Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

המצב הוא כזה:

אני עובד בחברת אבטחה כבר שנה וחצי, ובעקבות סיום התואר אנו עוברים לנתניה מקרית גת.

אני יודע שניתן להתפטר ולקבל פיצויים עקב המעבר, אך כאן העניין קצת מסתבך.

בחודשי יולי-אוגוסט אינני עובד בחברה, עובד אחר מחליף אותי (כך היה שנה שעברה ויהיה גם השנה), והמעבר דירה יהיה ב1.9.

הפיצויים מחושבים ע"פ ממוצע משכורות וביולי אוגוסט כאמור לא תהיה לי משכורת.

השאלה היא כיצד אני מתפטר ומקבל את הפיצויים אך החישוב לא יכלול את החודשים בהם אינני עובד?

חשבתי על כמה אפשרויות, אני צריך עזרה לגבי מה יתפוס.

1. אני יכול כנראה לעשות חוזה על הדירה עם התאריך 1.7 אך בתאכלס אשאר בינתיים בבית ואעבוד כאן בעבודה אחרת ומפחד שיעלו עלי.

2. אולי ניתן לבקש להתפטר כבר בסוף יוני למרות שמעבר הדירה יהיה חודשיים-שלושה לאחר מכן.

3. אין מה לעשות והחישוב לפיצויים יהיה לפי החודשיים בהם אינני עובד + חודש יוני.

4. אולי יש סעיף שאומר שאם אני לא עובד בחודשיים האלה הם לא נחשבים?

אשמח לעזרה, הכסף ממש יעזור לי ולאשתי במעבר.

תודה.

פורסם

אני לא משפטן אבל למיטב ידיעתי אתה טועה. פה למשל:

בניגוד למקובל לחשוב - לא כל העתקת מקום מגורים מזכה בפיצויי פיטורים ויש לכך תנאים נוספים

למשל, מעבר דירה "רגיל" מתל אביב לחיפה בעקבותיו הפטר העובד מעבודתו - כלל אינו מזכה בפיצויים

לעומת זאת, מעבר מתל אביב לעפולה או לשדרות - כן מזכה בפיצויים משום שאלו מוגדרים "יישובי פיתוח" בחוק.

המקרים הנפוצים של זכאות לפיצויים עקב העתקת מקום מגורים:

א. מעבר ליישוב חקלאי - קיבוץ או מושב.

ב. מעבר להתנחלות.

ג. מעבר ליישוב פיתוח כהגדרתו בחוק (יש רשימה סגורה של יישובים - אם אינכם יודעים את סטטוס יישובכם כתבו לנו ונעזור).

ד. מעבר דירה עקב נישואין או גירושין.

ה.מעבר דירה למרחק העולה על 40 ק"מ עקב הצטרפות לבן הזוג שהחליף את מקום עבודתו וכתוצאה מכך את מקום מגוריו.

חשוב להדגיש - ההתפטרות צריכה להיות עקב המעבר ולנבוע ממנו. עובד שמתפטר מעבודתו עקב המעבר מפתח תקווה לקיבוץ עינת הנמצא בסמוך לה לא יקבל פיצויים כי המעבר ליישוב החקלאי בעצמו אינו מספיק. היישוב צריך להיות מרוחק דיו כדי שבית הדין יכיר בעובדה שאין לצפות מהעובד להגיע ממנו לעבודתו הקודמת מדי יום.

:turn-l:
פורסם

המרחק בין קרית גת לנתניה נראה לי מספיק רחוק לא? :)

בכל מקרה, התחתנתי בספטמבר, אשתי במקור מנתניה ועברה לגור איתי ועכשיו אנחנו עוברים לשם. אולי אפשר לסובב את זה איכשהו???

• תוכן חדש...