Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים צריך את עזרתכם, ברשותי סיטרואן C3 HDI מקסימה המשרתת אותי נאמנה כבר חצי שנה , אתמול פגשתי חבר עם רכב זהה וכשפתחתי את מכסה תא המנוע שלו הבחנתי בצינור אויר (כמו כונס אויר ) עם שופר(פתח לכניסת אויר) בקצה אחד לכיוון הגריל ובצד השני הוא מתחבר לפתח הכניסה של בית הפילטר אוויר . לי אין צנרת כזאת ברכב (הוחלף מנוע בעבר וכנראה לא החזירו )

שאלתי היא האם הצינור הזה קריטי ? לבנתי כרגע המנוע לוקח את האויר ישירות מפתח בית המסנן אוויר בצמוד לקיר האש האם זה תקין ? עד עכשיו אין לי בעיות מיוחדות עם הרכב וגם צריכת הדלק שלו היא כמקובל מעל 20 קילומטר לליטר (אם יש קשר בכלל )

בקיצור מה אומרים המומחים ? ואם כן צריך להתקין כזה מישהו יודע מה העלויות ומהיכן ניתן להשיג כזה משומש ?

צרפתי תמונה של מנוע זהה וסימנתי בחץ שחור את הצנרת החסרה .

הנה התמונה

images[3].jpg

פורסם

כשהצינור קיים, המנוע יונק אוויר חיצוני קריר מהאיזור שנמצא מאחורי הפנס.

ללא הצינור המנוע יונק אוויר חם הרבה יותר מהאיזור שמעל המנוע.

אוויר קר צפוף יותר, כלומר יש יותר מולקולות בכל ליטר אוויר.

ככל שהאוויר יותר קר, המנוע יוציא יותר הספק.

בפועל, קשה להרגיש את ההבדלים. אבל הם קיימים, אחרת הצינור הזה מראש לא היה מורכב שם.

אם תמצא אחד כזה במחיר סביר, כדאי להשלים.

בהנחה והרכב שלך הוא מודל 2003-2005, 1.4HDI

הנה המקט"ים של החלקים הרלוונטיים:

11.jpg

פורסם

כעיקרון אם הצריכת דלק לא נפגעת, לא חושב שיש עם זה בעיה.

(היא הראשונה שצריכה להפגע משינוי שכזה, כמו שבוקי אמר לך, ההספק של המנוע יורד עקב שנכנס אוויר חם).

תגיד למי שהחליף לך מנוע (מניח שבמורשה), שבתום-לב הסתכלת במכסה מנוע של חבר שלך וראית שאצלו יש כך וכך.

אם הם רוצים לקחת על הטיפול מחיר של שעת עבודה מלאה, אז אולי עדיף שתחכה לטיפול תקופתי הבא ועל הדרך תדחוף להם את זה.

פורסם

המנוע הוחלף לפני שרכשתי את הרכב , בכל מקרה מצאתי צינור כזה קומפלט משומש באיביי ב 20 יורו אני מעריך שאקנה שם ואתקין בעצמי תודה .

פורסם

אולי אני טועה אבל האם לא מדובר על הצינור של הפילטר אוויר למנוע

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

לא. זה צינור יניקה של אוויר חיציני לפילטר.

מה שהוא סימן זה חלקים מס' 14 + 4 בתרשים שהעלתי.

צינור מהפילטר לטורבו זה חלק מס' 5.

• תוכן חדש...