Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז הגיע הזמן להבין סוף סוף משהו שחיפשתי עליו תשובה ולא מצאתי,אז אפנה אליכם חברי הפורום.

מה ההבדל בין 1,2,3 וכו' יציאות RCA למגבר(מהרדיו דיסק)?למה הכוונה ביציאה אחורית קדמית וסאבוופר? על מה זה משפיע? האם אני יכול לחבר כל מגבר (2,4,6 ערוצים) וכדומה לרדיו דיסק בעל יציאת RCA אחת בלבד או שככל שמס' הערוצים במגבר גבוהה יותר צריך יותר יציאות RCA?כלומר למה יש הצעות לרדיו דיסקים בעלי מס' גדול יותר של RCA,מה זה נותן,אשמח לקבל תשובה מפורטת להבנת הנושא.

השאלה השנייה שלי-בהנחה שהסאן דאון 50.4 ו JBL GTO100.4 באותם מחירים של 1000 ש"ח למוצר חדש,איזה מבינהם יתן תמורה טובה יותר לכסף?האם יש מגבר במחיר הזה מוצלח יותר? (כמובן בהתחשב שהוא חדש כי ביד 2 תמיד אפשר להשיג טוב יותר).

זה הכל לבנתיים,תודה לעוזרים ושבת שלום.

פורסם

מספר היציאות של הרדיו דיסק למגבר אומר כמה מגברים אתה יכול לחבר לרדיו דיסק.

נגיד יש לך 3 יציאות,אתה יכול לשים 3 מגברים באוטו,אם יש לך 2 יציאות אתה יכול לשים 2 מגברים באוטו,אין קשר למספר הערוצים של המגבר.

יש אנשים שמספיק להם מגבר אחד אז יספיק להם גם רדיו דיסק בעל יציאה אחת למגבר,יש כאלה ששמים יותר ולכן יצטרכו נגיד רדיו דיסק בעל 3 יציאות למגבר,חשוב לשים לב לפרט הזה לפני קניית הרדיו דיסק.

פורסם

טעות!

כל שתי חיבורים של רמקולים זאת אומרת 2 זוגות + ו- במגבר נחשבים לשתי יציאות.

למשל מגבר ארבע ערוצים הוא בעצם 2 זוגות rca זאת אומרת שברדיו דיסק הוא תופס שתי יציאות

פורסם

נגיד והטעות היא אצלי,איך זה שלחבר שלי יש רדיו דיסק של פיוניר 1150MP שהוא בעל יציאה אחת ומאחורה יש 2 כניסות RCA,והוא מחבר לרדיו דיסק הזה מגבר אחד של 4 ערוצים,משמע כל יציאה למגבר=2 חיבורי RCA.

אולי יש קשר למספר ערוצים,אלא אם כן שאומרים שיש יציאה אחת זה ל-4 ערוצים.

פורסם

טוב התבלבלתי לגמריי ,נחכה למקצוענים שיסבירו ויתנו דוגמאות טובות.דרך אגב שמתי לב שאמנם אצלי ברדיו דיסק יש רק יציאת RCA אחת אבל מאחורה יש שני חיבורים צבע אדום ולבן אם אני לא טועה, כלומר זה חייב להיות + ו - כי ברדיו דיסקים של שלושה יציאות למגבר יש 6 כניסות כאלו...ודרך אגב אצלי המגבר שני ערוצים יש לו שני חיבורי RCA ושמתי לב שבמגברים של 4 ערוצים יש יותר (ניראה לי 4?) אז התשובה של מוטי ניראית לי דיי הגיונית...אבל אני אציג שאלה נוספת,אם יש לי רק יציאה אחת למגבר ואני רוצה לחבר מגבר 4 ערוצים במקום 2 ערוצים יש לזה פיתרון?

פורסם

"עדיף לשתוק ולהראות טיפש מאשר לפתוח את הפה ולהוכיח שזה נכון."

כמובן שזה רק ביטוי לכך שאם אתה לא מבין בתחום עדיף שלא טטעה אנשים

בנוסף אבי אני ממליץ לך לעבור על הFaQ בפורום. כדי להרחיב ולהעשיר את הידע שלך ככה שבעתיד תוכל

באמת לעזור לאנשים ורואים שאתה אוהב את זה אבל לעזור להם בצורה נכונה.

http://www.carsforum.co.il/vb/announcement.php?f=15&a=6

אז ככה שיי כפי שמוטי אמר מגבר 4 יציאות תופס 2 יציאות ברדיו דיסק זאת אומרת:

שני זוגות RCA אדום+ ולבן - ועוד אדום + ולבן -.

במידה ואתה משתמש רק ב2 ערוצים מתוך המגבר אז תצטרך רק יציאה אחת ברדיו דיסק.

אפשרות נוספת היא במידה ויש לך מגבר 4 ערוצים אבל יש לך רק יציאה אחת ברדיו דיסק היא להשתמש במפצלי

RCA שזה בעצם לוקח מהRCA את החיבור - הלבן ומפצל אותו לשניים לאדום,ולבן וכנ"ל גם את החיבור + האדום

http://www.pompa.co.il/images/ItemPics/RCA2222_small160.jpg

בשביל שתוכל לחבר את כל ה4 ערוצים במגבר.

HU : LG LCF710BR PROS- RF 3Sixty.1 AMP : Xetec Vector 350.6 RCA: Knukonceptz KRY4.6M

פורסם

אני מתחיל להבין.

אז ככה,אצלי הרדיו דיסק בעל יציאה אחת למגבר ובקרוב אני מחליף את המגבר משני ערוצים לארבעה ערוצים.

כמה מפצלים אני אצטרך? ומה המחיר שלהם?האם בשל אי המקוריות זה נחשב לקומבינה ויש פה סכנה?האם זה הורס את האיכות שמגיעה למגבר?כמובן שתמיד עדיף את הדבר המקורי אך האם השיטה הזאת סטנדרטית לגמריי?

אשמח גם לתשובות על השאלה השנייה שבתחילת הנושא :)

פורסם

סאנדאון יותר איכותי - JBL יותר חזק (לפחות כך הוא מוצהר ). כמו כן הסאנדאון בעל קרוס מפותח יותר. להגברה של פולס הוא וגם דוטק הוא יספיק - לסאב לא כל כך . :-)

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

אוקי תודה,בנוגע לשאלה השנייה:

הרדיו דיסק שלי בעל יציאת RCA אחת למגבר אז כמה מפצלים אני אצטרך כדי לחבר מגבר 4 ערוצים? איזה מפצלים לקנות וכמה ידרשו ממני עליהם?האם המפצלים הורסים את האיכות שמגיעה אל המגבר?האם השיטה הזאת נורמלית לגמרי ללא סכנה?

שאלה נוספת-האם חיווט בעובי 8 גייג' יספיק למגבר ברמה של GTO 1004? תודה לעוזרים

• תוכן חדש...