Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

לסיטרואן שלי כנראה משעמם והיא לא יכולה בלי קצת "אקשן". אז אתמול בערב, לאחר ששמתי לב שצריך להחליף נורה ראשית מצד הנוסע, שזה אגב סיפור בפני עצמו.

תוך כדי התעסקות עם הנורה אני שם לב לטיפות שמן קטנות, שאני מוכן להישבע, שלא היו שם יום לפני :shock: בדיקה מהיר מעלה את החשש שישנה נזילת שמן ממכסה השסתומים או בשמו האחר ראש המנוע?? מצד רצועת הטיימינג או ליתר דיוק, מחיפוש בפורום תגובתו בשרשור המצורף של בני.ל הנכבד מתארת את התופעה במדויק!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=127173

משיחה עם המוסך נאמר לי שקרוב לוודאי נפרץ אטם מכסה שסתומים, והוסבר לי שזה תופעה מוכרת ברכבים אלה, נאמר שצריך לפתוח ראש מנוע לנקות את האיזור כדי לשלול עיוות או נזק לראש ואם הכל בסדר (בעזרת השם והצרפתים) להחליף אטם.

מה דעתכם? מה צריך או נכון לעשות? ועלות משוערת?

פורסם
שלום רב!

לסיטרואן שלי כנראה משעמם והיא לא יכולה בלי קצת "אקשן". אז אתמול בערב, לאחר ששמתי לב שצריך להחליף נורה ראשית מצד הנוסע, שזה אגב סיפור בפני עצמו.

תוך כדי התעסקות עם הנורה אני שם לב לטיפות שמן קטנות, שאני מוכן להישבע, שלא היו שם יום לפני :shock: בדיקה מהיר מעלה את החשש שישנה נזילת שמן ממכסה השסתומים או בשמו האחר ראש המנוע?? מצד רצועת הטיימינג או ליתר דיוק, מחיפוש בפורום תגובתו בשרשור המצורף של בני.ל הנכבד מתארת את התופעה במדויק!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=127173

משיחה עם המוסך נאמר לי שקרוב לוודאי נפרץ אטם מכסה שסתומים, והוסבר לי שזה תופעה מוכרת ברכבים אלה, נאמר שצריך לפתוח ראש מנוע לנקות את האיזור כדי לשלול עיוות או נזק לראש ואם הכל בסדר (בעזרת השם והצרפתים) להחליף אטם.

יש הבדל גדול בין מכסה שסתומים לבין ראש מנוע. תברר מה זה בדיוק

פורסם

ללכת למוסך שמכיר צרפתיות, ולבצע את התיקון.

עלות תהיה כנראה בסביבות 2500 ש"ח, מנסיון עם 206 ואותו מנוע.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
ללכת למוסך שמכיר צרפתיות, ולבצע את התיקון.

עלות תהיה כנראה בסביבות 2500 ש"ח, מנסיון עם 206 ואותו מנוע.

השאלה, למה כלכך יקר? אם מדובר כנראה באטם??

אשמח לשמוע את פירוט הבעיה שהופיע אצלך ובדיוק מה בוצע בטיפול?

תודה רבה וערב טוב!

פורסם

כמו שכתבו לך לפני ישנו הבדל גדול בין מכסה שסטומים לבין אטם ראש, מכסה שסטומים ניתן לעשות במספר דקות ובהוצאה לא גדולה, מנגד אטם ראש מנוע יהיה יקר יותר.

אם תוכל להעלות תמונה איכותית של האזור נוכל להגיד לך מייד אם מדובר באטם ראש או מכסה שסטומים.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

מהנסיון אצלנו במוסך רוב המכוניות שמגיעות אלינו למוסך עם מנוע TU 1.4 יש להם נזילה מהאטם ראש.

שזה מצריך הורדה של הראש מנוע והחלפת אטם.

עלות של כזאת עבודה במורשה יכולה להגיע ל-2500 ש"ח.

פורסם

ככל הנראה פגם בתכנון. גם אצלי ב- C3 הופיעה נזילת שמן באותו מקום בדיוק אחרי 45K. בשלב זה אני עוקב אחרי מצב השמן והמים.

האם בכל מקרה זה עלול להתפתח לפריצה של שמן למעברי המים או שהבעייה היא רק איבוד שמן?

פורסם
תודה על התגובה!

מדובר במכסה השסתומים.

מכסה שסתומים זה ממש פשוט.

להערכתי יכול להיות 500 ש"ח +/- (הערכה מאוד גסה), אולי אפילו פחות.

פורסם

ישנה עוד אפשרות שהיא קצת יותר גרועה, אבל אני מניח שברכב שנית 2003 הסיכוי הוא אפסי,

היה לי רכב ישן - שנת 96 ומה שקרה זה שהמכסה לא יצא אבל החלק של הראש מנוע שמסביבו התחיל להאכל, מה שאומר שהסיפור הוא הרבה יותר גרוע ורציני,

על מנת להגיע ולטפל בחלק הזה יש סיכוי או לפתוח ראש מנוע או לפרק את הרצועת טיימינג ואת הגלגל שלה וזה מה שמייקר את עלות התיקון.

פורסם
מכסה שסתומים זה ממש פשוט.

להערכתי יכול להיות 500 ש"ח +/- (הערכה מאוד גסה), אולי אפילו פחות.

תודה על התגובה!

אז מה ההסבר שיש תגובה שבה ציינו עלות משוערת של 2500 ש"ח?

אגב בעלות של 500 ש"ח מדובר על עלות האטם של מכסה השסתומים כולל עבודה?

לילה טוב.

פורסם
תודה על התגובה!

אז מה ההסבר שיש תגובה שבה ציינו עלות משוערת של 2500 ש"ח?

אגב בעלות של 500 ש"ח מדובר על עלות האטם של מכסה השסתומים כולל עבודה?

לילה טוב.

2,500 לאטם ראש מנוע (הורדת ראש והחלפת אטם ראש+משטח ראש אם צריך) - אם זה המצב רצוי להחליף גומיות שסתומים על הדרך.

500 ש"ח זוהי הערכה גסה שלי, וכן זה כולל עבודה (שוב הערכה גסה, וזאת דעתי, אני לא מכונאי)

פורסם

בוקר טוב חברים

אם באמת מדובר במכסה השסתומים , כשמו כן הוא, זהו מכסה המורכב על הראש והוא מכסה את השסתומים. מחיר החלפת האטם שלו לא יעבור 250 ש"ח.

אם הנזילה היא בין ראש המנוע והבלוק, אז יש להוריד את ראש המנוע כדי להחליף את האטם. עלות הפעולה הזאת בהנחה שהראש תקין היא 2000 ש"ח.

יום טוב

• תוכן חדש...