Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש ברשותי רכב מסוג טויוטה קרינה 1997.

הבעלים הקודמים (יד ראשונה) טיפל כל השנים במורשה טויוטה בחדרה ובחיפה. ברשותי כל הקבלות (לאורך כל השנים).

תוך כדי שאני מעיין בקבלות, לא ניתן לפספס שמורשה השתמש בשמן בצמיגות 5w30, לא ברור אם סינטטי מלא או חצי.

בבד ובד אני מעיין בספר רכב, שם מומלץ להשתמש בשמן 10w40.

אני דווקא נוטה לכיוון המלצת ספר הרכב, בעיקר משום שצמיגות 10w40 מתאימה יותר לאקלים חם.

אני לקראת טיפול קטן (פילטר+שמן) ולאחר חשיבה על הנושא חשבתי לעבור לצמיגות 5w40 סינטטי מלא, מה שנקרא להפגש באמצע.

הרכב עבר 184000 קמ.

יש צריכת שמן מסוימת (לא יודע להעריך כמה בדיוק), אולם היא לא גבוהה בכלל, אני מייחס לזה חשיבות שולית.

האם יש השלכות להחלפת צמיגות, לאחר זמן רב כל כך?

האם בכלל כדאי לי להחליף צמיגות לסינטטי מלא?

המלצות ממביניי עניין יתקבלו בברכה...

תודה.

פורסם

שאלה טובה מאוד.

בוא ונתחיל בזה שהשאיפה של היצרן היא לרדת עד כמה שאפשר בצמיגות של השמן. צמיגות שווה להתגדות של נוזל לזרימה של נוזל. ככה שהצמיגות נמוכה ככה ההתנגדות נמוכה. כאשר היצרן קובע צמיגות מסויימת הוא גם מגבה את המנוע במערכת קירור בהתאם. ישנם מנועים אמריקאים עתירי הספק וסמ"ק ואילו הצמיגות שלהם היא 5W-30. אלה מנועים שעובדים קשה ובאקלים הישראלי. למה היצרן לא קבע צמיגות יותר גבוהה? כי לא תמיד יותר גדול זה טוב. ללכת לשים למנוע שמן 10W-50 כאשר היצרן מבקש צמיגות נמוכה מזה רק בגלל שהאקלים הישראלי הוא חם (הרבה מפחידים עם המשפט הזה, אפשר לחשוב שישראל זה מדבר סהרה) זה לא נבון כלל וכלל

הסיבה ששמו לו 5W-30 כל הזמן היא בגלל שהיום ההמלצה של טיוטה למכוניות הפרטיות שלה זה 5W-30. פעם (עד שנת 2005 או 06) זה היה 10W-30.

לפי דעתי, אם היצרן קבע בזמנו 10W-40 אז אני הייתי מחליף ל 5W-40 כמובן סינטטי מלא.

אתה יכול תמיד "לשחק" עם הצמיגות ההתחלתית כאשר המנוע קר אבל אל "תשחק" בצמיגות של השמן כאשר המנוע חם ובטמפרטורת עבודה. ה 10W מייצג את הצמיגות של השמן כאשר הוא קר. בזה אתה יכול "לשחק". לעומת זאת, ה 40 מייצג את הצמיגות של השמן כאשר המנוע נמצא בטמפרטורת העבודה שלו. בזה אל "תשחק".

כולי תקווה שהצלחתי להסביר לך את הנקודה.

בהצלחה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני חושב שירדתי לסוף דעתך בנוגע להסבר על הצמיגות.

לפי מה שאתה אומר אין הבדל גדול בין ה30 ל40, כלומר יש הבדל, אך הוא לא בהכרח ישנה למנוע.

לא הבנתי רק דבר אחד; אתה אומר שאתה היית מחליף ל5w-40, אך אם זאת אתה ממליץ לי שלא לשחק עם הצמיגות. כלומר להישאר עם 5w-30.

אז להחליף או לא?

פורסם

לא אמרתי שאין הבדל בין 5W-30 לבין 5W-40 כי בהחלט יש הבדל. הוא יכול להיות לא משמעותי אבל בהחלט יש הבדל.

בקיצור ולעניין: השמנים של היום הם רב דרגתיים כלומר מתוכננים לעבוד בטווח צמיגויות מסויים. הצמיגות של השמן מצויינת על ידי מספרים. המספר הראשון יופיע כשלידו תהיה האות האנגלית W. המספר השני מייצג את צמיגות המנוע כאשר הוא נמצא בטמפרטורת העבודה שלו.

למשל שמן 10W-30 ו 10W-40. כפי שאתה רואה לשניהם יש את המספר 10 ליד האות W. זאת אומרת שלשניהם יש את אותה צמיגות שמן כאשר המנוע קר. אתה יכול "לשחק" עם הצמיגות הראשונה ולהחליף לשמן 5W-XX או אפילו 0W-XX.

לעומת זאת, לא מומלץ "לשחק" על דעת עצמך בצמיגות של השמן כאשר המנוע כבר נמצא בטמפרטורת עבודה. כלומר, לא מומלץ להחליף מ 5W-40 ל 5W-30 או 5W-20 על דעת עצמך. אלא הם המספרים שמבטאים את הצמיגות בתכל'ס כאשר המנוע חם, בטמפרטורת העבודה שלו כאשר השמן צריך לתת הגנה אופטימלית. אם היצרן קבע 15W-40 אתה יכול להחליף ל 10W-40, 5W-40 או אפילו 0W-40 מה שחשוב זה להישאר עם ה 40.

לפיכך, שורה תחתונה, אם היצרן שלך קבע 10W-40 עדיף להחליף ל 5W-40 ולא להמשיך עם 5W-30.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תודה רבה, בעיקרון אני יודע לקרוא ולהבין מהי צמיגות של שמן. לגבי ההמלצה שלשחק עם הצמיגות ה"קרה" ולא נ"חמה", לא שמעתי, אבל מה שאתה אומר נשמע הגיוני, למרות שתיקח בחשבון שרוב הבלאי בחלקים הנעים של המנוע נעשה דווקא שהמנוע קר. סיכוך של שמן איכותי ובחירת צמיגות נכונה תעשה הבדלים גדולים שנמדדים בשנים, הדבר פחות ישנה במנועים חדשים, אך ישנה מאוד במנועים ישנים ובעיקר במנועי דיזל, שבהם יש יותר חלקים נעים.

בעיקרון אני נוטה לחשוב כמוך, שלא כדאי לשחק עם הצמיגות, לכן החלטתי להישאר דווקא עם צמיגות של 5w30, מהסיבה שבמהלך 16 שנים רצופות השתמשו בשמן הזה, במידה ואני יחליף לצמיגות 5w40, אני לא צופה שתהיה בעיה כלשהי, אך "סוס מנצח לא מחליפים", 16 שנים של שימוש בשמן הנ"ל הוכיחו כי הוא יעיל, המנוע לא מעשן, לא נוזל, שקט, ולמען האמת מרגיש ונשמע בידיוק כמו הטויוטה קרינה שאבא שלי הוציא מהסוכנות בשלהי 1997 (מילים שלו, לא שלי).

חוץ מזה שבארץ יש הרבה יותר שמנים סינטטים בצמיגות 5w30, במיוחד של חברות הפרימיום.

פורסם

יונתן שלום רב !

לבקשתך, אני מחזק אותך, ואת הבחור שהמליץ, וכפי שציטטת סוס מנצח לא מחליפים!

ואין לי צורך לנמק אתה כבר נימקת בעמך, ולך כבר היה ברור מראש, שהמליצו לא לשחק עם הצמיגיות, פשוט רצית חיזוק לכך, והנה קיבלת !

השאר עם 5/30 !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...