Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, אחרי המון חיפושים בשוק היד 2 החלטתי שעדיף ללכת על בטוח והזמנתי קיה פיקנטו ידנית במבצע חבר.

האספקה ע"פ הסוכנות בראשון לציון צריכה להיות באזור ה- 20 לספטמבר.

עכשיו הנה ההתלבטות, לפי המוכר שם, הבנתי שבערך 7 ימים לפני הגעת המכונית הם מתקשרים ובחלון זמן הזה אתה אמור לשלם על המכונית, ועם הטופס שקיבלת אתה יכול לקבל שעבוד לבנק ולקחת הלוואה.

השאלה היא כזו, את הכסף אירגנתי כבר, ואני רוצה לחסוך את המע"מ של ה- 700 שקל נוספים ולשלם בסוף אוגוסט. (המע"מ עולה בתחילת ספטמבר).

השאלה אם כדאי לי לקחת את הריזיקה ששילמתי כבר את כל הכסף, ולסוכנות בעצם אין שום קטליזטור שיעודד אותו לתת את המכונית שכן כבר כל הכסף אצלו. (ושמעתי סיפורים על אנשים שחיכו לפיקנטו המון זמן ובעצם לא יכול לעשות כלום כנגד החברה).

מה דעתכם? לשלם סוף אוגוסט ולחסוך 600-700 שקל מעמ, או לתת את הכסף בסמוך למועד מסירת הרכב?

תודה

פורסם

תבדוק את זה טוב כי יכול להיות שגם אם תשלם לפני יבקשו ממך את המע"מ אם הרכב יעבור רישוי אחרי ה1.9.

skoda fabia 1.4 16V

skoda octavia 1.9TDI

audi A4 1.8T - sold

פורסם
תבדוק את זה טוב כי יכול להיות שגם אם תשלם לפני יבקשו ממך את המע"מ אם הרכב יעבור רישוי אחרי ה1.9.

למה מה הקשר? הרי ברגע שעשית גמר חשבון עם החברה המע"מ כבר משולם. לא?

פורסם

ברגע שבוצעה עסקה אי אפשר לדרוש יותר כסף מהלקוח,גם אם מיסי הרכב יקפצו ב200% החברה תצטרך לשאת בנזק הכלכלי.

אבל,בגלל שהעסקה לא בוצעה עדיין,כלומר,כסף תמורת מוצר.אם מחיר המוצר עולה החברה תחייב אותך בעלויות המס הנוספות.

רכבים שמשוחררים עכשו לא יפגעו מעליית המע"ם,כל רכב שישוחרר אחרי ה1.9 תשלם עליו את 1% המע"ם הנוסף.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
ברגע שבוצעה עסקה אי אפשר לדרוש יותר כסף מהלקוח,גם אם מיסי הרכב יקפצו ב200% החברה תצטרך לשאת בנזק הכלכלי.

אבל,בגלל שהעסקה לא בוצעה עדיין,כלומר,כסף תמורת מוצר.אם מחיר המוצר עולה החברה תחייב אותך בעלויות המס הנוספות.

רכבים שמשוחררים עכשו לא יפגעו מעליית המע"ם,כל רכב שישוחרר אחרי ה1.9 תשלם עליו את 1% המע"ם הנוסף.

לא משנה מתי שילמת עבור הרכב.

ביום הוצאת החשבונית ומסירת הטובין,ע"פ זה נקבע המע"מ.

ז"א שאם הרכב נמסר בספטמבר תתכונן לעיילת המע"מ גם אם שילמת לפני שנתיים.

ולגבי "להחזיק אותם בביצים" צאו מהסרט שליבואן יש אינטרס להחזיק רכבים אצלו. כל יבואן שואף למסור כמה שיותר רכבים וכמה שיותר מהר,עד שהרכב לא נמסר ללקוח ולא דווח למשרד הרישוי מבחינת היבואן אין עדיין "מכירה".

פורסם

מבחינת תשלום המיסים (כולל המע"מ) התאריך הקובע הוא יום השחרור מהמכס (וכך גם כתוב בכל הסכמי קניית רכב חדש מהיבואן)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כפי שנאמר לפני, היום הקובע הוא יום שיחרור הרכב מהמכס.

אני מניח שבמיקרה הנ"ל הרכב אינו בארץ ולכן לא ניתן לשחררו מיידית.

אתה יכול לנסות ולבקש לשלם את כל הסכום כעת בתמורה לכך שהיבואן "יספוג" את עליית המע"מ.

ספק אם זה יצליח במקרה של פיקנטו.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

מחירו הסופי של הרכב נקבע לפי יום מסירת הרכב ללקוח.

את העניין הזה בדקתי מספר פעמים כאשר רכשתי סיאט איביזה שבוע לפני ה-1.8 (המועד הקודם לעליית המע"מ), גם אני רציתי לחסוך בעלויות המע"מ ושילמתי את מלוא הסכום לפני העלייה.

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

דברו על זה מפורשות בכל מקום אפשרי - התשלום נקבע לפי מועד קבלת הרכב ולא הזמנתו. גם אם שלמת את כל הסכום, את המ"ע או מיסים נוספים שיכנסו לתוקף לפני שתקבל את הרכב אתה תצטרך להשלים.

לחוכמולוג שכתב שחברה תצטרך ותספוג 200%, מסור ד"ש לחברה בללהלנד. לא ששווה לבזבז זמן תגובה על שטות כמו שכתבת אבל בכל זאת, נראה לך שאם לחברה יש מאות הזמנות (מצב נורמלי אצל לא מעט יבואנים) ופתאום מקפיצים את המיסים אז היבואן יצטרך לספוג אותם?! זאת פשיטת רגל מיידית. המדינה תמיד תפגע באזרח הקטן והחלש כי בשבילו זה תוספת של עוד כמה מאות או אלפי שקלים ולחברה זה אומר פיטורים של מאות עובדים. תחשוב שוב על מה שכתבת.

ובקיצור, דיבר באחת מתוכניות הרדיו מנכ"ל משרד האוצר או פונקציונר ברמה הזאת והסביר שגם אם כל הכסף שולם לפני, המע"מ נקבע לפי מועד המסירה ולא התשלום.

• תוכן חדש...