנו והניצוצות הראשונים של אלאן פרוסט ולאחריו נלסון פיקה הברזילאי שזכה באליפות עם הברבהאם-ב.מ.וו טורבו , מנוע עם הספק מפלצתי (יש אומרים 1000 סוסים ואף יותר ) - הפורמולה-1 היתה מעניינת ומרתקת עם קיק רוזברג כאלוף וניקי לאודה שחזר מפרישה בכדי לקחת אליפות נוספת.

פרארי ואלי ביחוד מיכאל שומאכר הרגילו אותנו , או יותר נכון את קהל הפורמולה-1 הצעיר יותר שהם נמצאים בצמרת הפירמידה , שעולם הפורמולה-1 בנוי כפרארי ועוד תשע-עשר קבוצות בעצם. כל מרוץ שהסתיים ללא ניצחון של הקבוצה האדומה נתפס כלא הגיוני.

בשנתיים האחרונות מי שזכה באליפות זו רנו עם אלונסו ולמרות זאת כולם משייכים את העונות הללו לעידן "שומאכר ופרארי" ולא היה חסר הרבה שעונת 2006 היתה מצטרפת כאליפות שמינית לרזומה של שומאכר .

אני לא מוצא כל רע בזה שפרארי יהיו טיפה יותר "אנושיים" , שיתקלו בקשיים , ובכל זאת שרייקונן ומאסה ואולי בעיקר מאסה ינצחו ואולי בסוף העונה יזכו באליפות.

מטבע הדברים כאשר גורמים רבים עוזבים קבוצה מצליחה ישנה מעין רעידת אדמה - ראו מכבי בחיפה בכדורגל השנה או מכבי ת"א בכדורסל שגם שם העסק לא דופק ובכל זאת הכל ממשיך כרגיל.

איזו כותרות היו אתמול בעיתונים כאשר מכבי הפסידו לבני השרון בחצי גמר גביע המדינה בכדורסל, הרי באם זה היה ההיפך זה בקושי היה מקבל חצי עמוד בתוך עיתוני הספורט .

לפרארי יש כיום את אחת המכוניות המהירות והטובות על הגריד ואולי הטובה ביותר , היכולת לניצחון קיימת שם ועכשיו שלב ההוכחות מתקרב והשאלה היא איך תשפיע ההעדרת של מ.שומאכר ובעיקר חלק מהצוות התומך שהיה שם כל השנים.

יהיה מעניין.

דובי

פורסם
היו פה ושם נצחונות של ווילנייב , פירוני , רנה ארנו ואלבורטו ואפילו ז'אן אלזי הצליח לטפס אל המדרגה העליונה על הפודיום, אבל אליפות ? רק כאשר הגיע מיכאל שומאכר היא חזרה לאורווה .

דובי, שכחת שלפרוסט היו כמה וכמה וכמה נצחונות בפרארי, הוא כמעט לקח את האליפות ב-1990, וגם מנסל נתן שם כמה הצגות משובחות...

פורסם

צודק בהחלט רק נקודת היחס שלי היתה לשנות ה-80 , שנות השפל של פרארי , השנים שלאחר ג'ודי שכטר בעצם.

כאשר פרוסט הגיע פרארי היו במעין נקודת חזרה כשהשיא היה העימות מול סנה בסוזוקה.

כמובן שגם ניצחונו של IL LIOENE (ואני מקווה שכתבתי את זה נכון ) הוא שיא בפני עצמו כמו גם האישיות שלו.

אבל לאחר מכן חזרה תקופת השפל ככה שבראייה כללית תקופת פרוסט-מנסל די חלשה .

העלייה האמיתית היא ההתארגנות בתקופת מיכאל שומאכר.

• תוכן חדש...