Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לעתים הרכב לא מניע לי - אין סטרטר בכלל.

- זה קורה גם כשמנוע קר וגם כשהוא חם, לפני, בזמן או אחרי נסיעה

- בדרך כלל צריך מספר נסיונות עד שפתאום הסטרטר יחזור לחיים והרכב יניע, ולפעמים חייבים כבלים

- לפעמים קורה מצב ביניים בו הסטרטר כן פועל אך משמיע צליל איטי מהרגיל ומפסיק באמצע (כאילו נגמר החשמל)

- לפעמים עוזר להזיז את הרכב (מספיק חצי מטר בלבד) ופתאום הוא יניע כאילו כלום לא קרה (לא מדובר על הנעה תוך כדי התקדמות, פשוט לשנות מיקום).

הרכב המדובר הוא רנו קליאו RSI.

אני לא מצליח להבין מה עומד מאחורי התופעה המעצבנת,

אשמח אם מישהו יוכל לשפוך אור.

חג שמח ושנה טובה

פורסם

שלום רב !

בדוק אפשרות של מפל מתח בין הכבל המגיע מהמצבר ישירות לסטרטר.

נסה לחזק מגעים, או הרכב ממסר ,בחיווט הצמת החוטים ממתג ההצתה לסטרטר, ברוב המקרים, הבעייה נפתרת.

לא פוסל סטרטור שחוק ,שמחייב החלפת פחמים ,או שיפוץ מלא.

בדוק גם תקינות המצבר.

שנה טובה וחג שמח.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה מנה את האפשרויות, אנסה לעשות זאת בהסבר לפי השלבים.

יש לבדוק מצבר עומד בעומס. אם עומד בעומס אז:

יש לבדוק ברגע שזה קורה מה המתח שמגיע לפקודה בסטרטר.

אם לא מגיע מתח מלא לפקודה בסטרטר מאת הסוויץ' יש לבדוק את הסוויץ' וממסר ההפעלה בדרך [ככל שיש כזה].

אם מגיע מתח מלא אז יש לבדוק שהכבל הראשי שמגיע מהמצבר אכן מזין את הסטרטר במתח מלא ללא נפילות מתח חריגות. אם יש נפילות מתח חריגות, הרי שיש לבדוק שהכבלים מהודקים ומחברים של הכבל אינם שרופים.

בכלל זה יש לוודא שגוף המנוע מחובר למינוס במצבר ו/או דרך השילדה גם זה, ללא מפלי מתח חריגים בין המצבר למנוע.

אם אכן מוזן הסטרטר במתח מלא מהמצבר וזאת לאחר שהתקבלה פקודה לסטרטר ללא נפילות מתח מאת הסוויץ' [והממסר שציינתי בהתחלה ככל שהוא קיים] הבעיה בסטרטר -

זאת כאמור בתנאי שהכבלים מהודקים ואין בהם מפלי מתח ושהמצבר תקין לפי הבדיקות הקודמות.

בברכה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

תודה רבה על התשובות המפורטות

במוסך בדקו את המצבר ואמרו שהוא מתפקד ועומד בעומסים (למרות ש"תפסנו" אותו ברגע של חולשה בזמן עומס)

והעלו אפשרות שמדובר בפחמים של הסטרטר

עוד תופעה שיכולה לשפוך אור על הנושא - כשאני מנסה להתניע, ואין סטרטר - בשניה שאני נוגע בדלת של הרכב אני מקבל זרם לא נעים בכלל. כאמור תופעה זו מתקיימת רק מניסיון ההנעה ולא לאחר נסיעה - האם יכול להיות שהסטרטר "מעביר" לי זרם או לחלופין שגוף הרכב מתמלא מטען מניסיון ההנעה?

תודה

• תוכן חדש...