Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שהתקשר אליי פקיד הבנק והציע לי להפקיד 50K ש"ח בפק"מ לחצי שנה בריבית 1.3%. החלטתי לבדוק מה האפשרויות שלי ונתקלתי במושג מק"מ. בדקתי קצת מה זה מק"מ והגעתי למסקנה שדווקא מק"מ לחצי שנה או 9 חודשים הרבה יותר כדאי. למשל מק"מ 212 עם 265 ימים לפדיון יתן לי ריבית של 3.36% לפני עמלות אבל עדיין יותר מפק"מ.

השאלות:

1. האם אני טועה שבכך שכדאי לי מק"מ ולא פק"מ?

2. האם גם על הרווח של הפק"מ יש מס של 15%?

3. הבנתי שלא כדאי לקנות פק"מ דרך הבנק, אז איך כן כדאי? איזה בית השקעות מומלץ?

פורסם

המס הוא על הרווח הריאלי (ז"א על הרווח בניכוי מדד) כך שלא נראה לי שבכלל תגיע למס כלשהו.

תבדוק את התשואה ביחס לעמלות. לפעמים עדיף את הכסף נזיל או לחילופין לסגור אותו לתקופה מוגדרת עם הצמדה למדד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מק"מ הוא מלווה קצר מועד שמנפיק בנק ישראל.

ד"א הוא בטוח יותר מפקדון בבנק, ואתה קונה אותו בדיסקאונט(הנחה).

כלומר אתה קומה לדוגמא מק"מ לשנה בשער 96.5 ומקבל בסוף התקופה 100.

כמובן שזה לפני עמלות. בבנקים(שהם גנבים גדולים), אני מניח שיקחו ממך עמלת

קניה/מכירה של 0.3%, ועוד דמי שמירה שנתיים(הם ממש שמים שומר שישמור לך על הניירות... ;-) )

כלומר אם תקזז את הכל ישאר לך בסביבות 2.65% במונחים שנתיים. זה עדיף על פק"מ,

אבל ההפרש קטן יותר ממה שאתה חושב. אם אתה קונה מק"מ לחצי שנה, זה פחות כדאי,

כי אז העמלה של 0.3% היא רק על חצי שנה, כלומר רק קניה ומכירה יורידו לך 1.2%

מהתשואה.

ממליץ לך לפתוח חשבון השקעות אצל ברוקר פרטי, אבל אחד גדול ומוכר, כמו כלל פיננסים, הראל פיננסים,

מגדל שוקי הון, וכד'. סתם לסבר את האוזן, אני משלם בתור אדם פרטי, 0.08% על קניה ומכירה של מק"מ,

וגם דמי השמירה נמוכים מאוד.

לגבי מס על רווחי הון, תשלם אותו גם על מק"מ וגם על פק"מ באותו שיעור.

• תוכן חדש...