Jump to content

שלומו

  • הודעות

    29
  • כאן מאז:

  • פעילות אחרונה

כל מה שפורסם על ידי שלומו

  1. יש גם סיטרואן פיקאסו/ספייסטורר קצר. נכנס בקלות לתקציב. לזכרוני במועדונים האלה אין בשנתיים האחרונות מבצעים משמעותיים. אולי כשהשוק ירגע יהיו.
  2. בשבוע האחרון יש ימים קרים במיוחד. לפני שבוע הלחץ אוויר בשלושה צמיגים ירד מ37 ל29 PSI ובצמיג אחד ירד הרבה יותר והיה רעש של יציאת אוויר כשמילאתי אותו. לא מצאו בו פנצר אבל החליפו ונטיל. הבוקר בצמיג החדש השני הייתה ירידה משמעותית. יכול להיות שיש כשל בונטילים חדשים? יכול להיות שחוץ מירידת הלחץ שנובעת מירידת הטמפ' יש גם בריחת אוויר מהוונטיל בטמפ' נמוכות? לפי משוואת הגזים ירידה של 10 20 מעלות לא מתרגמת לירידת לחץ של יותר מ20%
  3. האם זוג מגבים 28 אינצ' יכול להספיק? לא קריטי לי לנקות את האיזור של מגיני השמש.
  4. סיטרואן c5 איירקרוס גם מתאים מבחינת כסאות בטיחות אבל לא בטוח שאפשר למצוא בתקציב.
  5. כמו שכתבו תקן PSA B71 2290 לא מתאים אלא PSA B71 2297
  6. תודה! הרכב נוסע כרגיל. אז כנראה זאת בעיית חיווי או חיווט. אז כנראה אפשר לדחות את התיקון לטיפול במוסך שמבין באלקטרוניקה עוד חצי שנה?
  7. אני מנסה להבין מה משמעות קוד תקלה p02e5 ברכב סיטרואן דיזל ומה צריך לעשות כדי לטפל בתקלה. בנוסף שמתי לב שמשאבת הדלק פועלת יותר מהרגיל במיוחד בנסיעה עירונית, יש רעש של שאיבה מכיוון מיכל הדלק. זה נורמלי? אולי זה נובע מכך שחודשיים לא יצאתי עם הרכב מהעיר?
  8. מצ"ב שגרת טיפולים עדכנית לפיקאסו Blue HDI 1.6. השמן שכתוב שם זה 05W30 B71 2297 שגרת טיפולים.pdf
  9. יש הרבה רכבים שיכולים להכיל שלושה כסאות בטיחות (לפחות אחד בוסטר רצועות) וכנראה גם הגולף יכול. העניין הוא שהכסאות צריכים להיות צרים ומשתלבים טוב אחד ליד השני. ההתקנה בכמעט כל הרכבים (חוץ מרכבים עם שלוש מושבים נפרדים בשורה השניה כמו בפיקאסו ורוב המיניוואנים) היא בעזרת חגורות הבטיחות ולא האיזופיקס (אבל כן אפשר להשתמש ברצועה העליונה של האיזופיקס בבוסטר). התקנה כזאת של שלושה כסאות היא די קשה (יכולה לקחת אפילו שעה עבודה) ודורשת תכנון. גם רוב האנשים לא מתקינים נכון כסאות בעזרת חגורות הבטיחות. גם רוב (אבל לא כל, למשל בוסטר רצועות גרקו טרנזישן די צר וקיבל ציונים טובים) הכסאות עם ציוני בטיחות גבוהים יהיו רחבים מדי. בקיצור אם רוצים לחסוך (ולא לקנות רכב חדש ורחב כמו פיקאסו) ולא מתכוונים להוציא את הכסאות מהרכב לעיתים קרובות אז שווה ללכת לחנות עם מוכר שהתמחה בכסאות בטיחות, להתייעץ איתו ולעשות בדיקה מעשית איך ואיזה 3 כסאות נכנסים לרכב. שווה לנסות לקבל הדרכה מעשית איך להתקין את כל הכיסאות נכון (אולי אפילו לצלם) זה לא טריוואלי. אם יש לך כבר כסא בטיחות רחב כנראה שתצטרך לקנות צר במקומו אבל זה יעלה בסביבות אלף שח ולא כמה עשרות אלפי שח במקרה של החלפת רכב. נכון מאוד. כדאי עד גיל 3-4 ובטח לא לפני 2 לשים את התינוק בכסא נגד כיוון הנסיעה. אחר כך (גיל 3-9 בערך) כדאי לשים עם כיוון הנסיעה בכסא בטיחות/בוסטר עם רצועות עד המשקל המקסימלי בהוראות יצרן. אחר כך להשתמש בבוסטר גב. צריך לשים לב שיש הבדל גדול בין התקנים באירופה לאמריקה בכסאות בטיחות באופן ההתקנה ובמגבלות המשקל והגובה. צריך גם לשים לב שהשימוש באיזופיקס הוא רק עד משקל 30 קילו של הילד פלוס הכיסא (כיסא שוקל בערך 10 קילו זה כתוב במפרט שלו) ואחר כך צריך לחבר את הכסא עם חגורות הבטיחות שהן חזקות יותר ועמידות למשקלים של מבוגר. בקיצור שווה להתייעץ עם מוכר שמבין (אפשר גם באינטרנט זה בלוג טוב https://blog.toyland.co.il/4-כסאות-בטיחות-וסלקל-אחד-לרכב-צפוף/) יש כמה רכיבי בטיחות ברכב שכדאי לא להתקמצן בהם יותר מדי כמו צמיגים וכסאות בטיחות. לא חייבים ללכת על הכי יקר אבל כן עדיף כסא שעבר מבחן בטיחות וקבל ציון גבוה. גם כדאי לבדוק מה תאריך התפוגה של הכסא.
  10. יש סיכון מוגדל שהרכב יתקע באמצע הדרך (תשים לב שיש מספיק מים ושמן לפני כל נסיעה מאומצת ושהרכב לא מתחמם מדי בעליות). אם זה סיכון שאתה מוכן לקחת אז כן זה משתלם.
  11. נראה לי שהבגאז של אוריס סטיישן יהיה נוח יותר. מודל 2017 עם בטיחות אקטיבית בתקציב
  12. מצאתי פיקאסו אחר שהיה מונית. פיקאסו דיזל 1.6 2016 אוטומטית רגילה עם 178 אלף קילומטר במצב טוב לפי חבר מוסכניק שלי. איזה טיפולים גדולים רכב כזה היה צריך היה לעבור בעבר וצריך לעבור בעתיד? המוכר אמר לי שהטיפול הגדול היחידי שעשה לרכב זה החלפת רצועת תזמון. איך אפשר לדעת אם יש קריאות שירות שצריך לעשות לרכב, יש לו כבר מספר רישוי חדש ולמספר הזה לא מופיעים קריאות שירות באתר של לובינסקי. איזה מוסכים מומלצים באיזור עפולה וחיפה יש בשביל סיטרואן? האם טיפולים שוטפים שנתיים צריך לעשות במוסך מתמחה כזה או אפשר בכל מקום?
  13. ראיתי ש save כתב על פיקאסו C4 דיזל (אולי זה רק למנוע 2.0 ולא 1.6 ? ) : "מצבר כל שנתיים . מצבר זה אלפייה. צמיגים לפי הצורך. צמיג זה ₪500 . לקראת 80K תושבות מנוע מתעייפות. תושבת זה ₪1500. לפעמים בית טרמוסטט מפלסטיק מתעוות .בית כזה זה ₪1500 (בלי עבודה) . ראיתי גם החלפת מזרקים ב 180K קמ ואז גם מגיע זמן רצועת תזמון. מזרק סולר מקורי אינו מק"ט זול "
  14. הרכב הזה צריך טיפול 180 אלף מיוחד? מה כלול בטיפול כזה ומה העלויות? הגיר הרובוטי הזה (שאמרת שהוא די אמין) מצריך טיפולים יקרים?
  15. אני רוצה רכב מרווח לשלוש כיסאות בטיחות. אני בודק הצעה לסיטרואן פיקאסו דיזל BlueHDi 1.6 שנת 2015 עם 170 אלף קילומטר ב30 אלף שקל. הרכב מתוחזק באופן פרטי ע"י המוכר (נהג מונית לשעבר שהשתמש ברכב שנה אחת בתור מונית ואז הפך לפרטי) וחבר שלו ששניהם טכנאי רכב. ברור לי שהמוכר מבין טוב יותר מכל בדיקה שאעשה את המצב של הרכב. אני רוצה שהרכב יחזיק לפחות 3-4 שנים עם טיפולים של 5-20 אלף שקל לכל התקופה. האם שווה לי להתעניין בבדיקה רצינית וקנייה של כזה רכב?
  16. מה לגבי רנו גרנד סניק דיזל? האם הוא משתווה לפיקאסו 165 כ"ס מבחינת נוחות שימוש ואמינות (המנוע חלש יותר אבל חסכוני יותר)?
  17. סביר מאוד שאם בחודש מסויים משתחררים הרבה רכבי ליסינג מדגם מסויים למכירה אז המחיר של הדגם הזה ירד. האם יש אפשרות לדעת כמה רכבי ליסינג מדגם מסויים עומדים להמכר בחודשים הקרובים? אותי מעניין ספציפית קיה נירו וטויוטה אוריס.
  18. יכול להיות שיש בעיה עם הטרמוסטט של המנוע. אם מחשב הרכב חושב שחום המנוע גבוה מדי (לא סביר שהמנוע באמת חם מדי בתחילת נסיעה) הוא יכול להשבית את המדחס של המזגן.
  19. דרך אגב יותר זול לחסוך מקום בספסל האחורי פשוט על ידי קנייה של כיסאות צרים. אם מחברים את הכיסאות בטיחות הצרים בעזרת החגורות (קצת יותר מורכב מרוב הכיסאות) ולא בעזרת האיזופיקס אפשר למקם את הכסאות כך שיהיה מקום (לא בנוחות גדולה) לעוד נוסע בכל משפחתית נורמלית ומעלה בגודל. משפחתית גדולה וזולה רנו פלואנס. שים לב שלרכבי סטיישן יש תא מטען גדול אך בדרך כלל מושב אחורי בגודל רגיל, לכן אם אתה לא צריך תא מטען גדול במיוחד אתה לא צריך לחפש דווקא סטיישן.
  20. אולי רנו קנגו בנזין תתאים. היא מרווחת וזולה. היא די בזבזנית בדלק ועם מנוע חלש אבל בנסיעות קצרות זאת לא בעיה כל כך. אני לא יודע לגבי אמינות.
  21. שלומו

    רכב עד 60K

    יונדאי I30-CW מהשנים 2013-2014 עם קילומטראז נמוך. אמינות גבוהה מתאימה לשלושה ילדים לא חסכונית במיוחד בדלק.
  22. הכנתי אקסל כזה להשוות בין רכבים. תשחק עם הפרמטרים בשביל לקבל אומדן. Copy of השוואת אחזקה בין רכבים.xlsx
  23. לאיזה רכבים מתחת ל100 אלף (יד שניה) יש בטיחות אקטיבית עם בלימה אקטיבית במהירות גבוהות (נגיד עד 120 קמש לפחות) וגם תא מטען גדול שמתאים לעגלה ומזוודה ביחד. האם לקיה נירו יש תא מטען סביר בשביל זה? האם יש רכב סטיישן שעונה על הדרישות הנ"ל?
  24. צודק, המחירים הם אופטימיים לקניה (לקחתי את המחיר הכי זול שמצאתי ביד 2 לכל הדגמים). לגבי ירידת הערך אתה גם צודק, אולי אני קצת מוטה לרכב עם בטיחות אקטיבית ומנסה לשכנע את עצמי שזה יעלה לי רק עוד 200 שח לחודש (בהנחה שאחזיק ברכב 5 שנים) כנראה 300 שח יותר ריאלי. גם לתת תחזית לתחזוקה של הרכבים האלה קצת קשה לי, אבל אני משחק עם הפרמטרים של כל המספרים האלה כדי לקבל תחושה מה העלות אחזקה בגדול. יש כאן באמת התלבטות. מצד אחד יש סיכוי טוב שאני אצטרך 6-7 מושבים עוד 3 שנים. מצד שני רק פעמיים שלוש בחודש הרכב צפוי להכיל את כל הילדים ורוב הזמן יסע רק הנהג. דרך אגב כשכתבתי שלושה כסאות בטיחות התכוונתי שני בוסטר רצועות צר וכסא בטיחות נגד כיוון הנסיעה צר, ראיתי ששילוב כזה נכנס כמעט בכל משפחתית (כמובן שבC4 הוא יכנס ממש בקלות). יש כאן עוד פעם שאלה האם לשלם עוד 200 ש"ח בחודש בשביל הנוחות של הרכבה קלה של הכסאות בטיחות (פעם בשנה) ומרחב יותר גדול בבגאז (שנצרך פעם פעמיים בחודש) ובתא הנוסעים שהיא לא קריטית אבל בהחלט מועילה ונחמדה.
×
×
  • תוכן חדש...